یکشنبه ۷ دی ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۶
تولید آثار فرهنگیِ قابل استفاده عموم، مکمل پژوهش‌های تخصصی است

حوزه/ معاون آموزش مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، با تأکید بر ضرورت تداوم حرکت‌های علمی گروه ادیان، گفت: در کنار پژوهش‌های تخصصی، توجه به تولید آثار فرهنگی و ترویجی برای مخاطبان عمومی یک ضرورت است و تجربه انتشار مجموعه «ملکوت واژه‌ها» پاسخی به این نیاز جدی به شمار می‌آید.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام محمدرضا اسدی در ششمین دوره رونمایی از کتب گروه ادیان و جنبش‌های معنوی که در موسسه امام خمینی(ره) برگزار شد، با قدردانی از تلاش‌های صورت‌گرفته در گروه ادیان اظهار کرد: حرکت‌های بسیار خوبی در این گروه آغاز شده است و امیدواریم این روند نه‌تنها متوقف نشود، بلکه با جدیت بیشتری ادامه یابد تا ثمرات آن در آینده هرچه روشن‌تر و گسترده‌تر مشاهده شود.

وی همچنین با تشکر از زحمات حجت‌الاسلام قاسم ابراهیمی‌پور در معاونت پژوهش مؤسسه افزود: از تلاش‌های ایشان صمیمانه قدردانی می‌کنیم و برایشان توفیقات روزافزون آرزو داریم و بیانات ایشان نیز امروز برای ما بسیار استفاده‌مند و راهگشا بود.

معاون آموزش مؤسسه امام خمینی(ره) با اشاره به اثر تازه منتشر شده خود با عنوان و «سفرهای معنوی» تصریح کرد: کتابی از حقیر که امروز معرفی شد، اثری فرهنگیتبلیغی است. وی گفت: ما در فعالیت‌های طلبگی خود، به‌ویژه در حوزه تبلیغ و خطابه، با وجود مشغله‌های فراوان، تلاش می‌کنیم دعوت‌ها را رد نکنیم و حضور فعالی در عرصه تبلیغ نیز داشته باشیم؛ چراکه این حضور را بخشی از رسالت طلبگی و وظایف خود در کنار مسئولیت‌های علمی و اجرایی می‌دانیم.

وی ادامه داد: در برخی سفرها و دیدارها با مبلغان و فعالان فرهنگی، بارها گفته شده است که بسیاری از آثار علمی، مانند کتاب‌های ۸۰۰ صفحه‌ای، مخاطب تخصصی دارند و عموم علاقه‌مندان و فعالان فرهنگی از دسترسی به محتوایی متناسب با سطح و نیاز خود محروم‌اند. آنان تأکید می‌کردند که نیازمند خوراک فکری و معرفتی در سطح عمومی هستند، اما اثری که برایشان قابل استفاده باشد، در اختیار ندارند.

حجت‌الاسلام اسدی افزود: این مسئله برای ما به یک دغدغه جدی تبدیل شد و به این نتیجه رسیدیم که باید آثاری کوتاه‌تر و در قالبی عمومی‌تر، هرچند به صورت کتاب‌های جیبی، برای این مخاطبان تولید شود؛ اگرچه امثال ما به علت اشتغالات فراوان، زمان کافی برای تولید اثر در این عرصه نداریم، اما نیاز به تأمین خوراک علمی و معرفتی برای بدنه عمومی جامعه انکارناپذیر است.

معاون آموزش مؤسسه امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: بنده به سهم خود تلاش کردم مباحثی را که در منابر، جلسات و نشست‌های عمومی و متناسب با سطح مخاطبان ارائه کردهام را مکتوب نموده و منتشر کنم. این مباحث در برخی مناسبت‌ها، مانند دهه‌های تبلیغی، سخنرانی‌ها به‌صورت موضوعی دسته‌بندی شده و حاصل آن تاکنون تولید پنج عنوان کتاب بوده است که انتشار آنها در قالب یک مجموعه فرهنگی با عنوان کلی «ملکوت واژه‌ها» آغاز شده است. نخستین کتاب این مجموعه با عنوان «سفرهای معنوی» به بررسی ویژگی‌ها و مراتب سیر معنوی، با تأکید بر سفر زیارتی امام حسین(ع) در ایام اربعین، می‌پردازد که مورد توجه و استقبال برخی از اساتید نیز قرار گرفته است.

حجت‌الاسلام اسدی ادامه داد: از دیگر آثار این مجموعه می‌توان به کتابی درباره «جنگ شناختی» اشاره کرد که حاصل ده شب سخنرانی در این موضوع است؛ اثری درباره «مهدویت» که به تبیین مفهوم «منصور» در ادعیه و معانی و دلالت‌های آن می‌پردازد؛ اثری دربارة فاطمیه و اثری با عنوان «حربههای شیطان و سلاح ایمان» است. وی گفت: هر یک از این کتاب‌ها با شعری از حقیر که متناسب با موضوع و محتوای کتاب است، آغاز می‌شود.

وی با اشاره به یک تجربه موفق در مؤسسه گفت: اقدام ارزشمندی که در معاونت پژوهش صورت گرفته، استفاده از دستیاران پژوهشی برای اساتید است تا مباحث علمی شفاهی و تدریس‌های ایشان مکتوب شود. این کار باعث شده است آثار علمی و پژوهشی قابل توجهی تولید شود که در آینده نیز می‌توان شاهد رونمایی و انتشار آن‌ها بود. این اقدام ضروری است؛ چراکه اگر بسیاری از مباحث شفاهی ارزشمند، مکتوب نشوند، از دسترس مخاطبان گسترده خارج می‌مانند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha