حجتالاسلام سلیم ابراهیمی، مدیر مدرسه علمیه ولی عصر(عج) شهرستان مهران امروز سه شنبه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در ایلام اظهار داشت: سیاست خارجی دولت شهید رئیسی مبتنی بر سه رکن اصلی بود؛ عزت، حکمت و مصلحت که این دولت با بهرهگیری از منظومه فکری امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی، این سیاست را دنبال کرد که نه تنها از اصول انقلاب اسلامی عدول نکرد، بلکه با واقعگرایی مؤمنانه، دیپلماسی فعال و هوشمندانهای را در سطح منطقه و جهان به اجرا گذاشت.
وی افزود: دولت چهاردهم تلاش کرد تا از حالت «انفعال راهبردی» در قبال غرب خارج شود و با رویکرد «ابتکار عمل منطقهای» جایگاه جمهوری اسلامی را بهعنوان یک بازیگر مستقل و تأثیرگذار تثبیت کند که رویکرد «نگاه به شرق» و تمرکز بر دیپلماسی منطقهای، نمونههایی روشن از این دگرگونی راهبردی است.
حجتالاسلام ابراهیمی گفت: مقاومت قلب تپنده سیاست خارجی انقلاب اسلامی است اما در دولت شهید رئیسی، این جریان نه صرفاً بهعنوان یک «گفتمان ایدئولوژیک»، بلکه بهعنوان یک «سرمایه راهبردی» دیده شد. دولت سیزدهم با نگاه عمیق به تحولات غرب آسیا، به درستی دریافت که بقای جمهوری اسلامی در گرو پیوند با جغرافیای مقاومت است.
مدیر مدرسه علمیه ولی عصر(عج) بیان کرد: حمایت از گروههای مقاومت اسلامی در لبنان، فلسطین، سوریه، عراق و یمن، نه فقط وظیفه اخلاقی و شرعی نظام اسلامی، بلکه پاسخی است به نیازهای امنیتی و جمهوری اسلامی ایران. دولت شهید رئیسی با بازتولید و تقویت این پیوندها، عمق راهبردی ایران را تا سواحل مدیترانه و دریای سرخ امتداد داد.
وی افزود: مقاومت صرفاً به معنای ستیز نیست، بلکه به معنای ایستادگی عزتمندانه و مذاکره از موضع اقتدار است. دولت رئیسی در عین حمایت از مقاومت، باب گفتوگو با قدرتها را نیز باز گذاشت، اما نه از موضع ضعف بلکه از موضع قدرت. تفاهمنامههای همکاری با چین و روسیه، تلاش برای عضویت در سازمان شانگهای و بریکس و گسترش روابط با آمریکای لاتین، مؤید این سیاست واقعگرایانه است.
حجتالاسلام ابراهیمی گفت: نقش حوزههای علمیه باید این باشد که از موضع انفعالی نسبت به تحولات بینالمللی خارج شوند. همانگونه که فقهای بزرگ ما در نهضت تنباکو، مشروطه و انقلاب اسلامی، نقشآفرین بودند، امروز نیز باید در برابر پروژههای نفوذ، تفرقهافکنی و تضعیف مقاومت در عرصه فرهنگی و فکری ایستادگی کنند.
وی خاطرنشان کرد: طلاب و فضلای حوزه باید به تحلیلهای عمیق سیاسی و اسلامی مسلح شوند و در قالبهای رسانهای، آموزشی، پژوهشی و حتی دیپلماتیک، مدافعان گفتمان مقاومت و صدای امت اسلامی در برابر استعمار نو باشند.
نظر شما