چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۰
تعامل حوزه‌های علمیه؛ راهبردی در مسیر نظام‌سازی/ تأکید بر بهره‌مندی از ظرفیت‌های مشترک اصفهان و چهارمحال و بختیاری

حوزه/ جانشین مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان با اشاره به ظرفیت‌های گسترده حوزه اصفهان، بر ضرورت تعامل ساختاری میان حوزه‌های علمیه استان‌های همجوار تأکید کرد و آن را گامی در جهت تحقق منویات رهبر معظم انقلاب و پیشبرد اهداف نظام‌سازی دینی دانست.

به گزارش خبرگزاری حوزه از شهر کرد، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالامیر خطاط نائینی، جانشین مرکز مدیریت حوزه علمیه استان اصفهان، در دیدار با حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن فاطمی، نماینده ولی‌فقیه در چهارمحال و بختیاری ، بر ضرورت تقویت همکاری‌های علمی، آموزشی و پژوهشی میان حوزه‌های علمیه استان‌های همجوار تأکید کرد.

وی با اشاره به تعاملات شکل‌گرفته میان دو استان اظهار کرد: نخستین گام را جناب آقای سعیدی، مدیر محترم حوزه علمیه چهارمحال، با سفر به اصفهان برداشتند و ما وظیفه خود دانستیم این محبت را پاسخ دهیم. امروز نیز در محضر نماینده محترم ولی‌فقیه، از ظرفیت‌های متقابل برای همکاری بیشتر سخن می‌گوییم.

حجت‌الاسلام والمسلمین خطاط با اشاره به ساختار حوزه علمیه اصفهان اظهار داشت: مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان متشکل از حدود ۴۰ مدرسه علمیه در سراسر استان است که ۱۹ مدرسه آن در شهر اصفهان فعالیت دارند. حدود ۷ تا ۸ هزار طلبه در این حوزه مشغول به تحصیل‌اند، که از این تعداد، حدود ۵ هزار نفر در سطوح ۱ تا ۳ و بیش از ۲ هزار نفر در دروس خارج شرکت می‌کنند.

وی افزود: با استقلال ساختاری حوزه اصفهان از سال ۱۳۷۴ و با زعامت حضرت آیت‌الله العظمی مظاهری، مسیر نوینی در برنامه‌ریزی، تدوین متون و توسعه فعالیت‌های علمی، آموزشی و پژوهشی طی شد. در حال حاضر بیش از ۷۰۰ استاد در مدارس علمیه اصفهان فعالیت دارند و حوزه به‌صورت مستقل دارای شورای دروس خارج و سطح چهار است.

حجت‌الاسلام والمسلمین خطاط در ادامه با تأکید بر بیانات مقام معظم رهبری درباره ضرورت شناخت ظرفیت‌های متقابل مراکز علمی کشور، گفت: براساس منویات رهبر معظم انقلاب، نظام‌سازی بر پایه علوم اسلامی باید در تعامل میان مراکز حوزوی گسترش یابد. سفر به چهارمحال و بختیاری نیز در همین راستا انجام شد تا ضمن معرفی ظرفیت‌های اصفهان، با توانمندی‌های این حوزه آشنا شویم.

وی به همکاری‌های پژوهشی اشاره کرد و افزود: معاونت پژوهش حوزه اصفهان آمادگی همکاری در برگزاری جشنواره‌ها، بزرگداشت علما، و نشست‌های علمی را دارد. از جمله می‌توان به بزرگداشت آیت‌الله قاسم دهکردی در مهرماه آینده و جشنواره علامه حلی اشاره کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین خطاط در بخشی از سخنان خود همچنین بر اهمیت پشتیبانی از طلاب مناطق مختلف کشور که در حوزه علمیه اصفهان تحصیل می‌کنند تأکید کرد و گفت: طلاب چهارمحال‌وبختیاری که در اصفهان مشغول تحصیل‌اند یا بالعکس، همواره مورد حمایت مرکز مدیریت بوده‌اند و دروس خارج دو استان مورد تأیید رسمی است.

وی در پایان با اشاره به اقدامات علمی در حوزه تدوین متون درسی اظهار داشت: کتاب‌های جدیدی برای سطوح مختلف تدوین، بازنویسی و غنی‌سازی شده است. این متون شامل مهارت‌های متن‌خوانی، حدیث‌خوانی، ادبیات کاربردی، آشنایی با ادعیه و زیارات است و تا پایان سال پنج عنوان جدید دیگر نیز به این مجموعه افزوده خواهد شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین خطاط در پایان ابراز امیدواری کرد که این تعاملات به ارتقاء علمی و معنوی طلاب منجر شده و در مسیر تحقق اهداف متعالی حوزه‌های علمیه و رهنمودهای مقام معظم رهبری مؤثر باشد.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha