جمعه ۲۳ مرداد ۱۴۰۵ - ۲۱:۰۴
فرهنگ ایثار و فداکاری ضامن بقای ایران اسلامی است

حوزه/ امام جمعه کهک گفت: تاریخ اسلام و انقلاب اسلامی سرشار از نمونه‌های ایثار و ازخودگذشتگی است و تداوم این مسیر، نیازمند حفظ روحیه جهاد، مقاومت و فداکاری در جامعه اسلامی است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسن صبوری فیروزآبادی، امام جمعه شهر کهک استان قم در خطبه‌های نماز جمعه با اشاره به فرازهایی از دعای بیستم صحیفه سجادیه، بر ضرورت پناه بردن انسان به خداوند در برابر مشکلات و انتخاب بهترین مسیر در شرایط دشوار تأکید کرد.

وی با تبیین این فراز از دعای امام سجاد(ع) اظهار داشت: امام زین‌العابدین(ع) در این بخش از دعا از خداوند می‌خواهند شرور را به لطف خود برطرف کند، انسان را به نعمت خویش پرورش دهد و در مواقعی که امور بر انسان مشتبه و دشوار می‌شود، او را به هدایت‌یافته‌ترین راه و در هنگام تشابه اعمال، به پاکیزه‌ترین آنها هدایت کند.

امام جمعه کهک در ابتدای خطبه دوم با اشاره به واقعه تاریخی لیلةالمبیت در شب اول ربیع‌الاول، اظهار داشت: بر اساس گزارش‌های تاریخی، گروهی از سران قریش در دارالندوه گردهم آمدند تا درباره چگونگی مقابله با پیامبر اکرم(ص) تصمیم‌گیری کنند و در نهایت نقشه قتل شبانه پیامبر(ص) را طراحی کردند.

وی افزود: مشرکان تصمیم گرفته بودند از هر قبیله فردی را انتخاب کنند تا به صورت دسته‌جمعی به خانه پیامبر(ص) حمله کرده و ایشان را به شهادت برسانند تا خون آن حضرت میان قبایل مختلف تقسیم شود و بنی‌هاشم نتوانند با همه قبایل قریش مقابله کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین صبوری فیروزآبادی ادامه داد: پس از آنکه جبرئیل امین پیامبر اکرم(ص) را از نقشه مشرکان آگاه کرد، رسول خدا(ص) تصمیم گرفتند شبانه مکه را به مقصد مدینه ترک کنند و برای فریب دشمن، فردی باید در بستر ایشان می‌خوابید؛ در این میان تنها کسی که حاضر شد جان خود را برای حفظ جان پیامبر(ص) و اسلام به خطر بیندازد، امیرالمؤمنین علی(ع) بود.

وی تصریح کرد: این فداکاری بزرگ امیرالمؤمنین(ع) در قرآن کریم جاودانه شد و لیلةالمبیت به یکی از روشن‌ترین جلوه‌های ایثار و ازخودگذشتگی در تاریخ اسلام تبدیل شد.

امام جمعه کهک با بیان اینکه تاریخ زندگی اهل‌بیت(ع) سرشار از نمونه‌های فداکاری برای حفظ دین است، گفت: آن بزرگواران همواره آماده بودند جان خود را در مسیر حفظ اسلام فدا کنند و همین روحیه ایثار و ازخودگذشتگی، ضامن بقای اسلام در طول تاریخ بوده است.

وی افزود: امروز نیز حفظ اسلام نیازمند ایثار، جهاد، فداکاری و آمادگی برای شهادت است و اگر جامعه اسلامی بخواهد در برابر دشمنان و تهدیدها از آرمان‌های خود دفاع کند، باید فرهنگ ایثار و فداکاری را زنده نگه دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین صبوری فیروزآبادی همچنین با تبریک سالروز بازگشت آزادگان به میهن اسلامی، اظهار داشت: مجاهدت‌های آزادگان و ایثارگران در طول تاریخ انقلاب اسلامی، نمونه‌های ارزشمندی از الگوگیری ملت ایران از سیره اهل‌بیت(ع) در زمینه ایثار، مقاومت و شهادت‌طلبی است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با یادآوری کودتای ۲۸ مرداد، به تشریح وابستگی رژیم پهلوی به آمریکا پرداخت و گفت: پس از کودتای ۲۸ مرداد و بازگشت شاه به قدرت، رژیم پهلوی برای حفظ موجودیت خود بیش از پیش به آمریکا وابسته شد و شاه به یکی از مطیع‌ترین متحدان آمریکا در منطقه تبدیل شد.

امام جمعه کهک افزود: نمونه‌های متعددی از این وابستگی را می‌توان در سیاست خارجی رژیم پهلوی مشاهده کرد؛ از مشارکت نظامی ایران در سرکوب جنبش ظفار در عمان گرفته تا دخالت در منازعات منطقه‌ای و حمایت‌های مالی و نظامی از برخی کشورها؛ این مسئله نشان می‌دهد رژیم پهلوی چگونه منافع آمریکا و غرب را بر منافع ملت ایران ترجیح می‌داد.

حجت‌الاسلام والمسلمین صبوری فیروزآبادی با اشاره به دیگر نمونه‌های سیاست خارجی رژیم پهلوی، گفت: دخالت در جنگ‌های داخلی یمن، جنگ میان سومالی و اتیوپی، حمایت از پاکستان در برابر هند، کمک به دولت زئیر و حمایت از پادشاه مراکش در برابر چریک‌های پولیساریو، بخشی از سیاست‌هایی بود که در چارچوب وابستگی رژیم پهلوی به قدرت‌های خارجی دنبال می‌شد.

وی در پایان تأکید کرد: تجربه تاریخی کودتای ۲۸ مرداد نشان می‌دهد وابستگی به قدرت‌های خارجی نه‌تنها استقلال کشور را از بین می‌برد، بلکه می‌تواند منافع و توان ملت را در خدمت اهداف بیگانگان قرار دهد؛ بنابراین حفظ استقلال و عزت ملی، نیازمند هوشیاری و اتکا به ظرفیت‌های داخلی است.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha