دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۹
مقاومت تاریخی دشتستان الگویی برای نسل‌های امروز است

حوزه/ نماینده ولی‌فقیه در استان بوشهر گفت: مقاومت تاریخی دشتستان الگویی برای نسل‌های امروز است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در بوشهر، حجت الاسلام والمسلمین صفایی بوشهری، نماینده ولی فقیه در استان بوشهر، در همایش بزرگداشت زنان لرده با اشاره به اهمیت شناخت تاریخ و ریشه‌های فرهنگی و تمدنی هر قوم، اظهار داشت: تاریخ هر ملت، شناسنامه هویتی آن است و با بررسی گذشته می‌توان فهمید که جامعه امروز بر چه پایه‌ها و ارزش‌هایی استوار است. مردمانی که تمدن و تاریخ کهنی دارند، دارای شخصیت متعالی، صلابت و عزت هستند.

وی افزود: بوشهر به ویژه منطقه دشتستان دارای پیشینه‌ای کهن و تاریخی است که از دوره ایلام تا امروز در کاوش‌های تاریخی ثابت شده است. این منطقه همواره در برابر هجوم استعمارگران و استبداد مقاومت کرده و هیچ‌گاه زیر سلطه آنان نرفته است.

حجت الاسلام والمسلمین صفایی بوشهری با بیان نمونه‌ای از این مقاومت، به حماسه زنان لرده در سال ۱۲۹۴ هجری قمری اشاره کرد و گفت: در آن زمان انگلیسی‌ها به بوشهر حمله کردند و قصد داشتند از این منطقه به مرکز ایران نفوذ کنند. در منطقه گیسوان، تنها دوازده نفر شامل هفت زن و پنج مرد، توانستند قشون چهارصد نفره انگلیس را در عرض سه روز شکست دهند؛ زنان لرده با شجاعت و ایمان، بدون حتی یک مجروح، نام خود را در تاریخ ماندگار کردند.

وی با تأکید بر اینکه این مقاومت نه تنها یک رویداد نظامی، بلکه یک حرکت فرهنگی و انسانی بود، ادامه داد: زنان و مردان دشتستان از دوران پرتغالی‌ها، هلندی‌ها و انگلیسی‌ها تا امروز همواره خط مقاومت را حفظ کرده‌اند و هیچ قدرت خارجی نتوانسته از این خط عبور کند.

حجت الاسلام والمسلمین صفایی بوشهری همچنین به آثار و پیامدهای شناخت تاریخ پرداخت و گفت: افرادی که تاریخ خود را نمی‌شناسند، دچار بحران هویت و شخصیت می‌شوند و برای جبران آن، به بزرگ‌نمایی و سلطه‌جویی روی می‌آورند، همانند استعمارگران انگلیسی که تاریخ خود را با ظلم و جنایت پر کرده‌اند.

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: اما مردمان دشتستان با ریشه‌های کهن و فرهنگ انسانی خود، همواره عزت و سربلندی را حفظ کرده‌اند. این منطقه الگویی برای همه ملت ایران است تا از تاریخ خود درس بگیرند و با الهام از آن، در مسیر مقاومت فرهنگی، اجتماعی و ملی حرکت کنند.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر در پایان ضمن تقدیر از برگزارکنندگان همایش و حضور پرشور مردم و جوانان، تأکید کرد: زنان و مردان دشتستان با ایستادگی و مقاومت تاریخی خود، نامشان در تاریخ ماندگار شده است و ایران به این رشادت‌ها افتخار می‌کند. این مسیر، الهام‌بخش نسل‌های امروز و آینده برای حفظ هویت، عزت و پیشرفت جامعه است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha