جمعه ۳ مهر ۱۴۰۵ - ۱۶:۵۴
سخنرانی رئیس‌جمهور در سازمان ملل، جلسه محاکمه جنایتکاران آمریکا و رژیم صهیونیستی بود/آیت‌الله العظمی شبیری زنجانی(ره) از محققین تراز اول شیعه بود

حوزه/ حجت الاسلام و المسلمین مطیعی گفت: سخنرانی دکتر پزشکیان رئیس‌جمهور کشورمان در مجمع عمومی سازمان ملل، جلسه محاکمه جنایتکاران آمریکا و رژیم صهیونیستی بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از سمنان، حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی مطیعی، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه سمنان، در خطبه‌های نماز جمعه شهرستان سمنان اظهار داشت: خودم و شما، خواهران و برادران را به رعایت تقوای الهی در همه شئون زندگی شخصی، اجتماعی و سیاسی توصیه می‌کنم. توجه به تقوا باید در عمل، در گفتار و در کردار انسان ظهور و بروز داشته باشد. اگر تقوا در زندگی انسان معلوم و آشکار شد، آنگاه می‌توان گفت که تقوا را رعایت کرده‌ایم.

امام جمعه سمنان تصریح کرد: اگر خداوند توفیق عنایت فرماید، ان‌شاءالله در خطبه‌های اول نماز جمعه به نامه سی‌ویکم نهج‌البلاغه که امیرالمومنین علی(ع) خطاب به فرزند بزرگوارشان، امام حسن(ع) نوشته‌اند، خواهیم پرداخت. «وَ مِنْ وَصِیَّتِهِ(ع) لِلْحَسَنِ بْنِ عَلِی(ع)، کَتَبَها إلَیْهِ «بِحاضِرَیْنِ» عِنْدَ انْصِرافِهِ مِنْ صِفین» این نامه، وصیت امیرالمؤمنین علی(ع) به امام حسن(ع) است.

وی افزود: امام علی(ع) پس از اینکه از ماجرای جنگ صفین بازگشتند و به طرف کوفه در حرکت بودند، نامه‌ای را نوشتند که همین نامه سی‌ویکم نهج‌البلاغه است. باید این نامه را «منشور تربیتی امیرالمؤمنین علی(ع)» نامید. امروز می‌خواهیم مدخلی برای ورود به این نامه داشته باشیم و ان‌شاءالله در هفته‌های آینده، به شرط حیات، بیشتر به آن خواهیم پرداخت.

حجت الاسلام و المسلمین مطیعی خاطرنشان کرد: امیرالمؤمنین علی(ع) در همین نامه خطاب به امام حسن(ع) می‌نویسند: «وَجَدْتُکَ بَعْضِی بَلْ وَجَدْتُکَ نَفْسِی» [تو را جزئی از خودم یافتم، بلکه تو را نفس خودم یافتم] یعنی تو جزئی از من و بخشی از وجود من نیستی، بلکه تمام وجود من هستی. بنابراین، من در مورد تربیت تو که فرزند من هستی، کوشا و جدی هستم.

وی گفت: همینجا یک نکته بسیار مهم در زندگی همه ما، یعنی همه پدران و مادران نسبت به فرزندانشان وجود دارد و آن، وظیفه مهم «تربیت» است. نمی‌شود در این دنیای تضاد، تزاحم، اختلافات و مشکلات و غرایز و نفسانیات، فرزند خودمان را رها کنیم تا خودبه‌خود و به هر شکلی که خواست، تربیت شود.

حجت الاسلام و المسلمین مطیعی افزود: ریشه‌های تربیتی ممکن است از ذات انسان و به تعبیر امروزی‌ها از ژن انسان باشد؛ اما فرزندان و خود انسان قابل تربیت هستند؛ تربیتی اکتسابی! گاهی یک توصیه اخلاقی، یک عمل و رفتار پدر و مادر، سرنوشت فرزند را تغییر می‌دهد.

امام جمعه سمنان گفت: یکی از وظایفی که همه ما داریم، تربیت است. در حکمت ۳۹۹ نهج‌البلاغه، امیرالمؤمنین علی(ع) فرمودند فرزندان نیز بر پدران خود حقی دارند که پدران باید نسبت به آن رعایت کنند «حَقُّ الْوَلَدِ عَلَی الْوَالِدِ» حق فرزند بر پدر. در این روایت شریف، حضرت سه امر را ذکر فرموده‌اند. نخست: «أَنْ یُحَسِّنَ اسْمَهُ»؛ یعنی اینکه پدر برای فرزند خود نام نیکو و نام زیبایی انتخاب کند. پدر و مادری که جستجو می‌کنند و نام یک هنرپیشه خارجی یا نامی از یک کشور غربی را برای فرزند خود انتخاب می‌کنند، در واقع حق فرزندشان را رعایت نمی‌کنند! این افراد ممکن است در روز قیامت مورد سؤال واقع شوند که ائمه معصومین(ع) این همه نام‌های زیبا دارند، خداوند متعال این همه اسماء زیبا دارد؛ این همه اسم خوب وجود داشت، چرا شما این نام را برای فرزندتان گذاشتید؟ نخست اینکه «أَنْ یُحَسِّنَ اسْمَهُ» نام نیکو بر فرزندش بگذارد. دوم: «وَیُحَسِّنَ أَدَبَهُ»؛ یعنی فرزندش را تربیت کند. حق فرزند بر پدر این است که پدر در تربیت فرزند خود سعی و تلاش داشته باشد. و سوم «وَیُعَلِّمَهُ الْقُرْآنَ» یعنی اینکه قرآن را به فرزند خودش آموزش بدهد. قرآن، کتاب آسمانی مسلمانان، اساسنامه و قانون اساسی اسلام است. حداقل وظیفه پدر این است که خواندن قرآن را به فرزند خود تعلیم بدهد. 

وی افزود: همانطور که عرض کردم، یکی از وظایف پدر نسبت به فرزند و یکی از حقوقی که فرزندان بر عهده پدران دارند، این است که در تربیت آنان کوشا باشند. ممکن است کسی بگوید: ما که سواد خواندن و نوشتن نداریم و خودمان نیز متوجه نشدیم چگونه تربیت شدیم، چگونه فرزندمان را تربیت کنیم؟ اولاً تربیت به سواد نیست، بلکه به معرفت است. چه‌بسا انسان‌هایی که سواد خواندن و نوشتن نداشتند، اما فرزندان خوب، فرزندان شایسته و فرزندان مؤثر در جامعه تربیت کردند.

امام جمعه سمنان تصریح کرد: تربیت، صرفاً به گفتار نیست که انسان بگوید من باید قواعد تربیتی و اخلاق اسلامی را بدانم. ممکن است کسی این قواعد را اصلاً نداند؛ اما همین که یک پدر و مادر در زندگی خود دروغ نگویند، فرزندشان را راستگو و صادق بار می‌آورند. این، تربیت است.همین که یک فرزند در خانواده مشاهده کند پدر و مادرش نسبت به حلال و حرام حساس هستند، او نیز نسبت به حلال و حرام حساس می‌شود، حرام‌خوار نمی‌شود، برای به دست آوردن مال حلال جدیت می‌کند، حلال به دست می‌آورد و حلال مصرف می‌کند؛ این، تربیت است.با این حال، نکته دوم این است که اگر کسی واقعاً در شأن تربیت فرزند نیست و یا توانایی یا فرصت لازم را ندارد که فرزند خود را تربیت کند، باید او را نزد مربیان و افرادی که شایستگی تربیت دارند، ببرد تا آنان در تربیت او کوشا باشند.

حجت الاسلام و المسلمین مطیعی گفت: این نامه، که عرض کردم منشور تربیتی امیرالمؤمنین علی(ع) [نامه سی‌ویکم نهج‌البلاغه] است، مدخلی بود برای اینکه همه ما به فکر تربیت باشیم. حتی پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها نیز در تربیت نوه‌های خود تأثیر دارند. پدربزرگی که وقتی نوه خودش را به مسجد، نماز جمعه، هیئت و مجالس نصیحت و موعظه و معارف می‌آورد، مسلماً در تربیت صحیح او نقش دارد و فرزند و نوه خود را به خوبی تربیت می‌کند. ان‌شاءالله امیدواریم خداوند متعال به همه ما توفیق دهد که این وظیفه الهی را به‌درستی انجام دهیم. 

وی در خطبه دوم تصریح کرد: در این خطبه دوم نماز جمعه این هفته، شما ان، بزرگواران، خواهران، برادران را بیشتر به تقوای الهی، رعایت تقوا، ترک محرمات و انجام واجبات، بلکه به تقوای حداکثری توصیه و سفارش می‌کنم؛ یعنی انجام همه کارها برای خدا و در نظر گرفتن خداوند در همه فعالیت‌ها، برخوردها و تعاملات. ان‌شاءالله خداوند همه ما را در این مسیر موفق بدارد. یاد کنیم از عالم جامع‌الاطراف، حکیم، عارف، فقیه، مفسر، منجم، متکلم، ادیب، ریاضیدان، شارح و مصحح حدود ۲۰۰ اثر بدیع و نوآورانه، حضرت آیت‌الله علامه حسن‌زاده آملی(ره) که امروز سالروز رحلت آن و آن مرد الهی است.

امام جمعه سمنان گفت: یکی از اصول و معارفی که علامه حسن‌زاده آملی به آن سفارش فراوانی داشتند و همه ما به آن نیاز داریم، بحث «خودسازی» است. در بسیاری از کتاب‌های ایشان، به‌ویژه کتاب «مَعرفتُ النَّفس» که در واقع شامل ۱۵۳ درس معرفت‌شناسی است، این موضوع مورد توجه قرار گرفته است. البته این کتاب نیازمند استاد است و متأسفانه در شهر ما موارد تدریس آن بسیار نادر است؛ هرچند در استان، بحمدالله اساتیدی داریم که این مباحث را تدریس می‌کنند. ایشان کتاب‌های عربی نیز دارند، از جمله «سرح العیون فی شرح العیون»، اما کتاب «معرفت نفس» به زبان فارسی است و با این حال حتماً به استاد نیاز دارد.

وی افزود: حداقل فایده این مباحث آن است که بدانیم این روایت شریف نبوی که می‌فرماید «مَنْ عَرَفَ نَفْسَهُ فَقَدْ عَرَفَ رَبَّهُ» چه معنایی دارد. اگر کسی بخواهد به قله دست پیدا کند، حتماً باید از خودش شروع کند. انسان موجودی ناشناخته است. ما خیال می‌کنیم خودمان را می‌شناسیم! در حالی که برای اصلاح خود، تهذیب خود و خودسازی، ابتدا باید خودمان را بشناسیم؛ نفس خودمان و غرایز خودمان را بشناسیم.

حجت الاسلام و المسلمین مطیعی گفت: به فرمایش علامه حسن‌زاده آملی(ره)، ما ابدیت در پیش داریم و چون ابدیت در پیش داریم، باید به فکر یک زندگی ابدی باشیم. با این خوردن، خوابیدن، استراحت کردن و کار کردن، عملاً یک دایره را دور می‌زنیم. جسارت به ساحت شما ان نباشد، بعضی‌ها در این چرخش به طرف بالا هم صعودی دارند، اما عموما ما به دور خودمان می‌چرخیم! کار می‌کنیم، درآمد کسب می‌کنیم، می‌خوریم، استراحت می‌کنیم، تفریح می‌کنیم و دوباره کار و درآمد کسب می‌کنیم؛ این یک دایره است. ایشان می‌فرمایند چون ابدیت در پیش داریم، باید به فکر زندگی ابدی باشیم. برای زندگی ابدی باید اینگونه زندگی کنیم. جسارت به شما نباشد، موجودات دیگر هم این دایره را دارند؛ اما خداوند انسان را برای بندگی و عبودیت خودش خلق کرده است تا از این دایره خارج شود. این سجده‌ها، عبادت‌ها، نماز، روزه، حج و همه آنچه خداوند انسان را به انجام آن مکلف کرده، برای این است که در این دایره باقی نمانیم و از آن خارج شویم؛ و همه این‌ها منوط به این است که انسان خودش را بشناسد.

وی افزود: خداوند، مقام عالی و متعالی به این مرد الهی، علامه حسن‌زاده آملی(ره) عنایت فرماید و ان‌شاءالله با جایگاه ویژه‌ای که این بزرگان در دنیا برای خود کسب کرده‌اند، در آخرت از شفیعان باشند. علما می‌توانند شفیع امت باشند. ان‌شاءالله ما نیز مورد شفاعت این مرد الهی قرار بگیریم.

امام جمعه سمنان گفت: همچنین در این هفته شاهد ارتحال فقیه عالی‌مقام و رجالیِ برجسته، حضرت آیت‌الله شبیری زنجانی(ره) بودیم. رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام خود، عبارات ارزشمندی درباره ایشان به کار بردند و از ایشان به عنوان یکی از محققین تراز اول شیعه یاد کردند. ایشان ۹۹ سال عمر کردند و غیر از ایام طفولیت، همه عمر خود را برای خدا نفس کشیدند، برای خدا سخن گفتند و برای خدا زندگی کردند و شاگردان بسیاری تربیت کردند که بسیاری از آنان امروز از علمای مبرز و برجسته ما هستند.

وی تصریح کرد: ضمن عرض تسلیت به ساحت مقدس حضرت بقیةالله الاعظم(عج)، رهبر معظم انقلاب، جامعه ایمانی و بیت مکرم ایشان، باید عرض کنم یکی از ویژگی‌های خاص این عالم ربانی، داشتن ۱۳ فرزند است. فرزندان ایشان، چه پسران و چه دختران، در مسیر خدمت و تربیت جامعه قرار گرفته‌اند؛ آقازاده‌ها روحانی و از محققان و فعالان عرصه تربیت جامعه هستند و فرزندان دختر ایشان نیز یا حوزوی هستند یا در علوم روز، مانند پزشکی تخصصی بانوان، فعالیت دارند. انسان می‌تواند فرزندان بسیاری داشته باشد و فرزندانش باقیات صالحات او باشند. خداوند ان‌شاءالله روح بلند و ملکوتی این عالم جلیل‌القدر را در درجات عالی، با ائمه معصومین(ع) و اجداد طاهرینشان محشور فرماید.

حجت الاسلام و المسلمین مطیعی گفت: بحمدلله سال جدید آموزشی و علمی کشور از اول مهرماه، مانند سال‌های گذشته آغاز شده است. بنا است جو نشاط، امید و حرکت به سمت جلو، همراه با پیشرفت، در جامعه اتفاق بیافتد. رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت‌الله سیدمجتبی حسینی خامنه‌ای، پیام بسیار مهمی را که در واقع نقشه راهی برای تبدیل تهدید به فرصت‌ است، به مناسبت بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها صادر فرمودند.

وی افزود: همینجا از همه معلمان، مدیران ، دانش‌آموزان و دانشجویان درخواست می‌کنم این پیام را مطالعه کنند و نکاتی را که واقعاً نقشه راه است مورد توجه قرار دهند. این موضوع را به مدیرکل آموزش و پرورش استان هم عرض کردیم که ان‌شاءالله در قالب مسابقه یا تحقیق، بخشی از این پیام برای دانش‌آموزان و همه محصلین موضوع‌بندی شود و در آن تدبر کنند؛ چراکه تمام مطالب این پیام، درس است.

امام جمعه سمنان گفت: بنده دو نکته را به اختصار عرض می‌کنم. حضرت آقا فرمود: «مسئولیّت امروز دانش‌آموزان و دانشجویان، سعی در مجهّز شدن به علم و تقوا، امید و اخلاق، و دانایی و توانایی و زدودن پرده‌های جهل و تاریکی است تا آنگاه که با شکستن مرزهای دانش و فتح قلّه‌های پیشرفت‌سازِ آن، مأموریت تاریخی خود در جهت اعتلاء ایران اسلامی را به انجام برسانند» علم به تنهایی کافی نیست؛ بلکه باید با تقوا، خداترسی و خویشتن‌داری در مقابل گناه و معصیت همراه باشد تا علم مؤثر واقع شود. هر دانش‌آموز ماموریتی دارد و باید آن مأموریت را به انجام برساند.

وی افزود: دوران تحصیل دانش‌آموز، از ابتدای کلاس اول ـ و البته پیش‌دبستانی ـ تا رسیدن به دیپلم و پس از آن دانشگاه، حضرت آقا فرموده‌اند باید به چند نوع خودافزایی منجر شود؛ یعنی انسان همواره رو به رشد، رو به بالا و رو به ارتقا باشد.

حجت الاسلام و المسلمین مطیعی گفت: نخست، «خودافزایی در مهمترین عنصر حیات انسان که ارتباط با خالق متعال است» دانش‌آموز هر پله و هر رتبه‌ای که بالاتر می‌رود، باید ارتباطش با خدا وثیق‌تر و محکم‌تر شود. متأسفانه فرهنگ غرب که در گذشته در برخی کتاب‌های ما رسوخ کرده بود، دقیقاً برخلاف این است؛ به این معنا که هر قدمی که به سمت علم برداشته می‌شود و هر درجه علمی که کسب می‌شود، انگار خدای ناکرده انسان باید مقداری از خدا فاصله بگیرد! علم در غرب، لائیک است و خدا در آن جایی ندارد؛ اگر کسی عالم باشد و دم از خدا بزند می‌گویند حتما بی‌سواد است! در حالی که حضرت آقا فرمودند در دوران تحصیل، باید خودافزایی در مهم‌ترین عنصر حیات انسان، یعنی ارتباط با خدای متعال که زندگی انسان منوط به این عنصر است، اتفاق بیافتد.

وی تصریح کرد: دوم، «خودافزایی در ارتباط با هم‌نوعان و هموطنان و خانواده» این ارتباط باید هر روز تنگاتنگ‌تر شود. کسی که به مدارک تحصیلی رسید، باید نسبت به همنوعان خود احساس وظیفه کند و این ارتباط را روزبه‌روز بیشتر کند. در ارتباط با خانواده نیز همین‌طور.

امام جمعه سمنان گفت: سوم، «خودافزایی در زمینۀ‌ کسب دانش و به‌دست آوردن انواع مهارت‌ها»  که یکی از ویژگی‌هایی است که دانش‌آموزان ما باید در دوران تحصیل به آن دست پیدا کنند.

وی افزود: نکته دوم که در این پیام پرنکته انتخاب کردم این است که حضرت آقا در یکی از جملات حکیمانه خود فرمودند «در مدارس و دانشگاه‌ها جای خالی بعضی از دانشجویان و اساتید و معلّمین حس خواهد شد» کسانی که سال گذشته همکلاس ما بودند و امسال دیگر در کنار ما نیستند. در شهرهایی که مدارس بیشتری مورد تهاجم این جنایتکاران قرار گرفتند، مانند میناب و جاهای دیگر، خانواده‌هایی مورد هجمه قرار گرفتند و فرزندانشان دانش‌آموز بودند؛ امسال کلاس، نیمکت و صندلی آنها خالی است!

حجت الاسلام و المسلمین مطیعی گفت: حضرت آقا فرمودند «و این اندوه، ذهن ما را به‌ سَمت صحیح منازعۀ بین خیر و شر و جنگ بین حق و باطل راهنمایی خواهد کرد» ما نسبت به نبودن این ان غم و اندوه و سوگ داریم، اما ذهن ما باید این اندوه و غم را به آگاهی و مسئولیت تبدیل کند. از روز اول تاریخ، میان حق و باطل، شر و خیر، نور و ظلمت درگیری و نزاع بوده و تا روز قیامت نیز ادامه خواهد داشت. این اندوه و سوگ شهیدان دانش‌آموز، دانشجو و همه شهدا باید ما را به این سمت ببرد که در سمت درست تاریخ بایستیم؛ طرف خیر، حق و نور باشیم. تبدیل اندوه و غم به آگاهی و مسئولیت، نکته مهمی است.

وی افزود: همینجا، چون روز ششم مهرماه سالروز شهادت شهید بزرگوار، سیدالشهدای مقاومت، سید حسن نصرالله(ره) است، سخنی را که رهبر شهید انقلاب اسلامی درباره ایشان در ۱۱ مهرماه ۱۴۰۳، همان سالی که به شهادت رسیدند فرمودند، یادآوری می‌کنم؛ سخنی که امروز، در غم از دست دادن این ان، همه ما و بویژه دانش‌آموزان و دانشجویان باید سرلوحه امور خود قرار دهیم. رهبر شهید انقلاب(ره) فرمودند «ما گرچه در عزا هستیم» یعنی عزای سید حسن نصرالله(ره) «امّا عزای ما به معنی ماتم گرفتن و افسرده شدن و یک گوشه نشستن نیست؛ جنس عزای ما از جنس عزای سیّدالشّهدا(ع) است؛ زنده و زنده‌کننده است. عزاداریم امّا این عزا ما را به حرکت و پیشرفت و شوق بیشتر به کار وادار می‌کند» ایشان فرمودند «من میخواهم این پیام را در دل و جان خودمان، به معنای واقعی کلمه نفوذ بدهیم، احساس کنیم عزاداریِ ما هم باید ما را به پیش ببرد» حضرت آقا فرمودند این اندوه و غمی که از این شهدا داریم نباید باعث شود بگوییم حالا آمدند و کشتند؛ پس چه باید بکنیم؟!

امام جمعه سمنان گفت:  اگر مقداری این مطلب را گسترش دهیم، باید بپرسیم چه کسی آمد و این‌ها را کشت و این‌ها را به شهادت رساند؟ لذا ما حتماً باید دشمن و اهداف او را بشناسیم و از شیوه‌های مقابله دشمن با خودمان آگاه شویم و مهم‌تر از همه، عزم جدی برای مقابله و منازعه با این دشمن، که طرف شر، ظلمت، باطل و تاریکی است، داشته باشیم.

وی افزود: جوان دانش‌آموز ما که می‌بیند سال گذشته در مدرسه‌اش یک همکلاسی داشته و او امسال دیگر نیست، باید به این نتیجه برسد. این فرمایش مقام معظم رهبری است؛ خداوند ان‌شاءالله ایشان را حفظ کند و ما را نیز پیرو و ادامه‌دهنده راه شهدا قرار دهد.

حجت الاسلام و المسلمین مطیعی گفت: نکته مهم دیگری که در این هفته شاهد آن بودیم و به آن افتخار می‌کنیم و دست‌مریزاد می‌گوییم، سخنرانی رئیس‌جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل بود. به‌حق باید گفت این سخنرانی، محاکمه جنایتکاران آمریکا و رژیم صهیونیستی بود، انگار مجمع عمومی سازمان ملل یک دادگاه است و این‌ها در آنجا به محاکمه کشیده شدند! رئیس‌جمهور با صدای رسای خود، پیام کامل مردم، این امت حزب‌الله و امت الهی را که در میدان هستند، به آنجا اعلام و ابلاغ کرد.

وی افزود: این سخنرانی، پاسخی دندان‌شکن به اراجیف و تهدیدهای رئیس‌جمهور آمریکا بود که در سخنرانی خود، ایران را مورد تهدید و تحقیر قرار داده بود. رئیس‌جمهور ایران با بالا بردن تصویر امام شهیدمان و شهدای میناب، از جنایت‌های آمریکا و رژیم غاصب صهیونیستی پرده برداشت و استانداردهای دوگانه غرب را به چالش کشید؛ اینکه بمب اتم در اختیار اسرائیل است اما بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ایران حضور دارند! اسرائیل در غزه ۸۰ هزار نفر آدم را می‌کشد و با این حال ایران باید تحریم شود!

حجت الاسلام و المسلمین مطیعی گفت: شاید این مطالب برای بنده و شما که مدت‌هاست گوشمان با این مسائل آشناست، معمولی باشد؛ اما در یک صحنه جهانی که تمام دنیا آن را مشاهده می‌کنند و منتظر هستند ببینند چه اتفاقی می‌افتد و چه مطالبی در آن بیان می‌شود، به‌ویژه امسال که جمهوری اسلامی ایران در دفاع از کیان اسلامی در مقابل این دژخیمان پلید قرار دارد، بیان این مطالب و تبیین این واقعیت‌ها اهمیت بسیار زیادی داشت، آنان واقع مطلب را دریافت کردند و این تبیین به‌خوبی انجام شد. نکته مهم دیگر این بود که آمریکای جنایتکار و همه ظالمان عالم بدانند که تهدید، ملت ما را منسجم‌تر، قوی‌تر و مقاوم‌تر می‌کند و ملت ایران در مقابل زورگویی سر خم نمی‌کند.

وی گفت: این خیلی مهم است؛ در یک مجمع عمومی، اگر نگاه کرده باشید، همه [مطالب ارائه شده توسط رئیس جمهور] از روی متن نبود؛ به تعبیر بعضی از دوستان - که حرف درستی است - خدا این کلام را از زبان رسای رئیس‌جمهورمان در مجمع عمومی سازمان ملل، در واقع از زبان گویای ایشان، تبیین و بیان کرد که ایران اسلامی معرفی شود و جنایتکاران شناخته شوند.رئیس‌جمهور همچنین اشاره خوبی به حضور حماسی هفت‌ماهه مردم مان در خیابان‌ها داشتند؛ مردمی که هر شب برای دفاع از کشور در خیابان‌ها حضور دارند تا اجازه ندهند کسانی که آمریکا و اسرائیل آنها را تهییج کرده و در اختیارشان سلاح قرار داده‌اند، بتوانند در کشور ناامنی ایجاد کنند.

امام جمعه سمنان تصریح کرد: لازم می‌دانم از جان‌فدایانی که روز سه‌شنبه در استان سمنان حضور پیدا کردند، تشکر و قدردانی کنم. همه شما شاهد بودید که این حضور، هم از نظر کمی بسیار گسترده بود و هم از نظر کیفی، از پیر و جوان، کودک، دختر و پسر و زن و مرد، حضور حماسی و قابل توجهی شکل گرفت. انصافاً این حضور کار بسیار زیبایی بود و نباید تصور کنیم که بی‌فایده است؛ حتماً در محاسبات دشمن خلل وارد می‌کند و آنها را مجبور به تجدیدنظر خواهد کرد.

وی افزود: جمعه گذشته در تهران نیز جمعیت کثیر و عظیمی حضور پیدا کردند و در استان‌ها، از جمله استان سمنان این هفته شاهد چنین حضوری بودیم. به تعبیر رئیس سازمان بسیج مستضعفین، حجت‌الاسلام والمسلمین طائب، بناست هزار گردان از این جان‌فدایان تشکیل شود و ان‌شاءالله با آموزش و سازماندهی، آماده انجام وظایف شوند.جنگ ادامه دارد؛ عده‌ای پشت لانچرها هستند، عده‌ای به گونه‌ای دیگر مبارزه می‌کنند و عده‌ای از نیروهای ما از استان سمنان و استان‌های دیگر در مرزها کشیک می‌دهند و پاسداری می‌کنند تا ما در امنیت زندگی کنیم. شهید بزرگوار مدافع وطن، علیرضا مهرابی، از نیروهای فراجا در استان سمنان و اهل شهرستان دامغان بود که روز چهارشنبه پیکر مطهرش تشییع شد. همینجا به همه پرسنل شریف فراجا، فرمانده و کوشای نیروی انتظامی، سردار حسینی و به‌ویژه خانواده، همسر گرامی، فرزند و بستگان این شهید عرض تبریک و تسلیت داریم. خداوند بر درجات این شهید بزرگوار بیافزاید.

حجت الاسلام و المسلمین مطیعی گفت: اما مجلس خبرگان رهبری بیانیه‌ای در ده بند صادر کرده است. حتماً این بیانیه را مطالعه فرمایید. من فقط یک بند آن را می‌خوانم. این بیانیه به مناسبت ایام دفاع‌مقدس و مسائل داخلی صادر شده و شاید در میان این همه سخنرانی و مسائل، آنگونه که باید دیده نشده باشد. در بند دوم این بیانیه، خبرگان رهبری زبان حال شما مردم را بیان کرده‌اند و خطاب به مسئولان کشور آورده‌اند که: «از مسئولان انتظار داریم که ضمن قدرشناسی از صبوری و همراهی مردم همه همت و تلاش خود را در جهت خدمت بیشتر و کاهش مشکلات معیشتی و حفظ ارزش پول ملی و حفظ آرامش و ثبات بازار به‌کار گیرند زیرا بدون تردید یکی از اهداف دشمن سوء استفاده از مسائل اقتصادی جهت ایجاد بحران اجتماعی است» که ان‌شاءالله دشمنان چنین آرزوهایی را به گور خواهند برد.

وی افزود: مردم ما با همه مشکلات اقتصادی که دارند، این شب‌های اقتدار را شاهد هستیم؛ جمعیت هر شب با نشاط و روحیه حماسی در خیابان حضور دارند و ان‌شاءالله از این مشکلات نیز با سرافرازی و با همراهی و پیروزی نظام اسلامی عبور خواهیم کرد.

امام جمعه سمنان تصریح کرد: یک نکته هم درباره هفته دفاع‌مقدس عرض می‌کنم. ما در آن هشت‌سال دفاع‌مقدس چند موضوع داریم که به آنها اشاره می‌کنم. یکی از نکات بسیار مهم دفاع‌مقدس این بود که ما مأمور انجام وظیفه‌ایم و نتیجه، فرع وظیفه است؛ همانگونه که در فرمایشات امام راحل(ره) نیز آمده است. امروز هم همه همّ و غم ما باید «انجام وظیفه» باشد. دوم اینکه در برابر ظالم، هرچند امکانات ما کم باشد، می‌توان به پیروزی رسید. ما این مسئله را در هشت‌سال دفاع‌مقدس تجربه کردیم و دیدیم که مقابله با ظلم، حتی با امکانات محدود، می‌تواند به پیروزی منجر شود. سوم اینکه تجربه شد نصرت الهی و یاری خداوند از سوی مؤمنان، اگر با نصرت و یاری دین خدا همراه شود، حتماً تحقق خواهد یافت. خداوند فرموده است «إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ یَنْصُرْکُمْ وَیُثَبِّتْ أَقْدَامَکُمْ» اگر نصرت دین خدا اتفاق بیافتد، خداوند نیز نصرت خود را تضمین کرده است.

وی افزود: نکته دیگر، تبعیت از رهبری و گوش به فرمان رهبر بودن است. در طول دفاع‌مقدس، هر جا فرماندهان ما از فرمایشات امام راحل(ره) بیشتر تبعیت کردند، پیروزی چشمگیرتر و موفقیت بیشتری حاصل شد. در جنگ فعلی نیز همینطور است و همه ما و همه مسئولان وظیفه‌مندیم که از آنچه رهبر و امام جامعه می‌فرمایند، تبعیت کنیم. و نکته پنجم، اخلاص، جهاد، دل کندن از دنیا و شوق شهادت است. شهدایی که هم‌سفره و همسنگرشان بودیم و بودید، اینگونه بودند؛ اخلاصشان در درجه عالی بود، جهاد و تلاش و کوشششان بالا بود، از دنیا و مافیها دل کنده بودند و البته شوق شهادت داشتند. همه اینها رمز پیروزی رزمندگان ما بوده، هست و خواهد بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha