به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، دکتر محمدمهدی اعتصامی شب گذشته در نشست علمی « برنامه درسی آموزش دین» در سالن همایش های انجمن های علمی حوزه گفت: بعد از انقلاب اسلامی آنچه در خصوص مشارکت فعال حوزه های علمیه در تهیه و تدوین متون درسی و اسلامی انتظار می رفت محقق نشد بطوریکه تا سالها بعد از پیروزی انقلاب اسلامی کماکان همان کتب درسی دینی مورد بهره برداری قرار می گرفت.
این مولف کتب دروس دینی در کشور افزود: خدا را شاکریم که پیش از انقلاب نیز روحانیون بزرگوار و متعهدی از جمله؛ دکتر شهید بهشتی، دکتر شهید باهنر، دکتر شهید مطهری، و آقایان برقعی و غفوری کتاب های تعلیمات دینی را از ساعت 1345 تا 1357 تدوین و طراحی می کردند.
این محقق و پژوهشگر علوم و معارف اسلامی خاطرنشان کرد: در گذشته و پیش از انقلاب محوریت امور تدوین کتب بیشتر با آقای غفوری و شهید باهنر بود و شهید بهشتی بیشتر در حوزه برنامه ریزی و اندیشه ای به این تیم کمک می کرد.
دکتر اعتصامی به نقش فعال علامه طباطبایی (ره) اشاره کرد و اظهارداشت: کتاب درسی تعلیمات دینی از دهه ی 30 با قلم پخته و شیوای علامه طباطبایی (ره) برای سه دوره ابتدایی، راهنمایی و متوسطه که شامل مطالب ارزشمندی پیرامون اخلاق، معارف اسلامی و اعتقادات بود تدوین می شد و تا سالها بعد از انقلاب مورد تدریس قرار می گرفت.
این استاد دانشگاه به فعالیت روحانیون در تالیف و تدوین کتاب تعلیمات اسلامی پیش از انقلاب اشاره کرد و گفت: فعالیت شهیدان مطهری، باهنر، بهشتی و چند نفر دیگر تا سال 56 ادامه داشت بطوریکه مطالب ارزشمندی همچون بحث رهبری در نظام اسلامی با قلمی خاص و شیوا در آن بیان می شد.
وی افزود: در سال 56 ساواک به محتوای کتب تعلیمات دینی پی برد و خواست کلیه کتب را جمع آوری و اصلاح کند که خوشبختانه کنترل اوضاع از دستشان خارج شده بود و هرگز نتوانستند نسبت به جمع آوری و اصلاح آن اقدام کنند و این کتب تا سالها بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در مدارس تدریس می شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: امروز حوزه های علمیه باید با تربیت افرادی متخصص در علوم مختلف نسبت به تعامل و همکاری جدّی با دفتر تالیف کتب درسی وزارت آموزش و پرورش اهتمام داشته باشند تا بتوانیم نیازهای امروز نسل جوان را با توجه به همه هجمه ها و دشمنی ها در دسترس نسل جوان و آینده ایران اسلامی قرار دهیم.
انتهای پیام 313/17