پنجشنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۴ - ۲۲:۴۱
حوزه‌های علمیه باید نقش شهید مطهری‌های زمانه را ایفا کنند

حوزه/ جبرائیلی گفت: حوزه‌های علمیه باید در نقد ریشه‌ای لیبرالیسم و تبیین گفتمان تمدن نوین اسلامی پیشگام باشند و در مقابله با دشمنان داخلی و خارجی نقش‌آفرینی کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از زاهدان، دکتر جبرائیلی تحلیل‌گر مسائل سیاسی و اقتصادی در جمع طلاب و اساتید مدرسه علمیه امام صادق(ع) زابل در تحلیلی عمیق و جامع از گفتمان انقلاب اسلامی به ابعاد مختلف شعار «نه شرقی، نه غربی» و تاثیرات آن بر مسیر انقلاب اسلامی پرداخت.

وی گفت: این شعار نه یک تاکتیک انزواگرایانه، بلکه یک استراتژی کلان برای حفظ استقلال فکری و عملی کشور در برابر قدرت‌های بزرگ جهانی بود.

جبرائیلی اظهار کرد: شعار «نه شرقی، نه غربی» به معنای ردّ دو گفتمان مسلط قرن بیستم یعنی لیبرال-دموکراسی غربی و کمونیسم مارکسیستی بود، انقلاب اسلامی با ارائه «اسلام ناب محمدی» به عنوان پیشنهادی مستقل در عرصه جهانی، ادعا کرد که می‌تواند مدل عملی برای حکومت‌داری و تحقق عدالت اجتماعی ارائه دهد.

این تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل تأکید کرد: این شعار از نظر ژئوپلیتیک به معنای عدم وابستگی به پیمان‌های تحت رهبری آمریکا یا شوروی در دوران جنگ سرد بود و جمهوری اسلامی پس از پیروزی انقلاب، به کانونی برای حمایت از جریان‌های مستقل و ضداستکباری تبدیل شد.

وی با اشاره به تمایز میان «غرب» و «تکنولوژی غرب»، تأکید کرد: جمهوری اسلامی هیچ‌گاه به معنای قطع رابطه با علم و فناوری نبوده است، بلکه هدف این است که کشور در زمینه‌های علمی و تکنولوژیک به خودکفایی دست یابد و از وابستگی به غرب جلوگیری کند.

جبرائیلی در تحلیل خود از وضعیت تمدن‌های غربی و شرقی، به طور خاص به فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و افول تمدن لیبرال، سرمایه‌داری اشاره کرد و در خصوص فروپاشی شوروی گفت: این فروپاشی نه تنها ناشی از بحران اقتصادی بود، بلکه بحران معنویت و بی‌عدالتی در درون مکتب مادیگرای مارکسیسم عامل اصلی آن بود. حرکت گورباچف در راستای پروسترویکا و گلاسنوست در واقع تسلیم شدن در برابر مبانی لیبرالیسم بود که نهایتاً نشان از ناتوانی این نظام در مقابله با غرب داشت.

وی در تحلیل بحران تمدن غرب به بحران مشروعیت، بحران هویت، و بحران اقتصادی اشاره کرد و یادآور شد: تمدن غرب در حال از دست دادن جذابیت خود است، شکاف‌های عمیق بین مردم و نهادهای حاکم، فروپاشی خانواده و بحران‌های هویتی همچون بحران جنسیتی و فقدان معنویت، از جمله نشانه‌های افول این تمدن است.

تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل، یکی از کلیدی‌ترین محورهای بیانات خود را به جنگ اقتصادی اختصاص داد و به تحلیل ابزارهای دشمن برای ضربه به اقتصاد کشور پرداخت و تأکید کرد: در جنگ‌های نوین، ابزار اصلی به جای تانک و توپ، جنگ اقتصادی، روانی و نرم است، هدف این جنگ‌ها نابودی اراده ملت‌ها و ایجاد فروپاشی در نظام‌های داخلی است.

وی خاطرنشان کرد: یکی از سلاح‌های اصلی دشمن، کاهش عمدی و برنامه‌ریزی‌شده ارزش پول ملی ریال است که در این راستا با همکاری برخی عوامل داخلی، شاهد کاهش قدرت خرید مردم، تورم افسارگسیخته و تخریب تولید داخلی هستیم.

وی ضمن انتقاد از عملکرد برخی دولت‌ها اظهار کرد: برخی سیاست‌ها در عمل به تقویت اهداف دشمن کمک کرده است.

جبرائیلی در تحلیل خود از شعار «مرگ بر آمریکا» و آسیب‌شناسی تغییر این شعار به «درود بر آمریکا»، اظهار کرد: شعار «مرگ بر آمریکا» یک نماد هویتی و یک خط مشی استراتژیک است که بر سیاست‌های استکباری و سلطه‌جویانه دولت آمریکا تأکید دارد. این شعار پرچم مبارزه با استعمار و استکبار است.

وی درباره شعار «درود بر آمریکا» یادآور شد: این تغییر شعار یک خطای استراتژیک است، برخی گمان می‌کنند با نرمش در شعارها، فشارهای دشمن کاهش می‌یابد، در حالی که تاریخ نشان داده نرمش‌ها در برابر دشمن تنها باعث افزایش فشارها می‌شود. دشمن، نرمش را نشانه ضعف تفسیر کرده و به آن واکنش‌های منفی نشان می‌دهد.

تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل، به «تنهایی رهبری» در تحقق منویات انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: این تنهایی به معنای بی‌یاوری فقهی و شرعی رهبری نیست، بلکه ناشی از کم‌کاری و بعضاً خیانت بخشی از بدنه‌ی حاکمیت و نخبگان در اجرای منویات رهبری است.

وی تأکید کرد: وقتی رهبری بر «اقتصاد مقاومتی» تأکید می‌کنند اما در عمل شاهد تضعیف پول ملی هستیم، این یعنی «تنهایی». وقتی بر «پیشرفت علمی» تأکید می‌شود اما بودجه‌های علمی کاهش می‌یابد، این یعنی «تنهایی» رهبری.

جبرائیلی از حوزه‌های علمیه خواست که نقش «شهید مطهری‌های زمانه» را ایفا کنند و در تبیین گفتمان تمدن نوین اسلامی و مقابله با جریان‌های لیبرالیسم در سطح ملی و بین‌المللی پیشگام باشند.

وی تصریح کرد: حوزه‌های علمیه باید با نقد مستدل لیبرالیسم و ارائه پاسخ‌های عملیاتی به مسائل جدید، در مسیر تحقق اهداف انقلاب اسلامی و مبارزه با دشمنان خارجی و داخلی گام بردارند.

تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل، به اهمیت تبلیغ انقلابی و نقشی که احزاب و جریان‌های انقلابی باید در این زمینه ایفا کنند اشاره کرد و ادامه داد: تبلیغ انقلابی باید به عنوان یک ماموریت الهی، هدفش رساندن پیام و آشکار کردن حقیقت باشد. باید از تبلیغ فریب‌کارانه که مبتنی بر تخدیر و دروغ است، پرهیز کرد.

وی خاطرنشان کرد: بحران امروز بحران هویت و فکر است و راه نجات، بازگشت به اصالت‌های انقلاب و تمسک به اسلام ناب محمدی است. حوزه‌های علمیه، دانشگاهیان انقلابی و احزاب مخلص باید پشت سر رهبری سنگری فکری و عملیاتی تشکیل دهند و در مقابل «زر و زور» جهانی و همچنین «تزویری» که در پوشش لیبرالیسم در کشور نفوذ کرده است، ایستادگی کنند.

انتهای پیام. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha