به گزارش خبرگزاری حوزه، از اصفهان، حجتالاسلام والمسلمین باطنی جانشین مدیر حوزههای علمیه اصفهان در هفتمین نشست هماندیشی معاونین تهذیب استانها اظهار داشت: تردیدی نیست که انتخاب شعار سال بر اساس اولویتها و اهمیتها بوده است.
وی بیان داشت: ناخدای کشتی انقلاب ضرورتها و نیازها را به خوبی رصد میکند و هوشمندانه بر اساس اولویتها عنوان سال را تعیین مینماید و در مقابل هم، انتظار میرود که همه مسئولان و کشور با همه توان و ظرفیتها در تحقق آن اوامر بکوشند.
*اقتصاد بر باورها اثر میگذارد
حجتالاسلام والمسلمین باطنی تصریح کرد: اقتصاد با آنکه نقش زیربنایی در تفکر اسلامی ندارد ولی از یک موقعیت تاثیرگذار و فوقالعاده برخوردار بوده که میتواند بر باورهای دینی هم اثر خود را به وضوح نشان دهد.
وی خطاب به روحانیون در جلسه گفت: فرهنگ مدنظر رهبری فرهنگ به معنای عام وگستره ای بزرگ است و حتی آن مقولههایی که به ظاهر فرهنگی نیست ولی در محتوا و متن و باطن در دامنه این تعریف عام میگنجد را باید مدنظر قرار داد.
حجتالاسلام والمسلمین باطنی افزود: اگر مقام معظم رهبری از ما بحث پیگیری فرهنگی را به طور جدی مطالبه میکنند به خاطرتعا لی تربیت است یعنی بحث عام فرهنگی مثل موضوعات ترافیکی و ورزشی نیست.
وی ادامه داد: آن چیزی که امروز از ناحیه دشمن مورد حمله و هجمه قرار گرفته است و حتی شبکههای خارجی فارسی زبان علیه آن سخن میرانند باید در یک حرکت تهاجمی و با یک مدیریت سازمان یافته و جهادی پاسخ داده شود.
قائم مقام مدیر حوزه علمیه اصفهان در ادامه به بیان اهمیت امر تهذیب در حوزههای علمیه پرداخت و خاطرنشان کرد: حقیقتا ترویج تهذیب یک ماموریت بسیار مهم و تاثیرگذار است ، زیرا انبیا نیز قبل ازانکه وظیفه نبوت بر عهدهشان باشد وظیفه تعلیم و تربیت و تهذیب مردم را عهده دار بودند.
*مهمترین چالش فرهنگی
وی عنوان کرد: چالش پیش روی جامعه و اجتماع معضلات تربیتی و اخلاقی است که حل نخواهد شد، مگر با تمرکز بر مسایل آموزشی در امر تهذیب و تربیت که باید مورد اهتمام جدی قرار گیرد.
حجتالاسلام والمسلمین باطنی خاطرنشان کرد کرد: اگر چه امروز شاید کاستیها و ضعفهایی در نظام آموزشی کوتاه مدت و یا بلند مدت حوزههای علمیه وجود داشته باشند ولی وضعیت نظام آموزشی و پژوهشی حوزههای علمیه امروز کشور قابل قبول است.
*نسخه واحد نپیچیم
وی افزود: درخصوص بال دوم حوزویان که همانا تهذیب و تربیت و اخلاق است هنوز نیازمند کار و تلاش بیشتری هستیم و برای تحقق این مهم با مدیریت سازمانی و تشکیلاتی نمیتوان رو به جلو حرکت کرد.
این استاد حوزه گفت: امروز نسخههای واحد پیچیدن برای تربیت افراد جواب نمیدهد شاید به عنوان مسکنی لحظهای قابل قبول باشد ولی خروجی مناسبی نخواهد داشت.
حجتالاسلام والمسلمین باطنی عنوان کرد: در امر تهذیب و تربیت باید مدیران به صورت میدانی وارد عرصه شوند و مشکلات را به صورت جز به جز شناسایی و حل و فصل نمایند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: چنانچه مدیریتی این چنینی در امر تهذیب مدارس و حوزههای علمیه نهادینه شود ما شاهد ارتقا و تعالی تربیت در حوزههای علمیه خواهیم بود.
قائم مقام حوزه علمیه اصفها ن تاکیدکرد: با توجه به این که نسل فردای حوزه امروز تربیت میشوند باید در کنار کسب فن حوزوی و فقهی برای آنان آموزش و تربیت در امر اخلاق و تهذیب انجام شود.
وی یادآورشد: به برکت جمهوری اسلامی و وجود مقام معظم رهبری و حمایت ویژه ایشان به حوزه و روحانیت امروزه حوزه در نقطه طلایی و اوج خود قرار دارد و باید از این فرصت به نحو احسن استفاده شود.