یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه توجه به تعالیم مکتب اهل‌بیت علیهم‌السلام، به دور از هر گونه تعصبی را برای رسیدن به اسلام ناب در پیش روی همه مسلمانان معرفی کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت‌الله رضا استادی در جمع زائران کریمه اهل بیت سلام الله علیها در شبستان امام خمینی(ره) به تبیین جایگاه امامت بر اساس قرآن و عامه مردم پرداخت.

وی با بیان این‌که برخی امامت را مانند مقامات معمولی و بشری می‌دانند، افزود: با چنین دیدگاهی، افراد دور هم جمع شده و فردی را انتخاب کرده و یا در صورت صلاحدید آن را برکنار می‌نمایند.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه با بیان این‌که بر اساس دیدگاه قرآن، امامت در ادامه نبوت انبیای الهی است که باید همان ویژگی‌های انبیای الهی در امامان نیز وجود داشته باشد، ادامه داد: در این دیدگاه، امام (ع)، مانند پیامبر(ص)، با عالم غیب در ارتباط است و از مقام معصومیت برخوردار می‌باشد.

وی افزود: امام برای اثبات امامت خود، باید ولایت تکوینی و انجام کارهایی که دیگران از انجام آن ناتوان هستند را داشته باشد؛ امامی که دارای چنین جایگاهی است، تنها باید از سوی خداوند انتخاب شود.

آیت‌الله استادی تصور این که امامت جایگاهی معمولی است را  نادرست دانست و گفت: جایگاه امامت مانندجایگاه الهی است و تمامی ویژگی‌های انبیا نیز در وجود امامان قرار دارد، غیر از دریافت وحی که وظیفه انبیا بوده است.

وی با اشاره به انتخاب حضرت ابراهیم «علیه‌السلام» گفت: زمانی که حضرت ابراهیم (ع) از آزمایش بزرگ الهی موفق بیرون آمد، خداوند او را به عنوان امام انتخاب کرد؛ از این رو این مقام بزرگ را برای نسل خود  درخواست کرد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: زمانی که حضرت ابراهیم خلیل «علیه‌السلام» از خداوند می‌خواهد که نسل او نیز به این مقام برسند، خداوند بیان می‌دارند که این مسئله برای ظالمان تحقق نمی‌یابد.

وی شناخت امام زمان (ع) را از ضروریات اسلام دانست وگفت: بر اساس روایت نبی مکرم اسلام (ص)، ‌کسی که بمیرد و امام زمان خود را نشناسد، به مرگ جاهلیت مرده؛ این روایت در میان هم شیعه و هم سنی مطرح است.

آیت‌الله استادی شناخت امام را معیار دین معرفی و بیان کرد: البته این شناخت، جدای از شناخت اسمی و ظاهری است، بلکه باید درباره وجود، عصمت، علم و معنویت آنها به شناخت عمیقی دست یافت.

وی عرفان امام(ع) را در کنار عرفان پیامبر (ص) و خدا دانست و گفت: دین اسلام با امامت کامل می‌شود؛ ازاین رو مقامی معمولی، نمی‌تواند کامل کننده دین ما باشد.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه در پایان توجه به تعالیم مکتب اهل‌بیت علیهم‌السلام، به دور از هر گونه تعصبی را برای رسیدن به اسلام ناب در پیش روی همه مسلمانان معرفی کرد.

انتهای پیام// 15/ 313

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha