یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۱:۳۹
عزاداری حسینی باید با اخلاص، حکمت و اخلاق اسلامی همراه باشد

حوزه، حجت‌الاسلام سید اشرف علی الغروی در سخنانی با بیان اینکه عزاداری امام حسین(ع) در حقیقت ترویج پیام کربلا است، تأکید کرد: مجالس حسینی زمانی تأثیرگذار خواهند بود که با اخلاص، اخلاق اسلامی، حکمت و روحیه همدلی و وحدت برگزار شوند.

به گزارش گروه ترجمۀ خبرگزاری حوزه، همزمان با ایام سوگواری دهه نخست محرم‌الحرام، مراسم عزاداری و سخنرانی در دفتر نمایندگی حضرت آیت‌الله العظمی سید علی حسینی سیستانی (دام‌ظله‌العالی) در شهر لکهنو هند با حضور گسترده عاشقان اهل‌بیت(ع) ادامه دارد.

در این مراسم، حجت‌الاسلام سید اشرف علی الغروی، روحانی هندی در سخنانی با تأکید بر اهمیت پیام عاشورا اظهار داشت: برپایی مجالس عزاداری، گستردن فرش عزا و زنده نگه داشتن شعائر حسینی، در حقیقت نوعی تبلیغ و ترویج پیام کربلا و فرهنگ اهل‌بیت(ع) است؛ از این‌رو باید در انجام این مسئولیت بزرگ، همواره حکمت، اخلاق نیکو و شیوه صحیح دعوت اسلامی را که در قرآن کریم مورد تأکید قرار گرفته، مدنظر قرار داد.

وی با اشاره به ضرورت اخلاص در عبادت‌ها گفت: هر عمل عبادی، از نماز و روزه گرفته تا حج، زیارت و عزاداری، زمانی ارزش حقیقی پیدا می‌کند که با نیت خالص و برای رضای الهی انجام شود. به گفته وی، ریاکاری، خودنمایی و انجام عبادت برای جلب توجه دیگران، روح عبادت را از بین می‌برد و آثار معنوی آن را کم‌رنگ می‌کند.

این کارشناس دینی هندی در ادامه سخنان خود، با بیان ماجرایی آموزنده از سیره رسول اکرم(ص)، به اهمیت اخلاق و بردباری در دعوت دینی اشاره کرد و گفت: زنی سالخورده هر روز بر سر راه پیامبر اسلام(ص) زباله می‌ریخت و آن حضرت را آزار می‌داد، اما پیامبر(ص) نه‌تنها واکنش تندی نشان ندادند، بلکه هنگامی که متوجه بیماری آن زن شدند، برای عیادت او به خانه‌اش رفتند.

وی افزود: برخورد کریمانه و اخلاق والای پیامبر(ص) چنان تأثیری بر آن زن گذاشت که در نهایت اسلام را پذیرفت. و رسول خدا(ص) هرگز مسیر خود را تغییر ندادند، زیرا هدف اصلی ایشان هدایت انسان‌ها و نجات جامعه از گمراهی بود.

این روحانی هندی در بخش دیگری از سخنان خود، بر لزوم پایان دادن به اختلافات و تقویت همدلی و آرامش اجتماعی تأکید کرد و گفت: امنیت، آرامش و همزیستی مسالمت‌آمیز از بزرگ‌ترین نعمت‌های الهی است و جامعه‌ای که در آن روحیه تحمل، گذشت و وسعت نظر وجود نداشته باشد، هرگز به پیشرفت و موفقیت واقعی دست نخواهد یافت.

وی افزود: مسلمانان باید با الهام از سیره اهل‌بیت(ع)، اختلافات را کنار گذاشته و با احترام متقابل، برای حفظ وحدت و عزت امت اسلامی تلاش کنند.

حجت‌الاسلام سید اشرف علی الغروی همچنین با اشاره به ویژگی‌های یاران حضرت ولی‌عصر(عج) گفت: کسانی شایستگی حضور در سپاه امام زمان(عج) را خواهند داشت که در ایمان، وفاداری، حق‌طلبی و استقامت، از شخصیت‌هایی چون حضرت سلمان فارسی، ابوذر غفاری و مختار ثقفی الگو بگیرند.

وی تصریح کرد: یاران حقیقی امام عصر(عج)، انسان‌هایی با بصیرت، اهل وفاداری و ثابت‌قدم در مسیر حق خواهند بود و تنها ادعا برای پیوستن به آن قیام الهی کافی نیست.

این خطیب هندی در پایان، با اشاره به ماجرای شهادت حضرت مالک بن نویره و رفتار ناشایست صورت‌گرفته با او، اظهار داشت: دور شدن جامعه اسلامی از مسیر غدیر و کنار گذاشتن معیارهای الهی در انتخاب رهبری، زمینه را برای قدرت یافتن افراد نالایق فراهم کرد؛ مسئله‌ای که در نهایت به ریخته شدن خون مسلمانان و از بین رفتن حرمت و کرامت آنان انجامید.

وی خاطرنشان کرد: حادثه کربلا نیز نتیجه همین انحراف تاریخی بود و مسلمانان باید با درس گرفتن از تاریخ، همواره در مسیر حق، عدالت و ولایت اهل‌بیت(ع) ثابت‌قدم بمانند.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha