سه‌شنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۴ - ۰۶:۳۳
سفارش‌های امام عسکری(ع) نقشه راه شیعیان برای عصر غیبت است/ تقوا نخستین توصیه امام یازدهم به شیعیان

حوزه/ حجت‌الاسلام والمسلمین حدائق، با اشاره به اینکه سفارش‌های امام حسن عسکری(ع) نقشه راه شیعیان در عصر غیبت است، تأکید کرد: نخستین توصیه امام یازدهم(ع) به پیروان خود رعایت تقوای الهی است، زیرا تنها در سایه تقوا قرآن و معارف دینی اثرگذاری واقعی خواهند داشت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در مشهد، حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا حدائق، مدیرعامل بنیاد مهدویت فارس، شامگاه دوشنبه ۱۰ شهریورماه در رواق امام خمینی(ره) حرم مطهر رضوی، در جمع زائران و مجاوران حضرت رضا(ع) به تبیین ابعاد گوناگون توصیه‌های امام حسن عسکری(ع) پرداخت و نقش این آموزه‌ها را در هدایت شیعیان در عصر غیبت و زمینه‌سازی برای تحقق حکومت جهانی حضرت مهدی(عج) تشریح کرد.

ضرورت بازخوانی سفارش‌های امام عسکری(ع) در عصر غیبت

مدیرعامل بنیاد مهدویت فارس با اشاره به جایگاه امام یازدهم(ع) در تاریخ شیعه اظهار داشت: امام عسکری(ع) در دوره‌ای می‌زیستند که شیعیان در تنگناهای سیاسی و اجتماعی قرار داشتند.

وی خاطر نشان کرد: ایشان با صدور توصیه‌ها و نامه‌هایی به یاران و شیعیان خود، راهکارهایی برای هدایت جامعه اسلامی در آن شرایط دشوار ارائه فرمودند؛ این توصیه‌ها نه‌تنها برای زمان خود، بلکه برای ما که در دوران آخرالزمان و عصر غیبت به سر می‌بریم، کاربردی و راهگشاست.

حجت الاسلام والمسلمین حدائق با تأکید بر اینکه تقوا محور همه توصیه‌های امام عسکری(ع) است، گفت: نخستین سفارش امام یازدهم به شیعیان، رعایت تقوای الهی است. قرآن کریم نیز می‌فرماید: «ذلک الکتاب لا ریب فیه هدی للمتقین»؛ یعنی این کتاب هدایتگر کسانی است که اهل تقوا باشند. اگر جامعه‌ای بخواهد از قرآن بهره ببرد، شرط نخست آن تقواست.

وی ادامه داد: تجربه تاریخ نشان می‌دهد که قرآن در کنار کسانی که اهل تقوا نبودند، نه‌تنها مایه هدایت نشد، بلکه وسیله سوءاستفاده قرار گرفت؛ همان‌گونه که حجاج بن یوسف ثقفی یا حتی صدام، آیات قرآن را تلاوت می‌کردند اما در عمل در مسیر ظلم و جنایت حرکت می‌نمودند.

قرآن؛ منشأ تحول اجتماعی و فردی

مدیرعامل بنیاد مهدویت فارس افزود: اگر بخواهیم قرآن بر روح، جان و زندگی ما اثر بگذارد، باید با تقوا به سراغ آن برویم. انسان‌های باتقوا در پیشگاه خدا محبوب هستند و قرآن منشأ تحول اجتماعی و فردی آنان خواهد بود.

وی ادامه داد: عزت، پیشرفت اقتصادی، اصلاح جامعه و حل مشکلات اجتماعی در گرو بازگشت به قرآن و عمل به آن همراه با خدامحوری است.

وی با اشاره به پیوند آموزه‌های امام عسکری(ع) با نهضت حسینی تصریح کرد: یکی از بزرگ‌ترین درس‌های کربلا، «عمل به تکلیف» است. امام حسین(ع) به یاران خود فرمودند که ما محکوم به وظیفه‌ایم نه نتیجه. آنچه بر عهده ماست، انجام وظیفه الهی است؛ نتیجه هر چه باشد به مشیت الهی سپرده می‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین حدائق ادامه داد: اگر امام حسین(ع) به دنبال نتیجه ظاهری بود، بسیاری او را از حرکت به سمت کربلا بازمی‌داشتند؛ اما ایشان به تکلیف الهی عمل کرد و نتیجه آن هرچند شهادت و اسارت بود، اما در بلندمدت بیداری و عزت امت اسلامی را به همراه داشت.

اجتهاد و تلاش در راه خدا؛ رمز موفقیت شیعیان

مسئول مدرسه علمیه منصوریه با اشاره به توصیه دیگر امام عسکری(ع) گفت: امام یازدهم شیعیان را به اجتهاد و تلاش در راه خدا فراخواندند.

وی خاطر نشان کرد: اجتهاد در این معنا تنها به معنای استنباط احکام فقهی نیست، بلکه هرگونه تلاش مخلصانه برای خدا را شامل می‌شود. کار وقتی ارزشمند است که برای خدا و با نیت خالص انجام گیرد.

حجت الاسلام والمسلمین حدائق افزود: رمز موفقیت شهیدان این بود که در راه خدا مجاهدت کردند و خونشان رنگ الهی به خود گرفت. در قرآن کریم نیز آمده است که مجاهدان در راه خدا با مال و جان خود در بالاترین درجات نزد پروردگار قرار دارند.

وی تأکید کرد: از ویژگی‌های مهم جامعه‌ای که می‌خواهد زمینه‌ساز ظهور باشد، صداقت در گفتار و امانت‌داری است؛ امام عسکری(ع) شیعیان را به «صدق الحدیث» و «اداء الامانة» توصیه کردند. این دو ویژگی، پایه‌های اعتماد اجتماعی و سرمایه‌های یک جامعه دینی هستند.

رعایت حقوق متقابل در جامعه اسلامی

حجت الاسلام والمسلمین حدائق خاطرنشان کرد: امام عسکری(ع) همچنین رعایت حقوق یکدیگر را از وظایف اصلی شیعیان دانستند.

وی یادآورشد: جامعه‌ای که اعضای آن به حقوق متقابل احترام بگذارند و دیگران را همانند خود بدانند، به عدالت اجتماعی و انسجام واقعی دست خواهد یافت. این نگاه عادلانه در کلام امیرالمؤمنین(ع) در نهج‌البلاغه نیز بارها تأکید شده است.

مسئولیت همگانی در ساخت جامعه دینی

مدیرعامل بنیاد مهدویت فارس افزود: اصلاح جامعه تنها بر عهده گروه یا قشر خاصی نیست. همه افراد جامعه اعم از علما، مسئولان، ثروتمندان، دانشمندان و حتی مردم عادی باید در مسیر ساخت جامعه دینی و زمینه‌سازی برای ظهور تلاش کنند.

وی ادامه داد: اگر بخشی از جامعه تنها نظاره‌گر باشد و عده‌ای دیگر بار اصلی را بر دوش بکشند، کار به نتیجه مطلوب نمی‌رسد.

حجت الاسلام والمسلمین حدائق تصریح کرد: توصیه‌های امام حسن عسکری(ع) نه‌تنها برای هدایت فردی بلکه برای اصلاح جامعه و ساخت تمدن اسلامی کاربرد دارد.

وی ادامه داد: رعایت تقوا، عمل به تکلیف، تلاش در راه خدا، صداقت، امانت‌داری و رعایت حقوق یکدیگر، مجموعه‌ای از ارزش‌هایی است که می‌تواند جامعه شیعی را به سوی آمادگی برای ظهور حضرت ولی‌عصر(عج) هدایت کند.

مسئول مدرسه علمیه منصوریه تأکید کرد: اگر امروز شیعیان به این اصول پایبند باشند، مسیر تحقق حکومت جهانی حضرت مهدی(عج) هموار خواهد شد و وعده‌های الهی به ثمر خواهد نشست.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha