چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
اقتصاد کلان با رویکرد اسلامی

حوزه/ چاپ سوم کتاب "اقتصاد کلان با رویکرد اسلامی" اثر سیدحسین میرمعزی از سوی سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» این کتاب از یک فصل مقدماتی و هفت بخش و یک خاتمه تشکیل شده است.

در فصل مقدماتی درباره مفهوم نظام اقتصادی و روش تحقیق بحث می شود. در بخش نخست طیّ سه فصل، بر مبانی و اهداف نظام اقتصادی اسلام مرور خواهد شد و در فصل پایانی این بخش رفتار عقلایی مسلمان که زیربنای الگوهای خُرد روابط رفتاری کلان است، تبیین می شود.

در بخش دوّم ساختار کلان نظام اقتصادی اسلام در قالب چرخه درآمدی ترسیم و روابط تعریفی معرفّی می شود.

در بخش سوم با فرض ثبات قیمت ها، مخارج کل تعیین و منحنی IIF که نشان دهنده مقادیر تعادلی مخارج کل (Y)  و نسبت سهم سود صاحبان سرمایه P در بازار کالا است، استخراج می شود.

در بخش چهارم، عرضه و تقاضا را در بازار پول بررسی و منحنی LAM که بیانگر مقادیر تعادلی Y و P در این بازار است، استخراج می شود.

در بخش پنجم، به تحلیل تعادل همزمان بازار کالا و پول پرداخته و با فرض تغییر قیمت، منحنی تقاضای کل که بیانگر مقادیر تعادلی مخارج کل (Y) و سطح قیمت ها است، به دست می آید. در فصل پایانی این بخش، ابزار سیاست های پولی و مالی را در اقتصاد اسلامی معرفی و اثر هریک را بر تقاضای کل بررسی می کند.

بخش ششم، طرف عرضه اقتصاد را مورد مطالعه قرار می دهد و با تحلیل تعادل در بازار کار و به کمک تابع تولید با یک نهاده متغیر عرضه کل استخراج می شود.

در بخش پایانی، تعادل عمومی و سیاست های پولی و مالی و تأثیر آن ها بر تولید ملّی تعادلی، قیمت ها و سایر متغیّرهای مدل بررسی می شود.

مباحث مطرح شده در بخش های مختلف به صورت خلاصه به شرح زیر می باشد:

فصل مقدماتی شامل؛ تعریف نظام اقتصادی اسلام و روش تحقیق: تعریف نظام اقتصادی اسلام - روش تحقیق می باشد.

بخش اوّل، مروری بر مبانی و اهداف نظام اقتصادی اسلام و در بخش دوّم، مدل چرخه اقتصادی در نظام اقتصادی اسلام را ارائه می دهد.

بخش سوّم، مخارج کل و تعیین تولید ملّی تعادلی و الگوی تخصیص درآمد ملّی را به بحث گذاشته است. بخش چهارم، عرضه و تقاضای پول و استخراج LAM و در بخش پنجم، تعادل طرف تقاضای اقتصاد و سیاست های اقتصادی را به نگارش درآورده است. بخش ششم، طرف عرضۀ اقتصاد و بخش هفتم نیز تعادل عمومی در مدل ایستا و سیاست ها را ارائه می دهد.

هدف این کتاب مطالعه نظام اقتصادی اسلام به روش علم اقتصاد کلان است. در این کتاب، روابط رفتاری را در غالب مصرف کل، سرمایه گذاری کل، تقاضای کل پول، و ... معرفّی کرده، در قالب مدل تعدیل یافته IS-LM که آن را IIF-LAM می نامیم، به تحلیل کلان اقتصادی اسلام در چارچوب ساختار کلان آن می پردازد.

علاقمندان مي توانند جهت تهيه کتاب به سايت انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي به نشانی: http://poiict.org مراجعه كنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha