پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
عرفان حلقه

حوزه/ در عرفان «حلقه»، شیطان یک فرشته و ملک معرفی می شود؛ این نگاه، نگاه یهودی ـ مسیحی به شیطان است، زیرا قرآن کریم تصریح می کند شیطان از جنیان بود و جنس او از آتش بود، نه فرشته، شیطان فقط در صف فرشتگان و نه از جنس آنها بود

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از اصفهان، حجت الاسلام وزنه، صبح امروز در نشست نقد عرفان حلقه،  که با حضور طلاب گروه کلام و مطالعات زنان در محل سالن اجتماعات موسسه آموزش عالی مجتهده امین (ره) اصفهان برگزار شد، ضمن معرفی عرفان حلقه و جایگاه آن، به طور مختصر در مورد تاریخچه آن توضیحاتی بیان کرد و اظهار کرد: عرفان حلقه که نام دیگرش عرفان کیهانی است از بدو شکل گیری آن کمتر از یک دهه می گذرد و این جریان در چهار پنج سال گذشته به صورتی جدی در کشور شروع به فعالیت و برگزاری دوره ها و کلاس هایی نموده است.

وی ادامه داد: بنیان گذار این فرقه فردی است به نام محمد علی طاهری که به عنوان پایه گذار و موسس مطرح است و کتاب های اصلی این گروه هم انسان از منظر دیگر، بینش انسان، عرفان کیهانی، انسان و معرفت، موجودات غیر ارگانیک به نام وی است.

این کارشناس حوزوی اضافه کرد: کسانی که متون عرفان حلقه را مطالعه می کنند، معمولا ذهنیت های قبلی خود را به مفاهیم به کار رفته در عرفان حلقه تحمیل می کنند.

حجت الاسلام وزنه ابراز کرد: از مضامین کتب عرفان حلقه چنین بر می آید که هر چند در عرفان حلقه تلاش می شود که با تاویل های نابجای آیات قرآن، تاییدات قرآنی برای خود دست و پا کنند؛ رهبر این گروه هیچ اصراری بر این که تعلیمات وی، همان عرفان اسلامی است، ندارد و رئیس این عرفان  نه فقط خاستگاه بلکه ماهیت عرفان خود را دینی نداسته و جغرافیایی می داند و ماموریت خود را به جای عرفان اسلامی ، زنده کردن عرفان ایران می داند.

وی گفت: در عرفان حلقه ادعا می شود که علت امراض جسمی و روانی، نیروهای نامرئی به نام موجودات غیر ارگانیک است که در کالبد انسان ها نفوذ کرده اند. به همین دلیل به دیگران قول بیرون آوردن این موجودات داده می شود و با شعار « برون ریزی» به عملیات درمان می پردازند.

وی تاکید کرد: روشن است که ارتباط با اجنه و ارواح هر چند که واقعیت دارد اما حقیقت ندارد، یعنی به هیچ گونه تعالی با واسطه این قدرت ها نمی توان دست یافت و این تحول، یک تغییر  بوده  و  تکامل و رشد روحی محسوب نمی شود.

حجت الاسلام وزنه در ادامه افزود: در عرفان حلقه ادعا می شود که ما انسان را به عظمت هستی می بینیم و به سان هستی او را تفسیر می کنیم، اما هنگامی که تعریف خود از انسان را بیان می کنند او را در کالبدهای مختلف و شعور ذره خلاصه می کنند.

وی اضافه کرد: وضعیت خدا در عرفان حلقه دیدنی است، از یک طرف خدا در عرفان حلقه حذف و انکار نمی شود و ادعا می شود که عرفان حلقه عرفان خدا محور است و از طرف دیگر به وجودش نیازی نیست و مربی و درمانگر و اتصال گیرنده هیچ کدام با خدا کاری ندارند و می توانند به او بی توجه باشند.

 حجت الاسلام وزنه بیان کرد: در عرفان حلقه، شیطان یکی از موحدین معرفی می شود و تمرد شیطان از دستور خداوند را نشانه ایمان او می شمارند در حالی که قرآن نه فقط عصیان شیطان را گوشزد می کند  بلکه صریحا انگشت روی کفر شیطان می گذارد.

وی گفت: شیطان در عرفان حلقه، یک فرشته و ملک معرفی می شود؛ این نگاه، نگاه یهودی ـ مسیحی به شیطان، نه قرآنی است زیرا  قرآن کریم تصریح می کند شیطان از جنیان بود و جنس او از آتش بود، نه فرشته، شیطان فقط در صف فرشتگان  و نه از جنس آنها بود

حجت الاسلام وزنه بیان کرد: بزرگنمایی که رهبر عرفان حلقه از قدرت های شیطانی به نمایش می گذارد، با آموزه های قرآنی هماهنگی ندارد، بلکه در آثار سینمایی هالیوود این قدرت نمایی با زبان هنر به تصویر کشیده شده است و  قرآن کالید شیطان را ضعیف می شمارد و کار او را فقط دعوت و تزیین می شمارد و تاکید می کند که او هیچ تسلطی بر افراد با ایمان ندارد.

وی ادامه داد:در نگاه قرآن نظام عالم دو قطبی نیست، بلکه نظام هستی همیشه تک قطبی بوده و تا ابد هم تک قطبی خواهد ماند و قرآن نظام هستی را «توحید محور» می داند و تمامی غیر خدا را مصداق بالذات عدم می داند و مصداق بالعرض وجود و این طور نیست که قبل از سجده بر آدم، نظام عالم تک قطبی بوده باشد و بعد از تمرد شیطان نظام عالم دو قطبی شده باشد.

این کارشناس حوزوی با بیان اینکه  در نگاه توحیدی، دو قطب معنا ندارد، تمامی عوالم با نگاه توحیدی، تک قطبی اند اظهار داشت: شیطان بر خلاف گمان رهبر عرفان حلقه، جزئی از وجود انسان نیست؛ همان طور که ملائکه بخشی از وجود انسان نیستند، شیطان هم کارش بستر سازی برای اِعمال قوای نفس اماره است و وجود انسان از ابتدای خلقت، متضاد خلق شده بود و دارای دو گرایش الهی و حیوانی بوده است، کار شیطان جهت دادن به گرایش های غریزی و کار ملائکه تقویت گرایش های متعالی است.

۳۱۳/۳۸

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha