سه‌شنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۹
ضرورت تعقل و مراجعه به متخصص در اصول دین

حوزه/ عضو مجلس خبرگان گفت: مراجعه به متخصص به معنای تقلید کورکورانه نیست، بلکه استفاده از دانش و تجربه گذشتگان برای دستیابی به فهم عمیق تر است.

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) با اشاره به موضوع «دین عقلایی و دلیل مراجعه به متخصص در امور عقلی» به بررسی جایگاه عقل و تخصص در فهم اصول دین پرداخت اظهار داشت: اصول دین تقلیدی نیست و باید با تحقیق و تعقل پذیرفته شود و به متخصصان آن مراجعه کرد.

وی افزود: مراجعه به متخصص به معنای تقلید کورکورانه نیست، بلکه استفاده از دانش و تجربه گذشتگان برای دستیابی به فهم عمیق تر است.

عضو مجلس خبرگان عنوان کرد: اگر فردی بدون بهره گیری از علوم گذشته بخواهد از ابتدا به تحقیق بپردازد، با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد، چنان که گذشتگان مانند ابن سینا با ارائه چهل دلیل برای اثبات خدا، راه را هموار کرده اند.

وی همچنین با بیان آیه ۱۰۱ سوره یونس که بر اهمیت تعقل و پذیرش حقایق از سوی افراد عاقل اشاره دارد و گفت: افرادی که لجبازی می کنند نه تنها از عقل خود استفاده نمی کنند، بلکه سخن متخصصان را نیز نمی پذیرند و این رفتار مانع رشد فکری و معنوی آنها می شود.

آیت الله مهدوی در پایان با اشاره به روایتی از امام علی (ع) درباره تربیت فرزندان، تاکید کرد: نصیحت را نباید به گونه ای تکرار نمود که موجب کینه یا لجبازی شود و انسان عاقل با تقوا و بهره گیری از عقل و نقل، راه هدایت را می پیماید.

وی خاطر نشان کرد: زهیر به گونه ای سفر خود را از مکه مدیریت می کرد که مسیر آن با مسیر سیدالشهدا(ع) یکی نباشد اما در منزلی مسیر آن با امام یکی شد و امام در پی زهیر فرستاد، زهیر لجباز نبود و زمانی که پیک امام حسین(ع) به خیمه ایشان آمد با نهیب همسرش خدمت امام رسید و زمانی که نزد حضرت رفت و برگشت، زهیر برای شهادت آماده شده بود.

امام جمعه موقت اصفهان اضافه کرد: انسان عاقل تقوا دارد، اما فردی که معصیت می کند عقل خود را به کار نمی اندازد و نفس نیز انسان را به گناه می کشاند، در مقابل قرآن و مجالست با امام دست انسان را می گیرد.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha