به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اراک، به همت معاونت فرهنگی مدرسه علمیه فاطمیه محلات سومین نشست بررسی خطبه ۲۲۱ نهجالبلاغه امروز با حضور حجتالاسلام والمسلمین گودرزی مدیر حوزه علمیه خواهران استان مرکزی بصورت نشست برخط برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین گودرزی با محوریت موضوع عبرت آموزی، به تفسیر این خطبه پرداخت و به اهمیت نگاه عمیق به تاریخ و مرگ برای رهایی از جهل و ترس اشاره کرد.
وی در ادامه مباحث قبلی، با اشاره به عبور یکی از اصحاب امام علی(ع) از خرابه های مدائن و خواندن اشعاری در وصف ویرانی ها، گفت: امام(ع) با تذکر آیات قرآن کریم، بر اهمیت عبرت گیری از سرنوشت اقوام گذشته و توجه به نعمت هایی که از آنان به جا مانده است، تأکید کرد.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان مرکزی با اشاره به عبارت “ضربوا منهم”، آن را به معنای غرق شدن در دریای نادانی و جهالت دانست و افزود: عبرت آموز بودن زمانی محقق می شود که با نگاه عمیق نظاره گر باشیم نه سطحی و جزئی.
حجت الاسلام والمسلمین گودرزی با بیان اینکه ما با گذر از روی زمین و مزارع پا بر روی اجساد و سرهای پوسیده آنان می گذاریم، به بیتی از شعر اشاره کرد که عاقبت انسان را خاک و گل کوزه گران می داند.
وی با استناد به ابن سینا، جهل و عدم آگاهی را از دلایل ترس آدمی دانست و به نقل از شهید مطهری در کتاب آزادی معنوی، بر لزوم آگاهی پیش از فرا رسیدن مرگ و گریه روزگار و اموات بر جهل انسان تأکید کرد.
حجت الاسلام والمسلمین گودرزی در پایان، بیت را علاوه بر خانه، به معنای قلب دانست و گفت: خانه ای (قلب و دلی که) فکر و یاد الهی در آن زنده نباشد با خرابه های ویران شده هیچ فرقی ندارد.
نظر شما