جمعه ۳۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۰
سیره پیامبر گرامی اسلام(ص) درس جاودانه‌ای برای امت اسلامی دارد

حوزه/ حجت‌الاسلام شورابیان گفت: رحلت پیامبر(ص) و شهادت امام حسن مجتبی(ع) درس‌های جاودانه‌ای برای وحدت و انسجام امت اسلامی دارد.

حجت‌الاسلام ابوذر شورابیان، معاون آموزش حوزه علمیه منطقه کاشان، با تسلیت سالروز رحلت حضرت محمد(ص) و شهادت امام حسن(ع) در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در کاشان، اظهار داشت: رحلت پیامبر(ص) نشان داد که چگونه دوری از وصیت ایشان درباره جانشینی، می‌تواند به اختلافات عمیق بینجامد.

وی افزود: صلح امام حسن مجتبی(ع) نیز عینیت بخشیدن به این اصل بود که حفظ موجودیت جامعه اسلامی در شرایط بحرانی، حتی از حق مسلّم رهبری شخصی مهم‌تر است و این مهم نشان می‌دهد که وحدت کلمه و پرهیز از تفرقه، یک فریضه شرعی و عقلایی است.

معاون حوزه علمیه منطقه کاشان با تاکید بر لزوم هشیاری مسلمانان در برابر دشمنان تصریح کرد: در هر دو واقعه، دشمنان خارجی یعنی امپراتوری روم و بیزانس از اختلاف‌های داخلی مسلمانان سوءاستفاده کردند. این امر به مسلمانان امروز می‌آموزد که دشمن مشترک را فراموش نکنند و وحدت را سلاح اصلی خود در برابر استکبار جهانی بدانند.

وی یادآور شد: امام حسن(ع) با صلح خود، به مسلمانان آموخت که در مواجهه با دشمن زورگو، اگر مقابله نظامی به شکست و نابودی بینجامد، می‌توان با استفاده از عقلانیت و تدبیر، زمینه را برای حفظ کیان اسلام در بلندمدت فراهم کرد.

حجت‌الاسلام شورابیان، «ریشه‌های قدرت‌طلبانه» ، «استفاده از دین برای توجیه اهداف» و «نقش دشمن خارجی» را از جمله شباهت‌های تفرقه‌افکنی پس از رحلت پیامبر(ص) با اختلافات در جامعه امروزی بیان کرد و گفت: پس از رحلت حضرت محمد(ص)، برخی با تفسیر به رای و جعل حدیث، سعی در توجیه انحراف از مسیر صحیح کردند و امروز نیز شاهدیم گروه‌های تکفیری مانند داعش، با تحریف مفاهیم جهادی، به جان مسلمانان افتاده‌اند و بزرگ‌ترین ضربه را به چهره اسلام وارد می‌کنند.

وی اضافه کرد: همان‌گونه که معاویه از حمایت‌های امپراتوری روم برخوردار بود، امروز نیز قدرت‌های استکباری از گروه‌های تفرقه‌افکن و افراط‌گرا در جهان اسلام حمایت مالی و رسانه‌ای می‌کنند.

معاون آموزش حوزه علمیه منطقه کاشان «مقیاس و ابزار» و «عمق تاریخی» را به عنوان تفاوت‌های تفرقه‌افکنی پس از رحلت پیامبر (ص) با اختلافات در جامعه امروزی دانست و بیان کرد: اختلافات امروزی ریشه در همان شکاف‌های اولیه دارد، اما طی قرون متمادی عمیق‌تر و پیچیده‌تر شده است.

به گفته وی، اختلافات گذشته بیشتر در حوزه خلافت و رهبری متمرکز بود اما امروزه اختلافات به حوزه‌های مذهبی، فرقه‌ای، قومی و حتی ملی‌گرایی افراطی تسری یافته و با ابزار پیشرفته‌ای مانند رسانه‌ها و فضای مجازی دامن زده می‌شود.

حجت‌الاسلام شورابیان با بیان اینکه امروز به شکل‌هایی حادتر و خطرناک‌تر شاهد انحرافات هستیم، تصریح کرد: پس از رحلت پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی(ص)، «سقیفه بنی‎‌ساعده» نمونه‌ای از انحراف در مسیر رهبری بود اما امروز مصادیق «تکفیری‌گری» ، «اسلام سکولار» و «عرفان‌های دروغین» بسیار گسترده‌تر است.

وی یادآور شد: گروه‌هایی مانند داعش و القاعده که با تفسیرهای متحجرانه و خشونت‌طلبانه، اقدام به قتل عام مسلمانان و غیرمسلمانان می‌کنند و بزرگ‌ترین ضربه را به وحدت و اقتدار جهان اسلام وارد می‌سازند.

معاون حوزه علمیه منطقه کاشان اظهار داشت: برخی حکومت‌ها و جریان‌های فکری می‌کوشند تا اسلام را به حاشیه زندگی اجتماعی برانند و آن را تنها به حوزه عبادات شخصی محدود کنند که این مهم دقیقاً مخالف سیره اجتماعی و سیاسی پیامبر (ص) است.

به گفته وی، عرفان‌های دروغین جریان‌هایی هستند که با شعار معنویت، مردم را از مسئولیت‌های اجتماعی و سیاسی در برابر ظلم و جور، دور می‌کنند.

حجت‌الاسلام شورابیان، خطر دشمنان داخلی در جامعه اسلامی امروز را یادآور شد و افزود: دشمنان داخلی امروز می‌تواند مصادیق مختلفی از جمله خائنان و وابستگان، جریان‌های خودیِ ناآگاه داشته باشد.

وی با بیان اینکه خائنان و وابستگان، کسانی هستند که منافع شخصی یا قومی خود را بر منافع امت اسلام ترجیح می‌دهند و با دشمنان خارجی همکاری می‌کنند، افزود: جریان‌های خودی ناآگاه نیز افرادی هستند که با عملکرد نادرست، عمدی یا سهوی، باعث ایجاد شکاف بین مردم و نظام اسلامی می‌شوند و آب به آسیاب دشمن می‌ریزند.

معاون حوزه علمیه منطقه کاشان، تفرقه‌های مذهبی امروز را ادامه اختلافات دیروز دانست و تصریح کرد: شکاف اصلی که پس از رحلت پیامبر(ص) درباره مسئله «رهبری» و «مرجعیت دینی» ایجاد شد، به مرور زمان به اختلافات کلامی، فقهی و تاریخی عمیقی تبدیل شد که امروز به صورت درگیری‌های مذهبی بین شیعه و سنی خود را نشان می‌دهد و البته دشمنان با سوءاستفاده از این اختلافات تاریخی، آن را تشدید و دامن می‌زنند تا امت اسلام را تضعیف کنند.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha