یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
مدرسه علميه خواهران فاطمیه(س) شیراز

حوزه/مدرسه علميه خواهران فاطمیه(س) شیراز در سال ۹۲ در منطقه قصردشت شیراز، در جوارحرم امامزاده شاه قیس تاسیس شد و در حال حاضر ۱۱۶ طلبه از پایه یکم تا پنجم در دوره حضوری مشغول به تحصیل هستند.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از شیراز، مدرسه علميه خواهران فاطمیه(س) شیراز با عنايت و درايت «آيت الله سید علی اصغر دستغیب» نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری، با توجه به نقش مؤثر زنان در مقابله با تهاجم فرهنگی، پيشگيری از انحرافات اجتماعی و توانمندی زنان در سازندگی فرهنگی جامعه بنا شده است که  وی انگیزه خود را از تأسيس اين مدرسه علمیه چنین بيان نمودند:

«حوزه هاي علمیه خواهران هم چون چشمه هاي جوشانی هستند که زلال معرفت از آن ها به درون هر خانه اي جاري شده و یکایک اعضاي خانواده را سیراب می کند. جایگاه تربیت مربیان نمونه از بین بانوان، حوزه هاي علمیه خواهران می باشد. گسترش حوزه هاي علمیه خواهران در تحول فرهنگ جامعه و دفع تهاجم فرهنگی بیگانگان نقش مهمی را ایفا می کند، باید تاثیر مثبت یک عنصر تحصیل کرده در هر کدام از حوزه ها حداقل بر یک واحد خانواده و فراتر از آن در سطح جامعه با انجام رسالت تبلیغ در جلسات مخصوص خواهران مشاهده گردد، به همین منظور تاسیس حوزه های علمیه خواهران از جایگاه ویژه ای برخوردار است.»

مدرسه علميه خواهران فاطمیه(س) شیراز در سال 92 در منطقه قصردشت شیراز، در جوارحرم امامزاده شاه قیس تاسیس شد و در حال حاضر 116 نفر طلبه از پایه یکم تا پنجم در دوره حضوری مشغول به تحصیل می باشند.

اهم فعاليت‌های آموزشی

خانم فاطمه امیری نژاد، معاون آموزش مدرسه علميه خواهران فاطمیه(س) شیراز به خبرگزاری حوزه گفت : اهداف حاکم بر نظام تعلیم و تربیت در حوزه های علمیه خواهران عبارت از: تربیت بانوان عالم، مومن، متعهد، بصیر، انقلابی، متخلق، آگاه و وظیفه شناس در ایفای وظیفه مادری- همسری و پاسداری از تحکیم و تعالی خانواده است و هم چنین از دیگر اهداف تحقیق و پژوهش، نظریه پردازی و اجتهاد در عرصه علوم اسلامی – انسانی می باشد. به این منظور برنامه آموزشی این شیوه تحصیلی، نظام نیمسالی – واحدی و طول دوره آن حداقل 5 و حداکثر 7 سال بدون احتساب مرخصی است و تمامی برنامه های آموزشی به صورت حضوری در مدرسه برگزار می شود.

وی افزود: اهتمام جدی مدرسه به مباحثه دروس، احترام متقابل طلاب و اساتید، تعهد اساتید بر تفهیم و تبیین مطالب درسی و رقابت علمی بین طلاب از طریق المپیاد علمی از جمله اقدامات مثبت این نظام آموزشی است.

مروری بر فعالیت‌های فرهنگی

خانم زهره کمالی، معاون فرهنگی مدرسه علميه خواهران فاطمیه(س) شیراز، با توجه به رسالت طلاب حوزه های علمیه به عنوان مرزبانان عقیدتی جامعه، به اهمیت دانش افزایی و مهارت یابی طلاب اشاره کرد و گفت: این واحد با برگزاری مراسم ها، بزرگداشت ها، سلسله کلاس های اخلاقی و تربیتی، مسابقات، برگزاری کارگاه های مهارتی همسرداری، تربیت فرزند، سبک زندگی اسلامی، سخنرانی ها و نشست ها با عناوین مختلف، اردوها و فعالیت های متفرقه و تشکيل پايگاه بسيج صدیقه طاهره «سلام الله علیها» مشغول به ارائه خدمات به طلاب است.

وی در ادامه با اشاره به برنامه های فرهنگی تبلیغی این مدرسه علمیه در مناسبت ها و ایام مختلف سال گفت: این مدرسه علمیه در ایام و مناسبت هایی همچون دهه محرم و فاطمیه، ماه رمضان، اعیاد و ... به اعزام مبلغ از بین خواهران مستعد و توانمند به مناطق مختلف شهر برای اجرای برنامه های فرهنگی، مناسبتی، اعتقادی، اخلاقی، پاسخگویی به مسائل شرعی و ... اقدام می کند.

ارائه خدمات مشاوره ای

به دلیل اهمیت مشاوره و مراجعه مکرر طلاب و غیر طلاب برای انجام مشاوره های دینی، این مدرسه علمیه از سال 94 واحد مشاوره را راه اندازی کرد، مشاوره بیشتر پیرامون مسائل خانوادگی، اخلاقی، تحصیلی و برگزاری جلسه با خانواده طلاب است.

ارائه خدمات مهد کودک

جهت تسهیل امر تحصیل طلاب و رفاه حال فرزندان خردسال آنان، واحد مهد کودک مدرسه علميه خواهران فاطمیه(س) شیراز از سال93 راه اندازی شده که این واحد علاوه بر نگه داری فرزندان طلاب، برنامه های تربیتی از جمله: حفظ سوره های کوتاه قرآن، نقاشی، رنگ آمیزی و اشعار ارزشی را آموزش می دهد.

مروری بر فعاليت‌های پژوهشي

خانم طیبه میرشکاری، معاون پژوهش مدرسه علميه خواهران فاطمیه(س) شیراز گفت: اگر بخواهیم در یک کلام جایگاه و اهمیت پژوهش را درحوزه های علمیه مشخص کنیم، باید به این کلام نغز از مقام معظم رهبری اشاره نماییم. ایشان فرمودند: عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها و فعالیت های حوزه باید مورد توجه قرار گیرد، اهمیت و جایگاه پژوهش در هر علمی بر کسی پوشیده نیست،حوزه نیز به عنوان طلایه دار هدایت و پرچم دار معرفی دین مبین اسلام، به عنوان یکی از اصلی ترین علوم انسانی از این قاعده مستثنی نیست و نخواهد بود.

وی افزود: با توجه به اهمیت پژوهش در مدارس علمیه، از طرف مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران سراسر کشور، برنامه های پژوهشی به صورت نظام مند و مدون در کنار برنامه‌های آموزشی اجرا می شود و طلاب باید در فعالیت‌های پژوهشی، تمرین و ممارست داشته باشند، در راستای اجرای این برنامه فعالیت هایی همچون راه اندازی واحد رایانه و فراهم کردن زمينه استفاده از اينترنت پر سرعت برای انجام امور پژوهشي، برگزاری کارگاه‌ها و مهارت‌های پژوهش برای طلاب از جمله: کارگاه روش مطالعه و یادگیری مقدماتی، کارگاه مهارت استفاده از رایانه و جستجوی سریع منابع علمی در اینترنت، کارگاه فیش نویسی و منبع یابی، برگزاری فراخوان مقالات رشد و شرکت دادن طلاب در جشنواره علامه حلی و بانوی کرامت، ارائه مشاوره تحقيقی به طلاب و راهنمایی آنان جهت تدوین تحقیق پایانی، معرفی نرم افزارهای پژوهشي به طلاب و تجهیز رایانه های حوزه به آن،  تهيه کارنامه پژوهشی جهت ارزيابی فعاليت‌های پژوهشی طلاب انجام می شود.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha