پنجشنبه ۸ آبان ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۷
هدف آرمانی حوزه‌های علمیه ترویج عبودیت است

حوزه/ حجت الاسلام محمدی، هدف آرمانی حوزه‌های علمیه را ترویج عبودیت عنوان کرد و گفت: این هدف از سه مسیر «فهم دین»، «ابلاغ دین» و «اجرای دین» محقق می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از کرمان، روز گذشته حجت الاسلام محمدی رئیس موسسه علمی پژوهشی آفاق، در آیین طلیعه حضور طلاب جدیدالورود مدارس علمیه خواهران استان کرمان، با اشاره به فلسفه حیات انسان، بر لزوم پاسخگویی به سه پرسش بنیادین «از کجا آمده‌ام، در کجا هستم و به کجا می‌روم» به عنوان شرط بهره‌مندی از رحمت خاص الهی تأکید کرد.

حجت الاسلام محمدی با اشاره به آیه «إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ»، اظهار داشت: خداوند انسان را پابرهنه آفرید و زمین را داغ قرار داد. ما نیامده‌ایم که بمانیم، اساس حیات و بقای ما به «رفتن» است. هر که بماند، می‌میرد. ما زنده به آنیم که آرام نگیریم.

وی با استناد به حدیثی از پیامبر اکرم (ص)، تصریح کرد: پیامبر فرمودند: «خدا رحمت کند انسانی را که سه چیز را بداند: از کجا آمده، در کجا هست و به سوی کجا می‌رود». هر کس بتواند به این سه پرسش پاسخ دهد، مورد رحمت خاص حضرت حق قرار می‌گیرد.

لزوم خودشناسی برای پاسخ به پرسش‌های کلیدی

مشاور عالی سازمان پژوهش، خودشناسی را هدف اصلی برای دستیابی به پاسخ این پرسش‌ها دانست و ابراز کرد: برای رسیدن به این معرفت، انسان باید خود را به عنوان موجودی دارای پنج میدان ارتباطی بشناسد، ارتباط با «الله» به عنوان خالق، ارتباط با «ولی الله» به عنوان واسطه فیض، ارتباط با «خلق الله» (مردم)، ارتباط با «خلقت الله» (طبیعت) و در نهایت، ارتباط با «خود».

وی اظهار کرد: هر کس بتواند این پنج میدان ارتباطی را به درستی مدیریت و فهم کند، سعادت دنیا و آخرت برایش رقم می‌خورد.

حجت الاسلام محمدی، هدف آرمانی حوزه‌های علمیه را ترویج عبودیت عنوان کرد و ادامه داد: این هدف از سه مسیر «فهم دین»، «ابلاغ دین» و «اجرای دین» محقق می‌شود. طلاب باید در مسیر تبدیل شدن به اسلام‌شناسان متعهد و مجاهدی گام بردارند که توان تحقیق، تبلیغ و تحقق معارف دینی را دارند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های بالای علمی طلاب خواهر، ابراز کرد: امروز بانوان بسیاری به درجات بالای علمی از جمله اجتهاد رسیده‌اند و هیچ محدودیتی در این عرصه وجود ندارد. بانوان می‌توانند در بالاترین سطوح علمی و مدیریتی در جامعه اسلامی ایفای نقش کنند.

استاد حوزه، به برخی موانع مسیر طلبگی اشاره کرد و گفت: «حسادت دیگران» و «بی‌برنامه‌گی» از مهم‌ترین موانع این مسیر هستند، طلاب باید با توکل بر خدا، برنامه‌ریزی منظم و الگوگیری از زندگی بزرگان، از این موانع عبور کرده و با حفظ حرمت نعمت‌های الهی، زمینه حسادت را نیز کاهش دهند.

وی با اشاره به آیه «لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسَانَ فِی أَحْسَنِ تَقْوِیمٍ»، بر ظرفیت بی‌نهایت انسان برای صعود به اعلی علیین یا سقوط به اسفل السافلین تأکید کرد و ادامه داد: ایمان و عمل صالح، دو کلید رسیدن به مقام قرب الهی و عاقبت بخیری هستند.

انتهای پیام. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha