پنجشنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۸
پیوند عقلانیت علمی و معنوی؛ پاسخ جامعه به بحران‌های امروز

حوزه / استاندار آذربایجان شرقی، حوزه و دانشگاه را دو بال یک پرنده خواند که می‌توانند با هم‌افزایی، هم پاسخ‌گوی نیازهای مادی جامعه باشند و هم ضامن سلامت فرهنگی و معنوی آن.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از تبریز، بهرام سرمست، استاندار آذربایجان شرقی، امروز در مراسم گرامیداشت سالروز وحدت حوزه و دانشگاه که در دانشگاه هنر اسلامی تبریز برگزار شد، ضمن عرض خیرمقدم به حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه و هیئت همراه، و همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین مطهری اصل، آرزوی طول عمر با عزت برای مقام معظم رهبری کرد.

سرمست در سخنانی، وحدت حوزه و دانشگاه را یک راهبرد استراتژیک در جمهوری اسلامی خواند و تأکید کرد: تجربه انقلاب اسلامی نشان داده که پیشرفت پایدار زمانی محقق می‌شود که علم، اخلاق و هویت دینی در کنار هم قرار گیرند.

وی افزود: این وحدت زمانی از حد شعار فراتر رفته و عینیت می‌یابد که حق متفاوت بودن و متفاوت اندیشیدن را برای یکدیگر قائل شویم؛ نه دانشگاه درصدد تبدیل شدن به حوزه باشد و نه حوزه بخواهد به دانشگاه تبدیل شود. هر دو نهاد باید کارکردهای خود را با حفظ استقلال نهادی و با تکیه بر عقلانیت علمی و معنوی ایفا کنند.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه حوزه‌های علمیه پاسدار عقلانیت دینی و اخلاق اجتماعی و دانشگاه‌ها پیشران علم، فناوری و نوآوری هستند، گفت: جامعه امروز ما بیش از هر زمان دیگری نیازمند پیوند این دو عقلانیت است؛ پیوندی که هم پاسخ‌گوی نیازهای مادی باشد و هم ضامن سلامت فرهنگی و معنوی جامعه.

سرمست، دومین نکته کلیدی در تحقق این وحدت را "اجماع نخبگان فکری و علمی" در دو عرصه حوزه و دانشگاه دانست و تصریح کرد: چالش‌های امروز کشور در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی آن‌چنان پیچیده و چندلایه است که با نگاه تک‌بعدی قابل حل نیست. وحدت حوزه و دانشگاه زمانی معنا می‌یابد که بتواند به تولید راه‌حل، سیاست‌گذاری علمی و ارائه نسخه‌های عملیاتی برای مسائل مستحدثه جامعه بینجامد.

وی با اشاره به شرایط جنگ شناختی حاضر، خاطرنشان کرد: حوزه و دانشگاه دو سنگر اصلی روشنگری و آگاهی‌بشی هستند و هم‌افزایی آن‌ها می‌تواند سدی محکم در مقابل تحریف مفاهیم و تضعیف سرمایه اجتماعی باشد.

استاندار آذربایجان شرقی در ادامه، با اشاره به جایگاه استان به عنوان قطب دانشگاهی کشور و دارابودن مفاخر علمی و حوزوی، اظهار داشت: دانشگاه‌های معتبری چون تبریز، صنعتی سهند، هنر اسلامی، شهید مدنی و همچنین حوزه‌های علمیه در این استان، پتانسیل بالایی برای تبدیل گفتمان وحدت به عمل و همکاری‌های ساختاری دارند.

سرمست در پایان، با تقدیر از حضور شخصیتی جامع‌العلوم مانند حجت‌الاسلام والمسلمین خسروپناه، نقش سیاست‌گذاری‌های کلان مبتنی بر هم‌افزایی را حیاتی خواند و ابراز امیدواری کرد: با تعامل سازنده‌ای که در استان میان ارکان قوا و نهادهای علمی و حوزوی وجود دارد، بتوان پاسخ‌گوی مسائل جامعه بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha