به گزارش خبرگزاری«حوزه»، حضرت آیت الله شبیری زنجانی در دیدار با اعضای هیئت مدیرهی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی به انجام متن شناسی توسط برخی از دانشجویان و یا طلاب غیر متخصص انتقاد کردند و فرمودند: کسی که میخواهد متنشناسی کند باید به اخبار و احادیث احاطه و مبنای علمی داشته باشد.
معظم له خاطرنشان کردند: در تاریخ شیعه افرادی مانند مرحوم علامه مجلسی که به فقه و علوم مختلف مرتبط با استنباط و احادیث تسلّط داشتند، به سبک شناسی میپرداختند. این کار، سنگین است. کسی که متن شناسی میکند باید اهل فحص و دارای وثاقت باشند. اگر قرار است کسی برای این کار انتخاب شود یا باید سابقة طلبگی خوب داشته باشد، یا طلبهی با استعدادی باشد.
ایشان افزودند: وقتی که متنها را به دست افراد غیر خبره میدهیم یا دچار افراط می شوند و یا دچار تفریط. سریع هم نظریه پردازی میکنند و روی احادیث خط میکشند.
حضرت آیتالله شبیری زنجانی در قسمتی از سخنان خود به تفسیر «ابوالفتوح رازی» اشاره کردند و گفتند: «عبدالجلیل رازی» در کتاب «النقض» میگوید ابوالفتوح در تفسیر از طبرسی معروفتر بوده است؛ ولی می بینیم که تفسیر او به دلیل فارسی بودن مورد توجه قرار نمیگیرد.علمای ما بیشتر به متنهای عربی تمایل داشتهاند و لذا حق این کتاب تاکنون ادا نشده است. امیدوارم با اهتمام آقایان این کتاب بیشتر مورد استفاده عموم قرار بگیرد.
این مرجع تقلید مرجع عالی با ابراز تأسف از بیتوجهی به برخی از آثار بزرگان و علمای جهان اسلام اظهارداشتند: وقتی به کتاب «الذریعه» مراجعه میکنیم می بینیم کتابهای زیادی وجود دارد که هنوز چاپ نشده است. این کتابها «حیف» است. نمیدانم چرا چاپ نمیشود.
ایشان از مسئولان بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی خواستند «علامه حلی» را به بحثهای فقهی و اصولی محدود نکنند و به آثار دیگر ایشان در علوم مختلف هم توجه داشته باشند.
معظم له افزودند: بعضی از کتابهای علامه حلی، به خط خودشان موجود است ولی چاپ نشده است. در فلسفه کتابی به خط خودشان موجود بوده، الآن نمیدانم کجاست. ولی میشود آن را پیدا کرد.
خاطرنشان می شود:هیئت مدیرهی بنیاد فرهنگی آستان قدس رضوی از آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی دعوت کردند در آیین رونمایی از چاپ جدید تفسیر ابوالفتوح رازی حضور یابند.