یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۵
بی توجهی به تربیت جامعه سبب انحراف می‌شود

حوزه/ عضو خبرگان رهبری گفت: اگر در تربیت شکست بخوریم، جامعه شکست خواهد خورد. وی نقش معلمان را فراتر از آموزش دانست و با اشاره به الگوهای قرآنی، خواستار نگاهی بزرگ و مسئولانه به کودکان شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از ساری، حجت الاسلام والمسلمین سید صادق پیشنمازی در جمع کادر مدرسه علمیه حضرت نرجس(س) ساری و مدرسه متوسطه اول با تأکید بر جایگاه کلیدی تربیت در تمدن‌سازی اسلامی گفت: مرکز ثقل شکست‌ها در جامعه، فاصله گرفتن از تربیت است. اگر در تربیت شکست بخوریم، جامعه شکست خواهد خورد.

نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به منطق شگفت‌آور قرآن در معرفی الگوها افزود: خداوند، زن خوب را الگوی همه انسان‌ها معرفی می‌کند؛ نه فقط زنان. این یعنی الگو، فراتر از جنسیت است. دنیا را زنان بد می‌توانند به تباهی بکشانند و زنانی با ایمان می‌توانند آن را آباد کنند. در هر جای آباد دنیا، رد پای زنی فرهیخته و تربیت‌گر وجود دارد؛ همان‌طور که امام راحل و رهبر معظم انقلاب نیز حاصل دامن‌هایی پاک‌اند.

وی با تأکید بر نقش تربیتی معلمان خاطرنشان کرد: کار شما یک کار اساسی است. بچه‌ها رفتار ما را بیشتر از گفتارمان می‌فهمند. اربعین، نماد تعاون است؛ همکاری دلی، نه ظاهری. اگر خودمان هم‌دل نباشیم، تأثیری بر دل‌ها نداریم.

حجت الاسلام و المسلمین پیشنمازی با تأکید بر نگاه واقعی و نه ظاهری به کودکان گفت: بچه‌ها را نباید کوچک دید؛ روح کودک، همان روح مجرد انسانی است. این‌قدر ظرفیت دارند که خداوند عیسی مسیح را در نوزادی به سخن آورد. امامان ما، از کودکی مسئولیت می‌پذیرفتند. نگاه ما به دانش آموز، باید نگاهی بزرگ، تصویری و باتکریم باشد.

نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنان خود، بر ضرورت مشارکت دادن کودکان در تصمیم‌سازی و مسئولیت‌ها تأکید کرد و گفت: مشورت با دانش آموزان، نه تنها آنان را مسئول‌پذیر می‌کند، بلکه خود ما را هم رشد می‌دهد. ولو گاهی پیشنهادشان را نپذیریم، اما همین احساس مشارکت، آن‌ها را می‌سازد.

حجت الاسلام و المسلمین پیشنمازی ضمن تأکید بر اصل عدالت تربیتی گفت: اگر کودکی خطایی کرد و ما برخورد کردیم، باید بدانیم که اگر دیگری همان خطا را تکرار کند و ما برخورد نکنیم، کودکان این را حس می‌کنند. عدالت رفتاری و شفاف‌سازی دلایل برخورد، اصل اساسی در تربیت است.

وی همچنین از کادر خواست فضای مدرسه را عبادی و معنوی نگه دارند و افزود: فضای عبادی، تنها به نماز جماعت ختم نمی‌شود. رفتار ما نیز باید با عدالت، کرامت و بندگی خدا گره بخورد. بچه‌ها باید تقید به نماز، حجاب، و گفت‌وگو با خدا را از ما یاد بگیرند.

مؤسس حوزه علمیه حضرت نرجس(س)ساری در پایان، با اشاره به اهمیت مسئولیت‌پذیری و فرهنگ عذرخواهی گفت: یکی از مصیبت‌های کشور، ناترازی در جدیت مدیران است. برخی مدیران حقوق می‌گیرند اما مسئولیت نمی‌پذیرند. ما باید به دانش آموزان بیاموزیم که زندگی سالم یعنی امانت‌داری، عمل به عهد، و پذیرش مسئولیت به معنای احقاق حق همه انچه دراطراف ما هست که صد البته حقوق اشرف مخلوقات که همان انسان است باید ادا شود و ارجحیت دارد.

انتهای خبر: 313/48

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha