به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله سید احمد خاتمی، شب گذشته در مراسم بزرگداشت بیست و چهارمین سالگرد ارتحال امام خمینی که از سوی دفتر مقام معظم رهبری، در مسجد اعظم قم برگزار شد، اظهار داشت: قرآن کریم دو نوع رهبر را برای هدایت بشریت معرفی کرده است که یکی "رهبران نار" و گروه دیگر را "رهبران نور" معرفی میکند.
وی با بیان این که "رهبران نار" کسانی هستند که دعوت به شرک و کفر دارند و برای انسانیت کمترین بهره و ارزشی قائل نیستند، گفت: کار اینها ایجاد تفرقه در میان مردم است؛ کسانی که دیروز بودند و امروز نیز وجود دارند و تا روز ظهور حضرت ولی عصر(عج) نیز خواهند بود که به وسیله ایشان ذلیل و نابود خواهند شد.
امام جمعه موقت تهران افزود: جنایاتی که امروز در جهان بشریت رخ می دهد، تمامی آنها با رهبری "رهبران نار" است؛ کسانی که پیروان مکتب اهل بیت(ع) را سر میبرند و مانند هند جگرخوار، قلب آنها را از سینه در آورده و به دندان میگیرند، جنایتکارانی که نیروهای تروریستی به سوریه اعزام میکنند، همگی از این گروه هستند.
وی گروه دیگر را "رهبران نور" معرفی کرد که مردم را به سوی نور هدایت میکنند و ادامه داد: دو عنصر اعتقاد به خدا و صبر و شکیبایی در "رهبران نور" وجود دارد.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه با بیان این که رهبران الهی با این دو عنصر شایستگی رهبری را به دست میآورند، افزود: انبیا و اولیای الهی به طور کامل به خداوند ایمان داشتند و در این مسیر با صبر و بردباری از هرچه که داشتند، در این مسیر هزینه میکردند.
آیت الله خاتمی در تبیین راهبردها و استراتژیک رهبران الهی(رهبران نور) بر اساس قرآن، گفت: این رهبران، مردم را به سوی خداوند دعوت میکنند و خداوند آنها را به رهبری برگزیده تا امر الهی را زنده کنند.
عضو جامعه مدرسین حوزه با بیان این که امامتی که قرآن برای انبیای الهی بیان میدارد، بسیار گسترده تر از تشکیل حکومت ظاهری است، ادامه داد: انبیای الهی بدون تردید به دنبال تشکیل حکومت بودند تا احکام الهی را در جامعه جاری سازند و اگر این فرصت به دست میآمد، این کار را با قدرت انجام میدادند.
وی خاطرنشان کرد: "رهبران نور" این راهبرد را دنبال میکنند تا بتوانند با قدرت حکومت دینی را برپا سازند؛ همان گونه که در سیره سید الشهدا(ع) دیده میشود که همواره سخن از تشکیل حکومت و احیای احکام دینی و نگرانی از بدعت است.
عضو هیئت رییسه خبرگان رهبری با اشاره به این سید الشهدا(ع) پیش از حرکت، از شهادت خود خبر داشتند، پس چرا این قدر بر مسئله تشکیل حکومت تأکید می فرمودند؟ یادآور شد: امام حسین(ع) میخواستند این باورر را ایجاد کنند که به دنبال تشکیل حکومت دینی بودن، از چه اهمیت و جایگاهی برخوردار است.
آیت الله خاتمی با بیان این که امام خمینی(ره) ادامه دهنده راه انبیا و اولیای الهی بود، گفت: حضرت امام(ره) با احیای امر الهی و تشکیل حکومت دینی و الهی، هندسه سیاسی جهان را تغییر داد؛ ایشان در زمانی که جهان توسط دو قطب شرق و غرب اداره میشد، با تشکیل حکومت اسلامی، الگویی از احیای امر الهی را ارائه داد.
وی افزود: امام همواره می فرمودند "ما انقلاب اسلامی را به جهان صادر میکنیم"؛ آن روز دشمن این گونه در اذهان جهانیان تلقین کرد که ایران به دنبال ارسال سلاح و نیرو است؛ در حالی که حقیقت این سخن امام با بیداری اسلامی در جهان معنا یافت.
عضو جامعه مدرسین حوزه با تأکید بر این که آینده انقلاب اسلامی، آینده ای بسیار روشن است و به یاری خداوند، دشمنان نخواهند توانست کمترین آسیبی به آن برسانند، ابراز داشت: زمانی که در سال 1342 حضرت امام(ره) تبعید شدند، برخی گمان کردند که انقلاب تمام شد.
وی با تاکید بر این که باید نعمت حکومت دینی را حفظ کنیم، تصریح کرد: حکومت دینی منشأ خیرات و برکات بسیار فراوانی است؛ از این رو باید آن را حفظ کنیم.
آیت الله خاتمی با بیان این که امروز یکی از راهکارهای حفظ حکومت دینی، شرکت گسترده مردم در انتخابات و خلق حماسه سیاسی است، اظهار داشت: امروز با توجه به شرایط موجود، حضور گسترده در انتخابات، نقش زیادی در حفظ حکومت دینی است.
وی با اشاره به این که کمرنگ بودن این حضور برای دنیای استکبار از اهمیت خاصی برخوردار است، افزود: دشمنان تلاش می کنند که انتخابات در فضای سردی برگزار شود؛ از این رو حضور در انتخابات و خلق حماسه سیاسی ، اهمیت زیادی در پاسداری از حکومت دینی دارد.
عضو جامعه مدرسین حوزه ادامه داد: مسئله دیگر در حفظ حکومت دینی، انتخاب اصلح است؛ کسی که زمام امور اجرایی کشور را در دست می گیرد، باید از جنس انقلاب اسلامی و حکومت دینی باشد. اولاً از با تمام وجود معتقد به دین و وعدههای الهی باشد و گمان نکند که مشکلات ما با دشمن، با تعامل غیر منطقی حل میشود، این مسئله اعتماد به غیر خداست؛ اعتقاد به خدا این است که بر اصول خود با تدبیر پافشار کنیم.
وی با بیان این که اعتقاد کامل عملی به ولایت فقیه مسئله دیگری در شناخت فرد اصلح است، گفت: ولایت فقیه، چندین اصل از اصول قانون اساسی را به خود اختصاص داده است که در راس آن اسلامیت است.
آیت الله خاتمی، سومین ویژگی کاندیدای اصلح ریاست جمهوری را قانون مداری معرفی کرد و با بیان این که رئیس جمهور باید در برابر قانون تمکین کند، ادامه داد: رئیس جمهور باید فردی توانمند باشد؛ اداره کشوری 75 میلیونی در شرایطی که دشمنان مانند گرگ در کمین نشسته و به دنبال ضربه زدن به آن هستند، نیازمند فردی توانا و اهل خرد جمعی است.
وی یادآور شد: هر کاندیدایی که دشمنان ملت آرزوی نشستن او بر مسند ریاست جمهوری را داشته باشند، از جنس انقلاب نیست و اصلح نمیباشد.
امام جمعه موقت تهران در پایان خاطرنشان کرد: نظام اسلامی امانت الهی و میراث امام خمینی است، باید در عرصه حضور در انتخابات و انتخاب اصلح به گونه ای عمل کنیم که سربلند باشیم.