دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۵ ذیقعدهٔ ۱۴۴۵ | May 13, 2024

نرم‌افزار چند رسانه‌ای جامع‌التفاسیر در قالب 25 زبان زنده دنیا ترجمه شده است.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت‌الاسلام سالارکیا در جمع دانشجویان موسسه آموزشی معارف اسلامی شهر کراچی پاکستان، بازدید‌کننده از مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی در قم گفت: نرم‌افزار«جامع تفاسیر» بزرگترین دائره‌المعارف چند رسانه‌ای قرآن‌کریم است.
وی ادامه داد: «جامع‌التفاسیر» با آخرین نیاز‌سنجی‌های روز جامعه تهیه و در اختیار علاقه‌مندان قرار داده شده است.
این محقق و پژوهشگر افزود: این نرم‌ افزار شامل متن کامل 302 عنوان کتاب در قالب 1419 جلد در زمینه تفسیر، ترجمه، آوانگاری، لغت و فرهنگ‌نامه قرآنی می‌باشد.
حجت‌الاسلام سالارکیا خاطرنشان کرد: در این نرم افزار 184 تفسیر فارسی و عربی در قالب 1225 جلد وجود دارد که از این تعداد 54 ترجمه فارسی شامل 21 ترجمه برگرفته از تفاسیر و 33 ترجمه مستقل به چشم می‌خورد.
وی بیان داشت: متن کامل چهار عنوان تفسیر انگلیسی در30 جلد با امکان جستجو، پنج فرهنگ‌نامه معتبر قرآنی در 32 جلد، سه لغت‌نامه عربی به عربی در یک جلد و یک لغت‌نامه عربی به فارسی یک جلدی از دیگر قابلیت‌های این نرم‌افزار چند رسانه‌ای قرآن‌کریم است.
حجت‌الاسلام سالارکیا وجود سه آوانگاری انگلیسی در قرآن‌کریم و امکان جستجوی پیشرفته در ترجمه قرآن به 13 زبان زنده دنیا را از دیگر قابلیت‌های این نرم‌افزار برشمرد و افزود: تجزیه و ترکیب تمامی آیات قرآن و نمایش بیش از 1000 تصویر و بیش از60 قطعه فیلم مرتبط با آیات به تفکیک زبان در این نرم‌افزار وجود دارد.
این محقق و پژوهشگر حوزه علمیه در بخش دیگری از سخنان خود به قابلیت‌های صوتی این نرم‌افزار اشاره کرد و گفت: در این لوح فشرده، 159 قرائت مجلسی در بیش از 70 ساعت از اساتید مشهور مانند؛ عبدالباسط، مصطفی اسماعیل، منشاوی، سعید مسلم، غلوش، طبلاوی و شحات انور به همراه نمایش تصاویری ویژه آیات برخی از سوره‌ها به هنگام تلاوت، به غنای این نرم‌افزار قرآنی افزوده است.
 وی، 15 ترتیل کامل قرآن از اساتید بنام، از جمله سعد‌الغامدی، منشاوی، پرهیزکار، عبدالباسط، مصطفی اسماعیل و امام جمعه و نیز قرائت تحقیق خلیل‌حصری را از دیگر قابلیت های این نرم افزار دانست و گفت: امکان قرائت ترتیل هر آیه به همراه قرائت ترجمه فارسی(فولادوند) و انگلیسی(قرائی) و به کارگیری فناوری «mp3» در قرائت‌ها از دیگر بخش‌های موجود در این نرم‌افزار می‌باشد.
حجت‌الاسلام سالارکیا گفت: محتوای برنامه این نرم‌افزار شامل کتابخانه، دانش‌نامه و سایر امکانات است که امکانات کتابخانه شامل نمایش متن کامل 184 عنوان تفسیر از مذاهب مختلف اسلامی در 1225 مجلد مانند «من وحی‌القرآن»،«التبیان فی تفسیر القرآن»، «نور‌ الثقلین»، «کشف‌الاسرار و عده‌الابرار» و دسترسی به متن مورد نظر از طریق فهرست درختی و گزینشی است.
وی ادامه داد: مرتب‌سازی و محدود کردن کتب برنامه براساس نام کتاب، مولف، قرن، زبان، مذهب و نوع ترجمه یا تفسیر، مقایسه متن تفاسیر عربی و ترجمه‌های فارسی آن‌ها، ارتباط آیه انتخابی با ترجمه و تفسیر از دیگر توانمندی‌های این نرم‌افزار است.
این کارشناس علوم رایانه‌ای به جستجوی ساده و ترکیبی در متن و فهرست قرآن اشاره کرد و گفت: امکانات دانش‌نامه نرم‌افزار قرآنی جامع تفاسیر شامل: دسترسی به متن 101 ترجمه قرآن به 26 زبان مختلف با امکان مقایسه و جستجو، انتقال به جایگاه دقیق تفسیر آیه دلخواه در متون تفاسیر و ارتباط آیِات با احادیث از جنبه‌های مختلف در این نرم افزار وجود دارد.
وی اظهار داشت: در این نرم افزار ارائه ترجمه فارسی و انگلیسی به صورت متن و صوت، قابلیت انتقال به بخش کتابخانه و امکان محدود کردن ترجمه‌ها به صورت‌های گوناگونی از جمله؛ زبان، نام کتاب و مولف از دیگر امکانات دانش‌نامه این نرم‌افزار است.
حجت‌الاسلام سالارکیا خاطرنشان کرد: فهرست الفبایی اَعلام موجود در اسباب نزول آیات و ارتباط آنها با آیات و متن تفاسیر، دسترسی به روایات مرتبط با آیات براساس نوع ارتباط (موضوعی، تفسیری، اسباب نزول و فضائل)، امکانات متنوع پژوهشی، یادداشت و چاپ، نمایش و چاپ آیات با رسم‌الخط عثمان‌طه، انتقال مستقیم متن انتخابی به محیط ورد(word) و اطلاعات مفید درباره کتب برنامه و مولفان آنها از جمله قابلیت های دیگر این نرم‌افزار قرآنی چند رسانه‌ای است.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha