شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۰ شوال ۱۴۴۵ | Apr 20, 2024
کد خبر: 460876
۱۵ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۸
تصاویر/ همایش تبلیغی «منبر و محرم»

حوزه/ همایش آموزشی منبر محرم ویژه مبلغان در سالن همایش های مدرسه عالی دار الشفاء برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، امروز در سالن همایش های دار الشفاء همایش آموزشی تبلیغی «منبر محرم» به همت خانه خورشید، ویژه مبلغان برگزار شد.

این همایش در محور های کارگاهی با موضوع«اندیشه ورزی در مقاتل و مفاهیم تاریخی» با ارائه حجت الاسلام جعفر واضحی، «درآمدی بر محتوای خطابه محرم»  با ارائه حجت الاسلام والمسلمین سید حسین مومنی، «آسیب شناسی مناسک و آیین های تکریم اهل بیت(ع)»،با ارائه حجت الاسلام والمسلمین حجت الله بیات، «کاهش آسیب های اجتماعی و مبانی نظری آن»، با ارائه حجت الاسلام والمسلمین  صادقی، «باید و نباید های تبلیغی»با ارائه حجت الاسلام  وافی «حماسه در مرثیه»با ارائه استاد مهدی امین فروغی برگزار شد.

 

اندیشه ورزی در مقاتل و مفاهیم تاریخی

حجت الاسلام جعفر واضحی در سخنانی گفت: مبلغان باید با اندیشه ورزی و با دقت در منابر خود به ایراد سخن بپردازند.

وی ادامه داد: اگر در روضه اهل بیت(ع) کسی از زبان حال استفاده کرد، باید به مردم بگوید و مراجعه به مقتل و بیان روضه مستند یکی از مهم ترین وظیفه مبلغان به شمار می رود.

این خطیب توانمند گفت: باید مبلغان نسبت به بیان روضه های خود دقت و ظرافت ویژه ای داشته باشند، نباید مقتل خوانی و روضه خوانی سبب وهن مذهب شود.

وی گفت: روضه هایی که بیان می شود، نباید با اعتقاد تشیع منافات داشته باشد و عقل سلیم باید آن مطلب را قبول داشته باشد.

 

خطیب حوزه در مسیر اجتهاد حرکت کند

حجت الاسلام والمسلمین مومنی بیان کرد: باید کلام اهل بیت(ع) با مشکلات امروز تطبیق پیدا کند که این کار سبب انحلال مشکلات جامعه می شود، مشکل اضطراب و مدیریت بحران را می شود با نماز، قرآن، استغفار و دعا حل کرد، زیرا امام حسین(ع) در شب آخر در کربلا با این چهارموضوع، مدیریت بحران کرد.

وی در ادامه افزود: رهبرمعظم انقلاب می فرماید، کربلا مرکب از سه عنصر عقلانیت، حماسه و عزت، عاطفه و عشق است، مبلّغ باید از این سه عنصر در تبلیغ محرم استفاده کند، هیچ عاملی همچون واقعه کربلا برای احیای عقل وجود ندارد، روضه و مرثیه در کنار عقلانیت سبب احیای قلوب می شود.

این استاد حوزه ابراز داشت: روضه خوانی و مقتل خوانی ویژه روحانیت است، اگر در این مساله کم بگذاریم، کسانی با شعر خوانی وارد این جایگاه می شوند که صلاحیت این مساله را ندارد، روحانی باید روضه های خود را از روضه یعنی متون مقاتل استخراج کند.

وی افزود: ما روضه جدید نداریم و باید مقاتل در جامعه بیان شود تا به فراموشی سپرده نشود، عده ای می گویند روضه مکشوف نباید خوانده شود و من معتقدم مقاتل برای روز عاشورا و مناسبت خاص خودشان آمده است و اگر اینها را بیان نکنیم احتمال این وجود دارد که مطالب غیر حقیقی وارد اعتقادات جامعه شود.

مبلغان، التزام به قانون را در جامعه فرهنگ سازی کنند

حجت الاسلام والمسلمین صادقی گفت: وقتی قانون در جامعه ای محترم نباشد، سیستم ایمنی آن جامعه مختل می شود، بزرگانی همچون شهید بهشتی(ره) مقید به قانون بودند و مبلغان نیز باید التزام به قانون را در جامعه فرهنگ سازی کنند.

وی در ادامه با اشاره به مصادیق قانون گریزی اظهار داشت: قانون پذیری با اکراه، قانون گریزی با رعایت ظواهر، قانون گریزی با توجیه، قانون گریزی وقیحانه یعنی قانون گریزی با افتخار، قانون ستیزی نرم و قانون ستیزی سختاز مصادیق قانون گریزی به شمار می روند.

معاون فرهنگی قوه قضائیه گفت: برای اجرا شدن قانون باید ضمانت درونی اجرای قانون یعنی اعتقاد درونی در افراد ایجاد شود و این مساله به مبلغان مربوط می شود و تا زمانی که ضمانت درونی ایجاد نشود ضمانت بیرونی اثرگذار نیست.

وی در ادامه افزود: اگر قانون سبب مشقت شد قانون گریزی صورت می گیرد و بخشی از اقتصاد کشور اینگونه اداره می شود و موانع موجود در قوانین سبب نقدینگی می شود.

حجت الاسلام والمسلمین صادقی ابراز داشت: اصل احترام به قانون است و تبعیت از قانون  واجب است، زیرا قانون در زیر ساخت های حاکمیت همچون نخ تسبیح است.

وی در ادامه افزود: احیای سنت های گذشته همچون جوانمردی و گذشت از دیگر وظایف روحانیت در تبلیغ دین به شمار می رود.

معاون فرهنگی قوه قضائیه با اشاره به آسیب های اجتماعی گفت: کثرت پرونده ها در قوه قضاییه منشائی بیرونی دارد و باید با فرهنگ سازی آسیب های اجتماعی از بین برود.

 

آسیب شناسی مناسک و آیین های تکریم اهل بیت(ع)

معاون علمی موسسه موضوع شناسی احکام فقهی خاطرنشان ساخت: توجه نکردن به فرهنگ یکی از آسیب های آیین تکریم اهل بیت(ع) است، برای مثال در حال حاضر سبک عزاداری ها به روز شده و شعر های کهنه را جامعه نمی پذیرد.

وی در ادامه افزود: بعضی از عناصر در فرهنگ، همچون حجاب از عناصر ثابت به شمار می روند و بخشی از آن همچون مدل حجاب عنصر متغیر است به همین سبب باید اصل ثابت آیین ها حفظ شود.

حجت الاسلام والمسلمین بیات با بیان اینکه همه آسیب در یک رده نیستند، بیان داشت: آسیب ها همه دارای یک وزن نیستند و آسیب های اعتقادی بزرگ ترین ضربه را به جامعه وارد می کنند.

وی در ادامه با اشاره به عوامل موثر درآسیب های آیینی بیان کرد: حاکمان، نخبگان، پژوهشگران، هنرمندان، رسانه ها، خطیبان، مداحان، عرضه کنندگان محصولات فرهنگی و در آخر خود مردم از عوامل مهم در آسیب های اجتماعی به شمار می روند.

این محقق حوزوی با اشاره به ریشه های آسیب های آیینی تصریح کرد: اندیشه های افراطی و تفریطی، اندیشه های خرافی و خطا های تاریخی ریشه های اصلی آسیب های آیینی به شمار می روند.

وی در پایان گفت: سه اعتقاد وجود دارد در مبارزه با آسیب های آیینی، نخست اعتقاد تعطیلی، یعنی مردم را به حال خود بگذاریم و این با فلسفه بعثت مخالف است، دوم مقابله فیزیکی، که قابل اجرا در تمام عرصه ها نیست، سوم فرهنگ سازی، که نیاز به مدت زمان دارد.

بر پایه این گزارش: در این مراسم از کتاب آیین ها و آسیب های ویژه آیین های تکریم اهل بیت نوشته حجت الله بیات رونمایی شد و با چهل درصد تخفیف در اختیار مبلغان قرار داده شد.وشرکت مبلغانی از  سراسر کشور از ساعت ۸:۳۰ صبح برگزار خواهد شد.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha