دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۵۲
«تقوامحوری» کلید اصلی مدیریت شهید رئیسی بود

حوزه/ آیین رونمایی کتاب «رئیسی عزیز» از انتشارات حکمت و بیان و «الگوی مدیریت تقوامحور»، همراه با رونمایی از کانون نویسندگان جوان نشر حکمت و بیان با حضور حجت الاسلام والمسلمین پناهیان و نویسنده کتاب و علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت سیزدهم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، آیین رونمایی کتاب «رئیسی عزیز» از انتشارات حکمت و بیان و «الگوی مدیریت تقوامحور»، همراه با رونمایی از کانون نویسندگان جوان نشر حکمت و بیان با حضور حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان و نویسنده کتاب «رئیسی عزیز» و علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت سیزدهم دوشنبه ۲۲ اردیبهشت برگزار شد.

در ابتدای این نشست، حجت الاسلام والمسلمین پناهیان اظهار داشت: با اینکه ممکن است به سخنرانی مشهور باشم، به نوشتن و مطالعه کردن علاقه‌مندتر هستم، آثاری که سخنرانی دارند، انسان را مجبور به سخن گفتن می‌کند. خیلی بهتر بود من فقط می‌نشستم و می‌نوشتم تا سخن بگویم. برای فردی برای من نوشتن و خواندن لذت‌بخش‌تر از گفتن است.

وی افزود: انسان بیشتر تحت‌تأثیر متن قرار می‌گیرد تا تحت‌تأثیر گفتار. همچنین تأیید احساس خوب و قوی در کلام امام صادق(ع) خیلی ارزشمند است. ما به کلام معصوم اعتقاد داریم و دلمان به کلام یک امام معصوم گرم‌تر می‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با تأکیدبر تأثیرگذاری کتاب، گفت: کتاب می‌تواند قلب انسان را تحت‌تأثیر قرار دهد و ما به تأثیرگذاری عمیق در روح خودمان نیاز داریم. اگر مطلبی را در تلویزیون می‌بینید یا می‌شنوید، اگر کتاب آن مطلب موجود بود، کتاب بخوانید. وقتی انسان کتاب می‌خواند، قسمت عمیق‌تر مغز فعالیت می‌کند.

وی اظهار کرد: بیشتر می‌خواهم شما را به نوشتن تشویق کنم تا کتاب‌خوانی. هرکسی که می‌خواهد مطلبی برایش تداعی شود یا در ذهنش بماند، متن را بنویسد، امام علی‌(ع) می‌فرمایند: علم را نگه‌ دارید و به بند بکشید با نوشتن.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با تأکید بر نوشتن، گفت: یک حرف را به صد شکل می‌توان نوشت. خیلی از افراد فکر می‌کنند یک حرف را می‌توان به یک شکل نوشت؛ اما این‌طور نیست. برای اینکه همه ما کتاب‌خوان بشویم، باید بنویسیم.

وی ادامه ‌داد: امروز از طریق گوگل‌ و نرم‌افزارها بخشی از ذهن خود را تعطیل می‌کنید. جهان درحال تعطیل کردن تمام قوای ذهنی انسان پیش می‌رود؛ لذا در چنین زمانی برای حفظ قدرت خود باید بنویسید.

این خطیب دینی ادامه داد: در روایتی آمده که دانش خود را بنویسید و به برادران خود انتقال دهید، یک زمانی نامه نوشتن رسم بود. یک زمانی دست‌خط مفهوم داشت؛ اما در حال حاضر زندگی مدرن همه این موارد را دارد می‌گیرد. اخیراً متوجه شده‌اند که نوشتن با تایپ کمتر به حافظه انسان کمک می‌کند تا نوشتن با قلم.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان درباره کتاب‌خوانی، اظهار کرد: در روایت دیگر آمده کسی که با کتاب به آرامش می‌رسد، هیچ آرامشی را از دست نمی‌دهد. یعنی کامل‌ترین روش برای رسیدن به آرامش کتاب است؛ مخصوصاً اینکه شما یک کتاب مورد علاقه بخوانید که برایتان سکوت فکری ایجاد می‌کند؛ لذا از همه دوستانی که حرف خوبی را می‌شنوند، می‌خواهم که آن حرف را به زبان خود بنویسند. حتی اگر کتاب خوب دیدند، آن را به زبان خود بنویسند.

وی تأکید کرد: برای گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی نویسندگی را آغاز کنید. نویسندگی را از مطالبی شروع کنید که یادداشت‌های خود را به‌صورت زنجیره‌وار کنار هم قرار داده‌اید. امروزه چاپ مانند قدیم نیست، خود می‌توانید آن را تدوین، طراحی و چاپ کنید. پیشنهاد بنده این است که نوشتن را شعار خود قرار دهید و با نوشتن یک تأثیرگذاری بر قلب خود و دیگران اقدام کنید.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان درباره کتاب «رئیسی عزیز» اظهار کرد: یکی از موارد بسیار غنی در جامعه ما، مسئله حکمرانی است. حکمرانی همیشه بوده؛ اما شیوه اداره جامعه یکی از مسائل مهم بشر بوده و اخیراً مردم و اندیمشندان بیشتر به این موضوع توجه کرده‌اند، برخی معنی حکمرانی را گسترده می‌گیرند. بنده با توسعه معنی حکمرانی خیلی موافق هستم. اندیشمندان و بشر به این موضوع رسیده‌اند که بگویند هرنوع تأثیرگذاری، تشویق و تنبیه خوب نیست.

وی ادامه‌ داد: مشکلی که در زمان امیرالمؤمنین(ع) و رسول خدا(ص) بود، مشکل عدم اعتقاد نبود، بلکه مشکل این بود که نحوه مدیریت را فهم نمی‌کردند. کسی در تاریخ به موضوع حکمرانی نپرداخته است. در طی این سال‌ها به دنبال اثبات فضائل و خود امیرالمؤمنین(ع) بودیم؛ اما به دنبال مدیریت و حکمرانی نبودیم.

این پژوهشگر علوم دینی تأکید کرد: مدیریت تقوامحور یعنی از هر وسیله‌ای برای اداره جامعه استفاده نکردن. قبل از شهادت شهید رئیسی به ایشان گفتم ما به‌دنبال فردی بودیم که مدیر باشد و مدیریتش براساس تقوا باشد و نیاز به همکاری همکاران خود داشته باشد. ما به‌دنبال رئیس‌جمهوری هستیم که اهل باندبازی نباشد. به ایشان گفتم شما فردی هستید که تبلیغاتچی نیستید و کسی را می‌خواهیم که اتفاقاً با تبلیغات کار خود را راه نیندازد. به ایشان گفتم کسی را می‌خواهیم که رفتار دیکتاتوری و دفاعی نداشته باشد. همه این موارد خصوصیات مدیری است که از نظر خیلی‌ها مدیر نیست. به یاد دارم ایشان از صحبت‌های بنده تعجب می‌کردند.

وی ادامه ‌داد: نمی‌خواهم از ارزیابی مدیریت، موفقیت، شکست و مشکلات ایجادشده حرف بزنم؛ اما روش مدیریت ایشان تقوامحور بود، البته کسی که تقوامحور رفتار می‌کند، متهم به ضعف مدیریتی می‌شود. روش مدیریتی ایشان تقوامحور بود.

وی یادآور شد: ما نشانه‌های فراوانی از مدیریت تقوامحور را در روش مدیریتی شهید رئیسی دیدیم. یکی از ویژگی‌های مهم مدیریت تقوامحور، بها دادن به مردم و کار مردمی است. یک مدیر می‌تواند به جای اتکا به قانون، به توان مردم اتکا کند.

علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت قبلی نیز در این نشست بیان کرد: اولاً از آقای پناهیان متشکرم که از زاویه‌دید دینی و مذهبی سعی کردند به سبک مدیریتی شهید رئیسی نگاه کند، هر متخصصی اگر از زاویه دید خود این شهید را مورد توجه قرار دهد، حتماً درس‌ها و گفته‌های بسیاری را آموزش خواهد داد.

وی ادامه داد: نکته دوم تشکر از آقای پناهیان برای همراهی‌شان است. هروقت ما در مجموعه دولت مشورت یا کمک از آقای پناهیان داشتیم، شرمنده نشدیم، به‌گونه‌ای دغدغه‌مند بود که هیچ‌گاه به ما برای حضور در جلسات و مشورت‌ها نه نمی‌گفت.

محمدحسین طالب مدیرعامل انتشارات حمکت و بیان نیز یادآور شد: انتشارات حکمت و بیان فعالیت خود را از سال گذشته آغاز کرد، پس از آن به فاصله کوتاهی نماد قلمستان شروع به کار کرد، برای نخستین بار در نشر حکمت و بیان این امکان فراهم شد تا بیانات حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با نوشته دیگران منتشر شود.

طالب عنوان کرد: در حال حاضر، سه کتاب زیرمجموعه قلمستان در مجموعه ما تولید شده است، اولین کتاب «چشمه آرامش» به‌قلم خانم اسکندری است که برای رسیدن به حال خوب از آموزه‌های استاد پناهیان استفاده کرد.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha