به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، حجتالاسلام مهدی رضایی معاون علمی حوزه علمیه خراسان، در مراسم تجلیل از مبلغین و پژوهشگران مدرسه علمیه عالی نواب، با تبریک ایام دهه فجر و سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، به تفسیر آیاتی از قرآن کریم درباره ماهیت دشمنی دشمنان پرداخت و بر ضرورت تمرکز بر «قدرت معرفتی» بهعنوان مهمترین مؤلفه اقتدار جمهوری اسلامی تأکید کرد.
حجتالاسلام رضایی با قرائت آیاتی از سوره مبارکه «ممتحنه»، به تبیین سه نوع مواجهه دشمنان با مسلمانان اشاره کرد و گفت: دشمنی آشکار، دراز کردن دست و زبان به سوی بدی و تلاش برای کافر کردن مسلمانان، سه شیوه اصلی دشمنان در تقابل با جبهه ایمان است.
وی افزود: دشمنان ممکن است در دو عرصه نخست، یعنی دشمنی نظامی یا جنگ رسانهای، در مقاطعی عقبنشینی کنند، اما در عرصه سوم یعنی تلاش برای تضعیف ایمان و اعتقادات، هرگز کوتاه نخواهند آمد.
معاون علمی حوزه علمیه خراسان، تصریح کرد: ممکن است در موضوعاتی مانند مذاکرات هستهای یا مسائل موشکی توافقهایی شکل بگیرد و دشمن در این موارد عقبنشینی کند، اما اصل نزاع آنها با ما، نزاع اسلام و کفر است. آنها نمیخواهند پرچم «لا اله الاالله» برافراشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه پیش از قدرت موشکی و نظامی، جمهوری اسلامی از «قدرت معرفتی» و «گفتمان انقلاب اسلامی» برخوردار است، خاطرنشان کرد: در عرصه معرفت، دست ما پیش هیچکس کوتاه نیست؛ نه شرقی و نه غربی، این گفتمان معرفتی است که ۴۷ سال ایستادگی کرده و روزبهروز عمیقتر شده و از آن کوتاه نخواهیم آمد.
ویژگیهای طلبه ممتاز؛ پیوند سنتهای آموزشی با اضلاع نوین پژوهش
حجتالاسلام رضایی به تبیین شاخصهای طلبه ممتاز در عرصه آموزش و پژوهش پرداخت و گفت: طلبه ممتاز کسی است که در کنار عالم بودن، عامل و اثرگذار نیز باشد.
وی مباحثه را جدیترین مؤلفه نظام تعلیم و تربیت حوزوی دانست و بر ضرورت احیای سنتهای اصیل آموزشی همچون شبدرسی، تدریس همزمان و درسمحور بودن سبک زندگی طلاب تأکید کرد.
معاون علمی حوزه علمیه خراسان، مدرسه علمیه عالی نواب را از مراکز پیشرو در تلفیق سنتهای آموزشی و پژوهشی با اضلاع جدید دانست و اظهار کرد: کرسیهای نظریهپردازی، تولید مقالات علمی و برگزاری نشستهای تخصصی، در کنار نظام سنتی آموزش، از ظرفیتهای مهم این مدرسه به شمار میرود.
حجتالاسلام رضایی با اشاره به تصویب آییننامه رتبهبندی پژوهشگران در کمیسیون پژوهش، از طلاب و اساتید خواست با آشنایی دقیق با قالبهای متنوع پژوهشی از جمله کتاب، مقاله، پایاننامه، طرح پژوهشی و نرمافزارهای علمی، مشارکت فعالتری در این فرآیند داشته باشند.
وی با ارائه گزارشی از اجلاس پژوهشگران که اخیراً در مدرسه سلیمانیه برگزار شده بود، به موفقیت چشمگیر مدرسه علمیه عالی نواب اشاره کرد و گفت: از نظر کمی، مدرسه نواب در کنار مدرسه امام محمد باقر(علیهالسلام) بیشترین آثار را به اجلاسیه ارائه کرد و از نظر کیفی نیز در کنار دانشگاه علوم اسلامی رضوی، در رتبههای نخست قرار گرفت.
انتهای پیام. /










نظر شما