سه‌شنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۷:۴۵
اربعین فراتر از مرزها؛ گفت‌وگوی خبرگزاری حوزه‌ با علما، طلاب و شخصیت‌ها در مسیر نجف تا کربلا

حوزه/ در جریان راهپیمایی عظیم اربعین حسینی، جمعی از علما، طلاب، مبلغان و خبرنگاران از کشورهای مختلف در مسیر نجف اشرف تا کربلای معلی در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرگزاری حوزه، اربعین را نماد جهانی انسانیت، وحدت، خدمت و بیداری امت اسلامی دانستند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، هم‌زمان با اربعین حسینی، میلیون‌ها زائر از سراسر جهان در پیاده‌روی عظیم عشق به امام حسین(ع) از نجف اشرف به سوی کربلای معلی شرکت کرده‌اند. در این فضای معنوی، خبرگزاری حوزه با جمعی از علما، طلاب، مبلغان، خبرنگاران و شخصیت‌های اجتماعی از کشورهای مختلف گفت‌وگو کرد و دیدگاه‌های آنان را درباره پیام جهانی اربعین، خدمت به زائران، وحدت امت اسلامی و جایگاه این اجتماع بزرگ جویا شد.

بر اساس این گزارش، پیاده‌روی نجف تا کربلا تنها یک آیین مذهبی نیست، بلکه جلوه‌ای عملی از ایثار، برادری، محبت، خدمت، فداکاری و مقاومت در برابر ظلم است. زائران از کشورهای گوناگون بر این باور بودند که اربعین امروز به یک حرکت جهانی انسانی تبدیل شده است؛ حرکتی که در آن همه مرزهای نژادی، زبانی و ملی از میان برداشته می‌شود.

پیام جهانی اربعین فراتر از مرزها؛ گفت‌وگوی خبرگزاری حوزه‌ با علما، طلاب و شخصیت‌ها در مسیر نجف تا کربلا

در همین راستا، یکی از طلاب حوزه علمیه نجف اشرف از ایالت بنگال غربی هند گفت که بیش از بیست روز است در موکب «بقیة‌الله» که به همت علما و طلاب بنگال غربی مقیم نجف برپا شده، به زائران خدمت می‌کند. وی افزود: خدمت به زائران خود عبادتی بزرگ است و همین، درس حقیقی مکتب امام حسین(ع) به شمار می‌رود. او تأکید کرد که وقتی علما و زائران، طلاب حوزه را در حال خدمت می‌بینند، چهره‌ای مردمی، خادم و مثبت از حوزه‌های علمیه در برابر افکار عمومی جهان نمایان می‌شود.

پیام جهانی اربعین فراتر از مرزها؛ گفت‌وگوی خبرگزاری حوزه‌ با علما، طلاب و شخصیت‌ها در مسیر نجف تا کربلا

میر جعفر حسین، سردبیر روزنامه «صدای حسینی» حیدرآباد دکن، نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری حوزه اظهار داشت که هم‌اکنون در موکب شماره ۳۲۷ «کاروان هند» حضور دارد. وی گفت: اگرچه این موکب به نام هند شناخته می‌شود، اما زائران زیادی از پاکستان و دیگر کشورها نیز در آن حضور دارند و این خود نشان می‌دهد که امام حسین(ع) متعلق به یک ملت یا کشور خاص نیست، بلکه امام همه بشریت است.

وی با ابراز تأسف از عملکرد رسانه‌های غربی افزود: بزرگ‌ترین اجتماع انسانی جهان هر سال با حضور بیش از بیست میلیون نفر برگزار می‌شود، اما بسیاری از رسانه‌های بین‌المللی تصویر واقعی این حرکت عظیم را به جهانیان نشان نمی‌دهند.

میر جعفر حسین همچنین گفت: در راهپیمایی اربعین، پیروان ادیان و ملیت‌های مختلف حضور دارند. اگر کسی بخواهد نمونه واقعی انسانیت، سخاوت، برادری و مهمان‌نوازی را ببیند، باید خدمت بی‌نظیر مردم عراق به زائران را از نزدیک مشاهده کند؛ مردمی که خانه‌ها، سفره‌ها و دل‌های خود را به روی زائران گشوده‌اند. وی از خبرنگاران، فعالان رسانه‌ای و جوانان خواست پیام حقیقی اربعین را به جهانیان منتقل کنند.

پیام جهانی اربعین فراتر از مرزها؛ گفت‌وگوی خبرگزاری حوزه‌ با علما، طلاب و شخصیت‌ها در مسیر نجف تا کربلا

حجت‌الاسلام والمسلمین کمال احمد خان، خطیب و مبلغ شناخته‌شده از شهر بمبئی، گفت: خداوند را شکر می‌کنیم که توفیق حرکت به سوی کربلا را به ما عطا کرده است. وی افزود: این سفر تنها یک حرکت ظاهری نیست، بلکه هجرتی معنوی است که انسان را از گناه دور و به اهل‌بیت(ع) نزدیک می‌کند.

او تأکید کرد: حضور میلیون‌ها انسان از سراسر جهان با یک مقصد مشترک، نشان می‌دهد که امام حسین(ع) همچنان محور دل‌های امت اسلامی است. به گفته وی، وقتی مقصد انسان کربلا باشد، سختی‌های راه آسان می‌شود؛ همان‌گونه که اگر هدف زندگی، رضایت خداوند و حرکت در مسیر امام زمان(عج) باشد، مشکلات دنیا نیز آسان خواهد شد.

پیام جهانی اربعین فراتر از مرزها؛ گفت‌وگوی خبرگزاری حوزه‌ با علما، طلاب و شخصیت‌ها در مسیر نجف تا کربلا

حجت‌الاسلام والمسلمین موسی رضا نقوی، مبلغ پاکستانی مقیم مشهد مقدس، گفت: سفر اربعین تنها تحمل سختی‌های جسمی نیست، بلکه مدرسه‌ای بزرگ برای تربیت معنوی انسان است. وی توصیه کرد زائران در طول این مسیر، بیش از هر چیز به ذکر محمد و آل محمد(ع) مشغول باشند، از سخنان بیهوده و کارهای بی‌فایده پرهیز کنند و پیوند قلبی خود را با حضرت سیدالشهدا(ع) استوارتر سازند.

وی افزود: نباید فراموش کنیم که خاندان پیامبر(ع) همین مسیر را در سخت‌ترین شرایط، همراه با گرسنگی، تشنگی و رنج پیمودند. از این‌رو، زائران باید پس از بازگشت، علاوه بر خستگی جسمی، سرمایه‌ای از تقوا، اخلاص، معرفت و معنویت نیز با خود به همراه داشته باشند.

پیام جهانی اربعین فراتر از مرزها؛ گفت‌وگوی خبرگزاری حوزه‌ با علما، طلاب و شخصیت‌ها در مسیر نجف تا کربلا

حجت‌الاسلام احمد ثاراللهی، مبلغ اهل تهران، پایتخت جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: اربعین یک حرکت جهانی معنوی است که محبت اهل‌بیت(ع) و معرفت امام حسین(ع) را در دل انسان‌ها عمیق‌تر کرده است. وی گفت: در میان زائران کشورهای مختلف، روحیه‌ای از بیداری معنوی، فکری و انقلابی به‌روشنی دیده می‌شود.

او افزود: چهره‌های زائران در طول مسیر، گویی بیانگر این حقیقت است که اگر در روز عاشورا حضور داشتند، در یاری امام حسین(ع) دریغ نمی‌کردند و با رفتار خود معنای عملی «یا لیتنا کنا معکم» را به نمایش می‌گذارند. به گفته وی، محبت امام حسین(ع) انسان را به ولایت، حق و آمادگی برای ظهور حضرت ولی‌عصر(عج) نزدیک‌تر می‌کند.

تمام شخصیت‌هایی که با خبرگزاری حوزه گفت‌وگو کردند، بر این نکته اتفاق نظر داشتند که اربعین تنها یک مراسم مذهبی نیست، بلکه پیامی جهانی از محبت، خدمت، وحدت، ایثار، فداکاری و ایستادگی در برابر ظلم برای همه بشریت است. آنان گفتند که پیاده‌روی میلیونی نجف تا کربلا به جهانیان می‌آموزد که هرگاه هدف الهی باشد، مرزهای زبان، نژاد، ملیت و جغرافیا رنگ می‌بازد و انسان‌ها زیر پرچم امام حسین(ع) به یک امت واحد تبدیل می‌شوند.

آنان ابراز امیدواری کردند که این حرکت عظیم، همچنان در گسترش حق، عدالت، آزادی، ارزش‌های انسانی و معارف اهل‌بیت(ع) در سراسر جهان نقش‌آفرین باشد و پیام آن هر سال با قدرت بیشتری به گوش جهانیان برسد. پیام جهانی اربعین فراتر از مرزها؛ گفت‌وگوی خبرگزاری حوزه‌ با علما، طلاب و شخصیت‌ها در مسیر نجف تا کربلا

حجت‌الاسلام سید مرتضی حسین افغانی از افغانستان نیز گفت: اربعین حسینی، نهضتی الهی است که مظلومان جهان، حق‌طلبان و دوستداران اهل‌بیت(ع) را در یک مسیر و یک هدف گرد هم می‌آورد. وی افزود: پیاده‌روی نجف تا کربلا ایمان، صبر، اخلاص و پیوند انسان با ولایت را استحکام می‌بخشد.

او ادامه داد: مهم‌ترین پیام اربعین، تقویت وحدت امت اسلامی، برادری و خدمت به مردم است. حضور میلیون‌ها انسان از زبان‌ها، ملت‌ها و کشورهای مختلف، بهترین گواه آن است که نهضت امام حسین(ع) پیام‌آور امید، آزادی، حق و عدالت برای همه بشریت است.

حجت‌الاسلام سید مرتضی حسین افغانی در پایان از زائران خواست این سفر معنوی را فرصتی برای خودسازی اخلاقی و معنوی قرار دهند، اهداف امام حسین(ع) را در زندگی عملی خود پیاده کنند و پس از بازگشت از کربلا، در گسترش محبت، عدالت، اتحاد و خدمت به انسان‌ها در جامعه خود نقش‌آفرین باشند.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha