شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کد خبر: 335880
۲۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۶
ی

جمعیت‌ العلمای اسلام‌ از نظر مذهبی وابسته‌ به‌ مكتب‌ سَلَفی دیوبندی است‌ و قوانین مختلفی را برای نحوه کشورداری وضع کرده است که عمدتا متاثر از مکتب فکری شان است.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه به نقل از روزنامه "قدرت" چاپ پاکستان، با کناره گیری مولانا محمد خان شیرانی از شرکت در انتخابات، مولانا فضل الرحمن بدون هیچگونه مخالفتی به عنوان رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان انتخاب شد.

جمعیت‌ العلمای اسلام‌ ، حزبی اسلامی در پاكستان‌ است که پیشینه این‌ جمعیت‌، به‌ دوران‌ پیش‌ از تجزیه هندوستان‌ (1326ش‌/ 1947) و جمعیت‌ العلمای هند باز میگردد. «جمعیت‌ العلمای هند» با استعمار انگلیس‌ مخالف‌ بود و از اهداف‌ و سیاستهای كنگره ملی هند (به‌ رهبری گاندی) حمایت‌ میكرد، در عین‌ حال‌ اكثر اعضای آن‌ با تلاش‌ «جامعه مسلمانان‌ سراسر هند»  برای تقسیم‌ هندوستان‌ و تشكیل‌ كشور مستقل‌ پاكستان‌ نیز مخالفت‌ می كردند. برخی از اعضای جمعیت‌ العلمای هند، كه‌ طرفدار «جامعه مسلمانان‌ سراسر هند» (مسلم‌لیگ‌) بودند، به‌ رهبری مولانا شَبیر احمد عثمانی (متوفی 1328ش‌/ 1949)، از 4 تا 7 آبان‌ 1324/ 26ـ29 اكتبر 1945 در كلكته‌ گردهم‌ آمدند و حزب‌ «جمعیت‌ العلمای اسلام‌» را تأسیس‌ كردند.

مولانا شبیر احمد عثمانی، نخستین‌ رهبر این‌ جمعیت‌ شد.

تشكیلات‌. جمعیت‌ العلمای اسلام‌ در آغاز ساختار بسیار ساده‌ای داشت‌ و فاقد ویژگیهای یك‌ حزب‌ سیاسی بود اما پس‌ از دهه 1340ش‌/ 1960 بر نظم‌ و انضباط‌ درونی آن‌ افزوده‌ و تقسیم‌ كار شفاف‌تر شد. ساختار اصلی جمعیت‌ از سه‌ شورا (مجلس‌) تشكیل‌ شده‌ است‌: شورای مركزی عمومی (مركزی مجلس‌ عمومی)؛ شورای مشورتی (مجلس‌ شوری)؛ و شورای اجرایی (مجلس‌ عامله‌).

شورای مركزی عمومی، با 325 عضو، عالیترین‌ نهاد تصمیم‌گیری حزب‌ است‌ و اعضای آن‌ از تمام‌ مناطق‌ انتخاب‌ می شوند.

جمعیت‌ العلمای اسلام‌ از نظر مذهبی وابسته‌ به‌ مكتب‌ سَلَفی دیوبندی است‌ و قوانین مختلفی را برای نحوه کشورداری وضع کرده است که عمدتا متاثر از مکتب فکری شان است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha