به گزارش خبرگزاری حوزه، به مناسبت اولین سالگرد شهادت آیتالله سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور بصیر و مجاهد ایران اسلامی، با حجتالاسلام والمسلمین استوار میمندی مدیر دفتر امور اجتماعی و سیاسی حوزههای علمیه به گفتگو نشستیم.
ـ مهمترین خصوصیت شهید آیتالله سیدابراهیم رئیسی در کلام رهبر معظم انقلاب اسلامی رعایت تعامل و عزّتمندی در سیاست خارجی بود، درباره این خصوصیت شهید جمهور بفرمایید.
اولین سالگرد شهدای خدمت به ویژه سالروز شهادت سیدالشهدای خدمت آیتالله سیدابراهیم رئیسی را تسلیت عرض میکنیم. یکی از ویژگیهای شهید آیتالله سیدابراهیم رئیسی این بود که روابط گسترده با همسایگان را در دستور کار خویش قرار داد. توسعه روابط سیاسی و دیپلماتیک و در تبع آن روابط تجاری با کشورهای همسایه ظرفیت خوبی را برای خنثیسازی تحریمها ایجاد کرد. مقام معظم رهبری فرمودند؛ بیش از این که به فکر تحریم باشید به فکر رفع و خنثیسازی تحریمها باشید.
این ویژگی را شهید بزرگوار آیتالله رئیسی در دستور کارشان قرار داد؛ لذا میبینیم دولت عربستان که مواضع خصمانهای داشت، با تعاملات سازنده و مثبت دولت سیزدهم از مواضع خود عدول کرد و روابط خوبی با جمهوری اسلامی ایران آغاز کرد و به تبع آن روابط حج و عمره راهاندازی شد. نقش شهید امیر عبداللهیان در این تعامل که تعاملی از موضع عزت و اقتدار بود، نقش تعیین کنندهای بود.
- شهید آیتالله سیدابراهیم رئیسی در مسائل خارجی، از فرصتها به بهترین وجه استفاده کرد و ایران را در چشم رجال سیاسی دنیا بزرگتر و برجستهتر کرد. در خصوص این فرمایش رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در خصوص شهید جمهور بفرمایید.
طبیعی است وقتی چهره عزتمندانه، متحد و نیز پیام استقلال و عزت ملی به دنیا منعکس و مخابره شود، این کشور در نگاه دیگران، کشوری قوی معرفی میشود. کشوری که نگاهش به بیگانگان نیست و دستش جلوی دیگران دراز نیست، عزت نفسی پیدا میکند که همگان آن را تحسین میکنند و او را مورد بزرگداشت خودشان قرار میدهند. شعار شهید آیتالله سیدابراهیم رئیسی هم ایران قوی بود و دولت ایشان ایران را قوی کرد.
ایشان وقتی که به مقام ریاست جمهوری ایران اسلامی رسید، در همان ابتدای کار آن فضای ذلت و نامطلوبی که دولت قبل به وجود آورده بود و حتی واکسن کرونا را برای پذیرش fatf و پالرمو و بعضی از معاهدههای استعماری گروگان گرفته بودند را تغییر داد.
شهید آیتالله سیدابراهیم رئیسی بدون اینکه معیشت و سلامت مردم را گروگان بگیرد، در همان هفتههای ابتدایی اقدام به تهیه واکسن مورد نیاز کرد و به دنبال آن با ملحق شدن به پیمانهای شانگهای و همچنین پیوستن به پیمان بریکس، ساختار تحریمهای ظالمانه آمریکا را فرو ریخت و کشور را به سمت خنثیسازی تحریمها پیش برد.
طبیعی است کشوری که در واقع خودش را توانمند و مقتدر نشان بدهد این در نظر کشورهای دیگر مورد احترام است مخصوصاً اگر ندای حقطلبان و عدالتطلبان را فریاد بزند و علیرغم فشارهای دولتهای متخاصم، قلدر و ظالم بر سر آرمانها و اهداف خود محکم و پا برجا بماند.
ـ رهبر انقلاب فرمودند: شهید رئیسی انقلاب اسلامی را، ملّت ایران را، در بیانات خود و در اظهارات خارجی خود، درست تعریف کرد و شناساند، در خصوص این ویژگی شهید جمهور نظر حضرتعالی چیست؟
ملت ایران یک هویت تاریخی دارد، هویت تاریخی این ملت مبارز و قهرمان عجین شده با عزتمندی، حقیقتطلبی، عدالتگرایی، استقلال، غیرت ملی و حس خودباوری، این ویژگیهای هویتی ملت ایران است که از زمان قاجار به بعد و تا قبل از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران به سبب غفلت و عیاشی پادشاهان و مسئولین وقت، این هویت تاریخی دچار آسیب شده بود، اما به برکت انقلاب اسلامی و خون پاک شهدا و مجاهدت ایثارگران و ایستادگیهای امامین انقلاب و مردم عزیز، این هویت تاریخی مجدداً زنده شد.
اگر چه در طول تاریخ انقلاب اسلامی بعضی از جریانات سیاسی به سبب سست باوری نسبت به آرمانهای انقلاب و به سبب سست عنصری نسبت به موازین و اصول انقلاب اسلامی، این اصول هویتی را دچار فراز و نشیب کرده بودند، اما شهید والامقام آیتالله سیدابراهیم رئیسی مجدداً آن هویت را بازسازی و در دستور کار خود قرار داد و با مواضع عزتمندانه و حکیمانهای که گرفت که البته در تبعیت از مقام معظم رهبری حضرت امام خامنهای بود دولت را به خط و وزرای مختلف را در وزارتخانههای مختلف وا داشت که این هویت ملت ایران را که همان هویت عزت، شکوه و همیاری، ظلم ستیزی و یاور مستضعفان عالم بودن و نیز هویت حقیقتطلبی و عدالتطلبی است، این هویتها را به منصه ظهور برسانند.
انتهای پیام/
نظر شما