یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ |۹ ذیحجهٔ ۱۴۴۵ | Jun 16, 2024
امام خمینی در فرانسه

حوزه/ وقتی که برای اولین بار در طول تاریخ، تمام ملت های جهان توسط حضرت امام خمینی(ره) در مدت کمتر از چهار ماه با اجمالی از اندیشه سیاسی دین محور آشنا شدند ،در این مدت هر خبرنگار زبده ای از هر سوی جهان تلاش داشت خود را به نوفل لوشتاتو برساند و با حضرت امام(ره) مصاحبه ای انجام دهد.

 خبرگزاری «حوزه» به مناسبت فرارسیدن ایام الله پیروزی انقلاب اسلامی، برخی ازحوادث و اتفاقات مردم قهرمان ایران اسلامی به رهبری امام خمینی(ره)  علیه رژیم فاسد پهلوی را با موضوع «گاه شمار سال پیروزی» از هم اکنون تا 22 بهمن منتشر می کند.

*سال 57 امام خمینی(ره) را باید در سه مکان دید

شش ماه اول سال را در نجف بودند و در این دوران هفده اعلامیه یا پیام، دو سخنرانی، دو تلگراف، دو مصاحبه و 25 نامه از ایشان در صحیفه امام ثبت شده؛ نامه های ایشان ممکن است از جمع بندی محدودی فراتر نرفته باشد، ولی اعلامیه ها، متن سخنرانی ها و یک تلگراف ایشان در میان مردم به عنوان انجام وظیفه به یکدیگر هدیه می شد.

اولین اعلامیه امام در سال57، روز دوم سال نو بود که از مردم خواستند تا از ملت لبنان که زیر حملات رژیم صهیونیستی و جنگ های داخلی خرد می شدند، حمایت کنند و اجازه دادند از یک سوم محل خمس به آنان کمک شود.

دو روز بعد یعنی در چهارم فروردین طی اعلامیه ای مفصل به همه یادآور شدند نهضت اسلامی است و خط نهضت از هر مکتب دیگری چه مارکسیستی و چه ناسیونالیستی جداست. همچنین عبارت بندهای اعلامیه ایشان چنین بود که راه را بر آن دسته از ساده لوحان یا روحانیون عافیت طلبی که با شنیدن برخی حرکات ظاهرا دینی از سوی رژیم، ممکن بود فریب بخورند یا پیروان خود را فریب دهند، بستند و یادآور شدند اگر شاه برای فریب عوام بخواهد مدرسه ای اسلامی درست کند، آبرویی برای همگامان با او باقی نخواهد ماند.

اما در مورد آن دو مصاحبه، وضعیت به گونه ای دیگر بود و نهضت را در سطح جهانی مطرح کردند. مصاحبه ایشان در چهارم اردیبهشت با لوسین ژرژ، خبرنگار روزنامه لوموند فرانسه، دیگری در 23شهریور با خبرنگاران رادیو – تلویزیون فرانسه که در متن آن هم در رزونامه فیگارو به چاپ رسید.

در شش ماه اول سال 57 به طور متوسط هفته ای یکبار امام خمینی(ره) مطلبی برای مردم ایران داشتند که تعداد کثیری از مردم را درگیر تکثیر، توزیع و بحث درباره آن می کرد. علاوه بر آن ساواک و نیروهای دولتی را نیز درگیر می کرد تا عوامل توزیع را شناسایی و دستگیر کنند.

*امام وهجرت او ازعراق به فرانسه

وقتی حکومت شاه متوجه شد دیگر قادر به قطع ارتباط امام خمینی(ره) با مردم نیست، از حکومت بعث عراق خواست امام را در محاصره قرار دهد. حلقه محاصره چنان تنگ شد که حضرت امام مجبور به ترک عراق گردید. ابتدا به  کویت رفتند که اما ایشان را راه ندادند و دوباره به عراق بازگشتند،  می خواستند راهی یکی از کشورهای اسلامی شوند که مرحوم حاج احمد آقا فرانسه را پیشنهاد دادند.

رفتن به فرانسه برنامه ریزی نشده بود. امام وارد فرانسه شدند و در هنگام رفتن به فرانسه خبر آن به ایران مخابره شد، خبر مذکور 401 کلمه داشت که در عباراتی موجز علت رفتن خود به پاریس را برای ملت توضیح دادند و نیز نوشتند:

پیش من مکان معینی مطرح نیست؛ عمل به تکلیف الهی مطرح است، مصالح عالیه اسلام و مسلمین مطرح است. ما و شما امروز که نهضت اسلامی به مرتبه بسیار حساس رسیده، مسئول هستیم، اسلام از ما انتظار دارد. چشم جهانیان امروز به سوی شما ملت غیور دوخته شده ... از این راه دور، چشمم به شما روشن و قلبم برای امت اسلامی می تپد. از خداوند تعالی عظمت اسلامی و مسلمین و کوتاه شدن دست اجانب و وابستگان آنان را مسئلت می نمایم.

*پرکارترین روزهای عمر امام خمینی(ره)

حضرت امام خمینی پرکارترین روزهای عمر خود را طی 117 روز در فرانسه گذراندند. در این مدت علاوه برشنیدن   وضعیت ایران ازطریق خبرگزاری ها ، دیدن روزنامه ها و مقالات که دانشجویان ترجمه می کردند، عبادات فردی و برگزاری نماز جماعت، پذیرش افراد و گروه های مختلف برای ساماندهی نیروها، تلاش برای شکل گیری شورای انقلاب ازدیگرکارهای حضرت  امام(ره) بود .

 پاسخگویی به سئوالات نزدیکان،11 گفت و گوی رسمی، 21 نامه، چهل پیام، 65 سخنرانی و 117 مصاحبه  ازدیگرفعالیت های ایشان بود و اگر یک نامه تشکر از آقای یزدی را به آن بیفزیاییم، روی هم حدود 340000 کلمه نوشتندکه در صحیفه امام بالغ بر 1100 صفحه می شود و برای اولین بار در طول تاریخ، تمام ملت های جهان در مدت کمتر از چهار ماه با اجمالی از اندیشه سیاسی دین محور آشنا شدند.

در این مدت هر خبرنگار زبده ای از هر سوی جهان تلاش داشت خود را به نوفل لوشتاتو برساند و با امام مصاحبه ای انجام دهد یا لااقل عکسی بگیرد. در آن زمان به جز کشورهای کمونیستی، اگر روزنامه و مجله ای از امام خمینی(ره) مطلبی به چاپ نمی رساند، خوانندگانش را از دست می داد. اگر رادیویی از امام(ره) موضوعی نقل نمی کرد، شنونده اش تقلیل می یافت و اگر تلویزیونی هر از چندی از حضرت امام(ره) مطلبی پخش نمی کرد بیننده اش کم می شد.

ایشان در آن زمان بر اغلب رسانه های عمومی جهان تسلط یافته بودند و اگرچه دولت ها تلاش داشتند برخی سخنان ایشان را تحریف کنند، اما کثرت رسانه ای و گزینش های متفاوت موضوعاتی که از ایشان داشتند، تحریفات را بی رنگ یا کمرنگ می کرد.

117 مصاحبه و منش حضرت امام (ره) باعث شد جمعیتی میلیاردی از اطراف و اکناف جهان با گوشه هایی از افکار ایشان آشنا شود و شخصیت ، کلام و استحکام بیانات ایشان به گونه ای بود که از ورای ترجمه های ناقص، بازهم جاذبه شنیدن داشت و این گونه افکار عمومی ملت های جهان را پشتیبان انقلاب اسلامی ساخت و از همان زمان کمونیسم نیز جاذبه اش را در سطحی وسیع در میان ملت هایی که از کاپیتالیسم منزجر بودند از دست می داد. به تصور نگارنده اگر بخواهیم اندیشه و شخصیت امام خمینی(ره) را آن گونه که هست ببینیم و با عمق افکار او آشنا شویم خداوند زمینه را فراهم ساخت و منش ایشان را در روستای کوچک نوفل لوشاتو در حومه پاریس به تماشای جهانیان گذاشت.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha