شنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۱۰:۳۶
مأموریت روانشناختی از عمق بحران تا امید بهبود در میناب

حوزه/ گروه تخصصی یاوران سلامت روان معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی با اعزام مبلغ به شهر میناب، مراحل غربالگری و مداخلات روانشناختی را برای آسیب‌دیدگان آغاز کرده است. مدیر گروه تخصصی روان شناسی بر ضرورت ایجاد یک ساختار منسجم و شبکه فعال در زمینه مداخلات روان شناختی در کل کشور بویژه شهر میناب تأکید فراوان داشت.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین رضا مهکام، مدیر گروه تبلیغ تخصصی یاوران سلامت روان معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، در گفت‌وگو با خبرنگار ما، از فعالیت‌های این گروه در شهر میناب و اقدامات روانشناختی انجام‌شده برای مدیریت بحران پس از حادثه شهادت دانش‌آموزان این شهر خبر داد.

فاجعه‌ای که دل شهر میناب را نشانه رفت

حجت‌الاسلام والمسلمین مهکام با اشاره به اینکه پس از شهادت رهبر معظم انقلاب، جنگ تحمیلی سومی آغاز شده است، گفت: همزمان با شهادت قائد عظیم الشأن با این ضایعه بزرگ، شهر میناب با فاجعه‌ای هولناک مواجه شد، مدرسه شجره طیبه با حدود ۱۷۰ دانش‌آموز دختر و پسر، در لحظات شهادت حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (ره) مورد حمله قرار گرفت و بار غم و اندوه بسیار سنگینی بر این شهر تحمیل شد.
وی افزود: نزدیک به دو ماه از این حادثه می‌گذرد، اما سوگ و اندوه همچنان بر شهر میناب حاکم است و مردم این شهر همچنان در شوک و بحران روانی عمیقی به سر می‌برند.

اعزام متخصصان روانشناسی در سه سطح

مدیر گروه یاوران سلامت روان با بیان اینکه این گروه درصدد اعزام تعدادی از متخصصین روانشناسی در حوزه خانواده، کودک و بحران به میناب بوده است، گفت: این برنامه در سه سطح طراحی و اجرا شد.

وی سطح اول را شامل خانواده‌هایی دانست که دختر، پسر، همسر یا مادر خود را در این حادثه از دست داده‌اند و گفت: سطح دوم شامل جانبازانی است که بعضاً در بیمارستان بستری هستند، قطع عضو شده‌اند یا در منزل تحت مراقبت قرار دارند. سطح سوم نیز افرادی هستند که شاهد و ناظر این حادثه هولناک بوده‌اند؛ چه از بستگان نزدیک قربانیان و چه از اهالی شهر که این ماجرا برایشان سنگین و غیرقابل تحمل شده است.

در مجموع پنج هزار نفر درگیر بحران روانی شدند

حجت‌الاسلام والمسلمین مهکام با اشاره به برآوردهای انجام‌شده، اظهار داشت: طبق ارزیابی‌های صورت‌گرفته، از مجموع سه سطح مذکور، حدود پنج هزار نفر درگیر این بحران هستند و هر روز که می‌گذرد، نگرانی‌های ما بیشتر می‌شود.

ویژگی‌های خاص شهر میناب و عمق بحران

حجت‌الاسلام والمسلمین مهکام به ویژگی‌های بافت اجتماعی شهر میناب اشاره کرد و گفت: شهر میناب بافتی بومی دارد؛ همه مردم آن مینابی و غالباً شیعه هستند و همدیگر را می‌شناسند. وقتی این تعداد دانش‌آموز با هم و در کنار هم شهید می‌شوند، حادثه هر روز که می‌گذرد، ده‌ها برابر عمیق‌تر می‌شود.

وی به روایتی از یکی از پرستاران بیمارستان محل اشاره کرد و گفت: حجم این حادثه آن‌قدر زیاد بوده که کادر درمان نیز به مشاوره نیاز دارند. بنابراین باید فکری برای همه کسانی که درگیر این ماجرا هستند، بشود.

ضرورت سفر درمانی برای خانواده‌های آسیب‌دیده

مدیر گروه تخصصی یاوران سلامت روان با اشاره به سفر خانواده های شهدای میناب به شهر مقدس قم بر ضرورت فراهم شدن تمهیداتی برای دیگر خانواده‌های آسیب‌دیده تأکید کرد و گفت: علاوه بر مدیریت سوگ و حادثه به شکلی که آسیب بیشتری ایجاد نکند، باید برای خانواده های پرستار، پزشک، روان‌درمانگر و آتش‌نشانی که در محل حادثه حضور داشتند، سفر درمانی فراهم شود تا عمق فاجعه برایشان کمتر شود.

وی در پایان اظهار داشت: گروه تخصصی یاوران سلامت روان معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی، آمادگی دارد تا به صورت منظم و مستمر در منطقه های آسیب دیده سطح کشور، خدمات تخصصی روانشناسی را ارائه دهد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha