شنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۳
ایستگاه پایانی دوازدهمین جشنواره علامه حلی حوزه علمیه قم / ارسال بیش از ۱۲۵۰ اثر به جشنواره

حوزه/ اختتامیه دوازدهمین جشنواره علامه حلی حوزه علمیه قم با حضور مسئولان و مدیران حوزوی، اساتید و طلاب، در مدرسه علمیه معصومیه قم برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، اختتامیه دوازدهمین جشنواره علامه حلی حوزه علمیه قم با حضور مسئولان و مدیران حوزوی، اساتید و طلاب، در مدرسه علمیه معصومیه قم برگزار شد.

در این مراسم از برترین آثار پژوهشی طلاب و اساتید شرکت‌کننده در دوازدهمین دوره جشنواره علامه حلی تجلیل به‌عمل آمد. این جشنواره به‌عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای پژوهشی حوزه‌های علمیه، با هدف شناسایی، حمایت و تقویت فعالیت‌های علمی و پژوهشی طلاب و اساتید برگزار می‌شود.

در ابتدای این مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمین ترکاشوند معاون پژوهش حوزه علمیه قم، ضمن خیرمقدم به حاضران، از تلاش‌های علمی و پژوهشی شرکت‌کنندگان و دست‌اندرکاران برگزاری جشنواره قدردانی کرد و بر نقش محوری پژوهش در ارتقای علمی حوزه‌های علمیه تأکید نمود.

در ادامه، حجت‌الاسلام والمسلمین فرهاد عباسی معاون پژوهش حوزه‌های علمیه در سخنانی به تبیین جایگاه پژوهش در نظام آموزشی حوزه پرداخت و جشنواره علامه حلی را بستری مناسب برای شکوفایی استعدادهای علمی طلاب و اساتید دانست.

سپس حجت‌الاسلام والمسلمین حمید ملکی قائم‌مقام مدیر حوزه علمیه قم با اشاره به ضرورت تقویت رویکردهای پژوهش‌محور در حوزه‌های علمیه، پژوهش را یکی از ارکان اصلی پیشرفت علمی حوزه برشمرد و از رشد کمی و کیفی آثار پژوهشی ارائه‌شده در جشنواره‌های اخیر خبر داد.

در ادامه این مراسم، آیت‌الله فیاضی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز طی سخنانی به اهمیت تولید علم دینی و نقش پژوهش‌های حوزوی در پاسخ‌گویی به نیازهای فکری و معرفتی جامعه اشاره کرد و بر حمایت مستمر از فعالیت‌های پژوهشی طلاب تأکید نمود.

در پایان مراسم اختتامیه، با حضور مسئولان حوزوی، از برگزیدگان دوازدهمین جشنواره علامه حلی حوزه علمیه قم تقدیر شد.

ارسال بیش از ۱۲۵۰ اثر پژوهشی به جشنواره علامه حلی

حجت‌الاسلام طهماسبی دبیر علمی دوازدهمین جشنواره علامه حلی حوزه علمیه قم، در حاشیه این مراسم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اشاره به آمار آثار ارسالی به این دوره از جشنواره، اظهار داشت: در مجموع یک‌هزار و ۲۵۴ اثر پژوهشی شامل کتاب، پایان‌نامه، مقاله و تحقیق پایانی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.

وی افزود: از مجموع شرکت‌کنندگان، ۱۱۴ نفر از جامعه الزهرا(س) و حوزه‌های علمیه خواهران حضور داشتند و سایر آثار متعلق به طلاب و اساتید حوزه‌های علمیه برادران بود. همچنین ۴۵۲ اثر از سوی اساتید حوزه‌های علمیه به جشنواره ارسال شد که این آمار نشان‌دهنده رشد چشمگیر مشارکت اساتید در این رویداد علمی است.

دبیر علمی جشنواره علامه حلی با اشاره به روند رو به رشد حضور اساتید در این جشنواره تصریح کرد: در دهمین دوره جشنواره، حدود ۳۰ نفر از اساتید آثار خود را ارسال کرده بودند، این تعداد در یازدهمین دوره به حدود ۳۰۰ نفر رسید و در دوازدهمین دوره، شاهد ارسال ۴۵۲ اثر از سوی اساتید حوزه بودیم.

وی درباره فرآیند داوری آثار گفت: آثار ارسالی در چند مرحله شامل ارزیابی اجمالی، تفصیلی اول و تفصیلی دوم بررسی شد و در صورت وجود اختلاف نمره بیش از ۲۰ امتیاز، اثر به مراحل بعدی ارجاع داده می‌شد. در نهایت، آثار منتخب به گروه‌های علمی متشکل از هفت نفر از اساتید حوزه ارائه و پس از تأیید نهایی، به‌عنوان آثار برگزیده معرفی شدند.

حجت‌الاسلام والمسلمین طهماسبی با بیان اینکه نزدیک به ۷۰۰ نفر از اساتید و پژوهشگران حوزوی در فرآیند ارزیابی آثار مشارکت داشتند، خاطرنشان کرد: در این دوره، ۱۵۰ نفر به‌عنوان برگزیدگان جشنواره معرفی شدند که از این تعداد، ۱۴ نفر رتبه اول، ۳۶ نفر رتبه دوم و ۱۰۰ نفر رتبه سوم را کسب کردند.

وی در پایان، دوازدهمین جشنواره علامه حلی را نمادی از پویایی و رشد پژوهش در حوزه‌های علمیه دانست و ابراز امیدواری کرد این روند در دوره‌های آینده با قوت بیشتری ادامه یابد.

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha