چهارشنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۵ - ۰۷:۳۶
خبرنگار ضمن ایجاد امید، بین ایدئولوژی نظام و ضعف سازوکارها تفکیک قائل شود

حوزه/ نائب رئیس شورای حوزه علمیه استان یزد در جمع خبرنگاران خبرگزاری حوزه، با تبیین جایگاه و رسالت اصحاب رسانه در نظام اسلامی، شأن خبرنگاری را همان شأن پیامبران در ابلاغ وحی و انتشار حقایق دانست و تأکید کرد: خبرنگار باید ضمن ایجاد امید در جامعه، بین ایدئولوژی قدرتمند نظام اسلامی و ضعف‌های سازوکاری و ساختاری تفکیک قائل شود و این حقایق را برای مردم تبیین کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از یزد، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمد کاظم مدرسی نائب رئیس شورای حوزه علمیه استان یزد در دیدار با خبرنگاران نمایندگی خبرگزاری رسمی حوزه در استان یزد ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خبرنگار، به تشریح الزامات فعالیت در عرصه خبر پرداخت و اظهار داشت: «اولین گزارشگر از جانب وحی برای پیامبر(ص)، جبرئیل امین بود و اولین خبرنگار نیز خودِ رسول خدا(ص) بودند که خبر را از منبع وحی برای مردم منتشر کردند. لذا اگر خبرنگاری بخواهد در این مسیر موفق باشد، باید خود را با شئونات پیامبران و ائمه اطهار(ع) تطبیق دهد.»

خبرنگاری؛ سهلِ ممتنعی که تطهیر نفس می‌خواهد

امام جمعه بخش مرکزی یزد کار خبرنگاری را یک «سهلِ ممتنع» توصیف کرد که در ظاهر ساده اما در باطن بسیار دشوار و ظریف است و افزود: «اولین ضرورت برای توفیق در این مسیر، تطهیر نفس است؛ چراکه "ناکرده کار، کی کند کار تمام؟" و کسی که خود را نساخته، نمی‌تواند جامعه را بسازد. ضرورت دوم، شناخت واقعیت‌ها و حقایق و بیان صادقانه آنهاست و سومین ویژگی، تواضع و فروتنی در برابر حق است.»

تفکیک میان ایدئولوژی نظام و ضعف ساختارها؛ رسالت اصلی خبرنگار

وی، یکی از مهم‌ترین رسالت‌های امروز خبرنگاران را «ایجاد امید و نوید» در جامعه دانست و خاطرنشان ساخت: «ما ضعف‌های ساختاری و سازوکاری را قبول داریم، اما نباید این ضعف‌ها را به ایدئولوژی نظام اسلامی تسری داد. مردم ما نیز کاملاً بین این دو تفکیک قائل هستند. اینکه می‌بینیم مردم قریب به چهل سال با تدابیر رهبری در مقابل همه ابرقدرت‌ها ایستادگی کرده‌اند، به خاطر قوت ایدئولوژی نظام است، درحالی‌که در دوران قاجار و پهلوی با همین دین و مردم، بخش‌های وسیعی از کشور بدون جنگ و با یک تهدید از ایران جدا شد.»

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مدرسی سید محمد کاظم مدرسی تأکید کرد: «خبرنگار باید این حقایق را بشناسد و به مردم بشناساند و ضمن انتقال نواقص به مسئولین برای حل مشکلات، از تضعیف ارکان اصلی کشور پرهیز کند.»

چهار رکنی که نباید تضعیف شوند

وی چهار رکن اساسی کشور را برشمرد و تصریح کرد: «رکن رزمندگان و نیروهای مسلح، رکن مردم و حضور در صحنه (خیابان)، رکن دیپلماسی کشور و رکن دولت، چهار ضلعی هستند که در شرایط کنونی نباید اجازه تضعیف آن‌ها داده شود. البته نقد و بیان نواقص لازم است اما نباید به تضعیف کلیت مدیریت کشور منجر شود.»

گفتنی است که در این دیدار حجت‌الاسلام امین تقی نژاد مازندرانی مسئول نمایندگی خبرگزاری رسمی حوزه های علمیه در استان یزد به بیان گزارشی از نحوه فعالیتها و برنامه های مدون منسجم در جهت ارتقای مهارت خبرنگاران خبرگزاری رسمی حوزه در استان یزد پرداخت.

انتهای پیام

خبرنگار: خانم معصومه فیاضی

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha