به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از هرمزگان، خانم محسنزاده معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران هرمزگان در جلسه هم افزایی پیرامون بررسی پیام و منشور رهبری(مدظله العالی) با اشاره به گذشت چند دهه از تأکیدات رهبر انقلاب بر تحول در حوزه بیان داشت: از سال ۱۳۶۴ تا امروز رهبر معظم انقلاب بارها درباره ضرورت تحول در حوزههای علمیه سخن گفتهاند؛ چه در قالب سند چشمانداز، چه در توصیههای شفاهی و مکتوب، اما هنوز بخش مهمی از این مطالبات روی زمین ماندهاند و بهصورت جدی پیگیری نشدهاند.
وی افزود: یکی از دغدغههای جدی حوزهها باید پاسخگویی به نیازهای روز جامعه باشد و دروس نیز طبق آن بازنگری شوند تا خروجی خوبی به دست آید.
معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران هرمزگان درباره وضعیت تهذیب و اخلاق نیز گفت: تهذیب، اخلاق و بصیرت بهعنوان سه رکن اصلی تربیت طلبه، باید جایگاه نظاممندی در حوزه های علمیه داشته باشد و پیوسته و هدفمند باشد.
وی با اشاره به دروس کاربردی خاطرنشان کرد: دروسی مانند پاسخ به شبهات، موضوع شناسی فقهی، اصول تبلیغ مؤثر و... میتواند جزو دروس حوزه باشد که باید به آن توجه شود؛ چرا که طلاب باید برای مواجهه با شبهات و فعالیت در میدان جنگ نرم آمادگی کامل داشته باشند.
محسنزاده در ادامه خاطرنشان کرد: پیشنهاد ما این است که معاونتهای آموزش و تهذیب با یکدیگر تجمیع شوند تا بتوان برنامههای تربیتی را منسجمتر، کاربردیتر و هدفمندتر دنبال کرد.
وی با اشاره به اقدامات انجامشده در برخی مدارس استان افزود: ما بهصورت محدود دورههایی مثل احکام مستحدثه، مشاوره اسلامی، مهارتهای تبلیغی و مداحی تخصصی را آغاز کردهایم، اما اینها نیازمند حمایت ساختاری، محتوایی و ملی هستند تا در سطح گستردهتری پیادهسازی شوند.
محسنزاده در پایان تأکید کرد: حوزه علمیه جهت حفظ مرجعیت علمی و اثرگذاری اجتماعی خود باید با نگاهی جدی و شجاعانه دست به بازنگری در متون درسی، شیوههای آموزش و ساختارهای فرهنگی بزند.
نظر شما