جمعه ۹ آبان ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۴
چرا مسأله فلسطین باید در کانون توجه امت اسلامی باشد؟

حوزه/ پژوهشگر حوزوی با بیان اینکه مسئله فلسطین، فراتر از یک منازعه جغرافیایی یا سیاسی است و نماد تقابل دو گفتمان تمدنی یعنی گفتمان سلطه‌طلبانه‌ استکبار جهانی و گفتمان عدالت‌محور مقاومت اسلامی است، به تبیین دیدگاه رهبر معظم انقلاب در رابطه با حمایت از فلسطین پرداخت.

حجت الاسلام والمسلمین مجتبی نجفی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با بیان اینکه مسئله فلسطین، آیینه‌ای از هویت، امنیت و مقاومت اسلامی است، عنوان کرد: مسئله فلسطین، فراتر از یک منازعه جغرافیایی یا سیاسی است و نماد تقابل دو گفتمان تمدنی یعنی گفتمان سلطه‌طلبانه‌ استکبار جهانی و گفتمان عدالت‌محور مقاومت اسلامی است.

وی با بیان اینکه تقابل این گفتمان علاوه بر اینکه قلب تپنده‌ وجدان امت اسلامی است، نقطه‌ اتصال امنیت ملی، هویت دینی و آینده‌ منطقه غرب آسیاست، افزود: در این تقابل نقش ایران در حمایت از محور مقاومت و به‌ویژه مسئله فلسطین، فقط از جنس تعهدات اخلاقی و اسلامی نیست؛ بلکه این نقش بر پایه‌ یک منطق راهبردی، تاریخی و ژئوپلیتیک استوار است.

استاد جامعه المصطفی(ص) ادامه داد: ایران با درک عمیق از طرح‌های تجزیه‌طلبانه‌ای مانند خاورمیانه جدید و اسرائیل بزرگ، حمایت از مقاومت را نه یک هزینه، بلکه سرمایه‌گذاری در امنیت پایدار منطقه و تمامیت ارضی خود تلقی کرده است.

وی گفت: بیانات راهبردی رهبر معظم انقلاب در دهه‌های اخیر، نقشه‌ راهی روشن برای فهم جایگاه فلسطین در منظومه‌ فکری مقاومت است که از تأکید بر اولویت مسئله فلسطین در جهان اسلام تا تبیین راه‌حل نهایی از مسیر بازگشت مردم واقعی فلسطین و نابودی اشغالگری. شامل می شود. این بیانات، در کنار تحلیل‌های میدانی و تاریخی، نشان می‌دهند که حمایت از فلسطین، فقط دفاع از یک ملت مظلوم نیست، بلکه دفاع از حقیقت، انسانیت، و آینده‌ جهان اسلام است.

فلسطین؛ مسئله‌ اوّل دنیای اسلام

حجت الاسلام و المسلمین نجفی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در ۱۶ شهریور۱۳۹۳ فرمودند: «مسئله‌ فلسطین، مسئله‌ اوّل دنیای اسلام است». این سخن نشان می دهد که مسئله فلسطین فقط یک منازعه سرزمینی نیست، بلکه نقطه تلاقی هویت اسلامی، عدالت‌خواهی جهانی و مقاومت در برابر استعمار نوین است. این مسئله، به‌عنوان اولویت نخست جهان اسلام، حامل بار تاریخی اشغال، تحریف فرهنگی و تلاش برای حذف اسلام از قلب جغرافیای مقاومت است.

وی اظهار کرد: در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب، حمایت از فلسطین نه یک تصمیم فقط سیاسی، بلکه یک وظیفه تمدنی و تاریخی است؛ وظیفه‌ای که پاسداری از روح اسلام، صیانت از وحدت امت، و مقابله با پروژه‌های استعماری و تحریف‌گرایانه را به عهده دارد. این حمایت، تجلی مسئولیت‌پذیری در برابر حقیقتی است که فراتر از مرزها، به هویت و کرامت انسان مسلمان گره خورده است.

پژوهشگر حوزوی یادآور شد: تأکید رهبر معظم انقلاب بر اینکه فلسطین مساله اول جهان اسلام است، جایگاه بنیادین فلسطین را در قلب گفتمان مقاومت و در ساختار هویتی امت اسلامی روشن می‌سازد؛ جایگاهی که بی‌توجهی به آن، به معنای غفلت از ریشه‌های عزت، استقلال و بیداری امت است.

منطق راهبردی حمایت ایران از محور مقاومت

امنیت ملی و منطقه‌ای

وی با بیان اینکه حمایت ایران از محور مقاومت، از جمله فلسطین، سوریه و لبنان، بر پایه یک منطق چندلایه است، افزود: اولین علت، طرح‌های تجزیه‌طلبانه مانند خاورمیانه جدید و اسرائیل بزرگ که به طور مستقیم ایران را هدف قرار داده‌اند. مقابله با این طرح‌ها، دفاع از تمامیت ارضی ایران و ثبات منطقه است

پیشگیری از جنگ داخلی و نیابتی

حجت الاسلام و المسلمین نجفی با اشاره به اینکه حضور فعال ایران در عراق، سوریه و لبنان مانع از تحقق جنگ‌های داخلی و تجزیه کشورهای اسلامی شد، اظهار کرد: در برابر هزینه‌های هنگفت آمریکا، ایران با هزینه‌ای بسیار کمتر توانسته از فروپاشی منطقه جلوگیری کند.

وی یاد آور شد: حمایت از مقاومت، نه اتلاف منابع، بلکه سرمایه‌گذاری در امنیت پایدار و جلوگیری از انتقال جنگ به داخل مرزهاست. این موضع تجلی یک منطق راهبردی و امنیتی است؛ منطقی که حمایت از مقاومت را به‌عنوان یک اصل بنیادین در سیاست منطقه‌ای و بین‌المللی تعریف می‌کند.

پژوهشگر حوزوی گفت: رهبر معظم انقلاب بارها تاکید کردند: «هر جا هر ملتی، هر گروهی با رژیم صهیونیستی مبارزه کند، ما پشت سرش هستیم و کمکش می‌کنیم و هیچ ابائی هم از گفتن این حرف نداریم». این جمله، بیانگر منطق صریح و بدون تعارف حمایت از مقاومت است، این جمله نه از سر احساسات، بلکه از منظر راهبردی و امنیتی نه‌تنها اعلام حمایت، بلکه اعلام مسئولیت است؛ مسئولیتی که از دل عقلانیت راهبردی ایجاد شده است و در خدمت حفظ ثبات منطقه، مقابله با پروژه‌های استکباری و صیانت از استقلال کشورهای اسلامی است.

مقاومت در برابر پروژه‌های استکباری و صهیونیستی

حجت الاسلام و المسلمین نجفی تاکید کرد: رژیم صهیونیستی تنها زبان زور را می‌فهمد و روند سازش، جز تضعیف مقاومت، نتیجه‌ای ندارد و از سوی دیگر اتحاد گروه‌های مقاومت، دستاوردهای ملموس و افتخارآفرینی برای ملت‌های منطقه داشته است.

وی افزود: ایران با حمایت از این جبهه، نه تنها در برابر اشغالگری ایستاده، بلکه در برابر پروژه‌های فرهنگی مانند یهودی‌سازی قدس و تحریف هویت اسلامی نیز مقاومت کرده است. به همین خاطر این اقدام فقط یک توصیه‌ای نظامی نیست، بلکه تجلی یک باور عمیق به ماهیت مقاومت فعال در برابر اشغالگری است؛ مقاومتی که برخاسته از اراده ملت‌هاست و نه وابسته به سازش‌های تحمیلی یا مذاکرات بی‌ثمر.

استاد جامعه المصطفی(ص) اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب در در دیدار ۴ آذر ۱۳۹۳ فرمودند: «کرانه‌ باختری هم باید مثل غزّه مسلّح بشود و آماده‌ دفاع باشد». تأکید بر مسلح شدن کرانه باختری نشان‌دهنده آن است که تنها از مسیر قدرت مردمی و آمادگی دفاعی می‌توان با پروژه‌های صهیونیستی مقابله کرد. پروژه‌هایی که نه‌تنها سرزمین را اشغال کرده‌اند، بلکه به دنبال تحریف هویت اسلامی و فرهنگی منطقه‌ هستند. این بیانات نشان‌دهنده باور به مقاومت فعال و نه منفعل در برابر اشغالگری است و در واقع بازتابی از این منطق است که مقاومت باید زنده، سازمان‌یافته و مجهز باشد تا بتواند در برابر ماشین اشغال و تحریف، ایستادگی کند و عزت امت اسلامی را حفظ نماید.

مسئله فلسطین در برابر سیاست فراموشی

وی گفت: یکی از راهبردهای غرب و صهیونیسم، به حاشیه راندن مسئله فلسطین از ذهن مسلمانان است. در این میان، ایران با برجسته‌سازی روز قدس، گرامیداشت شهیدان قدس و تبیین جایگاه بیت‌المقدس، تلاش کرده تا حافظ حافظه تاریخی و هویت اسلامی این مسئله باشد. رهبر معظم انقلاب نیز در ۲ خرداد ۱۳۹۹، هشدار دادند: «سیاست عمده‌ استکبار و صهیونیسم، کمرنگ کردن مسئله‌ فلسطین در ذهنیّت جوامع مسلمان و به سَمت فراموشی راندن آن است».

حجت الاسلام و المسلمین نجفی تصریح کرد: این هشدار، پرده از یکی از پیچیده‌ترین راهبردهای جنگ نرم برمی‌دارد؛ راهبردی که با هدف حذف تدریجی مسئله فلسطین از حافظه جمعی امت اسلامی طراحی شده است. تأکید بر خطر فراموشی، در واقع دعوتی است به جهاد تبیین؛ جهادی که رسالت آن، بازگرداندن مسئله فلسطین به صدر اولویت‌های فکری، فرهنگی و سیاسی جهان اسلام است.

وی یادآور شد: این هشدار، ضرورت جهاد تبیین و حفظ مسئله فلسطین در صدر اولویت‌های امت اسلامی را روشن می‌سازد و نشان می‌دهد که حفظ این مسئله در وجدان عمومی، نه یک اقدام تبلیغاتی، بلکه یک وظیفه تمدنی و راهبردی است که باید به‌صورت مستمر و هوشمندانه دنبال شود.

راه‌حل نهایی؛ بازگشت مردم فلسطین و زوال اشغالگری

استاد جامعه المصطفی(ص) اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب در ۱۴ خرداد ۱۳۸۱ فرمودند: «تنها راه‌حلّ مسأله فلسطین این است که مردم واقعی فلسطین... خود نظام حاکم بر کشورشان را تعیین کنند». این بیانات نشان میدهد که راه‌حل مسئله فلسطین، نه در سازش‌های تحمیلی یا طرح‌های استعماری، بلکه در بازگشت مردم واقعی فلسطین به سرزمین خود و تعیین نظام سیاسی از طریق همه‌پرسی است. این راه‌حل، مبتنی بر عدالت، عقلانیت و حقوق انسانی است و با حذف عناصر بیگانه و اشغالگر، به بازسازی هویت فلسطین می‌انجامد.

وی ادامه داد: این راه‌حل، برخاسته از منطق عدالت‌محور، حقوق انسانی و عقلانیت سیاسی است؛ راه‌حلی که به‌جای تحمیل قدرت‌های بیگانه، بر اراده‌ مردم فلسطین تکیه دارد و با حذف عناصر اشغالگر و بیگانه، زمینه‌ بازسازی هویت تاریخی، فرهنگی و سیاسی این سرزمین را فراهم می‌سازد و نشان می‌دهد که مسیر حقیقی آزادی، نه از دل سازش‌های تحمیلی یا طرح‌های استعماری، بلکه از دل بازگشت به حق تعیین سرنوشت و احیای اراده‌ ملت فلسطین می‌گذرد؛ اراده‌ای که می‌تواند ساختار اشغال را فرو بریزد و آینده‌ای آزاد و انسانی را رقم بزند.

حمایت از فلسطین، حمایت از انسانیت و آینده منطقه

حجت الاسلام و المسلمین نجفی گفت: رهبرمعظم انقلاب در اول خرداد ۱۳۹۸ با امید به آینده فرمودند: «ان‌شاءالله همه‌ شماها زوال دشمنان بشریّت، یعنی همین تمدن آمریکاییِ منحط و زوال اسرائیل را به لطف الهی خواهید دید». این جمله آرمان‌گرایانه یا شعاری نیست بلکه بازتابی از یک روند تاریخی و تجربه‌محور است که نشان داده پروژه‌های استکباری، علی‌رغم هزینه‌های هنگفت و طراحی‌های پیچیده، در برابر اراده ملت‌ها و منطق مقاومت، محکوم به شکست‌ هستند. این نگاه، حمایت از فلسطین را به سطحی فراتر از یک موضع سیاسی ارتقا می‌دهد؛ به سطح یک ابتکار تمدنی که در خدمت انسانیت، عدالت و امنیت پایدار منطقه‌ای است.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha