شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
اتحادیه علما  و تئولوگ های شیعه

حوزه/ در پی تصویب قانون ممنوعیت حجاب برای دختران زیر ۱۰ سال در اتریش، اتحادیه علما و تئولوگ های شیعه با صدور بیانیه ای ضمن محکوم نمودن این قانون آن را بی احترامی به سنت های فرهنگی قطعی مسلمانان و باعث ایجاد محدودیت برای آنان دانستند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»ه در پی تصویب قانون ممنوعیت حجاب برای دختران زیر 10 سال در اتریش، اتحادیه علما و تئولوگ های شیعه با صدور بیانیه ای ضمن محکوم نمودن این قانون آن را بی احترامی به سنت های فرهنگی قطعی مسلمانان و باعث ایجاد محدودیت برای آنان دانستند. متن بیانیه بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

یا ایهاالنبی قل لازواجک و بناتک و نساءالمومنین یدنین علیهن من جلابیبهن ذلک ادنی ان یعرفن فلا یوذین و کان الله غفورا رحیما (احزاب /59)

اى پیامبر، به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو بخشى از مقنعه هاى خویش را به خود نزدیک کنند تا گردن و سینه آنان آشکار نشود. این بهتر است برای آنکه آنان شناخته شوند و مورد آزار فاسقان قرار نگیرند، و خداوند بسیار آمرزنده و مهربان است.

همان طور که در آیه فوق بیان شد حجاب برای زنان طبق آیات متعددی از قرآن کریم جزء جدایی ناپذیر اسلام است و طبق فتوای مشهور همه علمای اسلام و خصوصا مراجع شیعه حجاب برای دختران در پایان 9 سال قمری واجب می باشد.

بر اساس این سنّت فرهنگی، زنان مسلمان در طول تاریخ با افتخار به تکلیف دینی حجاب عمل کرده و به آن دلبستگی دارند و به صورت طبیعی دختران مسلمان نیز از کودکی با حجاب آشنا می شوند و دوست دارند گاهی شبیه مادران محجبه خود لباس بپوشند و بعد از بلوغ هم با آگاهی کامل و درکی درست از مسأله آن را به عنوان پوشش خود انتخاب می کنند.

و روشن است از آنجا که اجبار و اکراه کودکان ارزش اخلاقی و معنوی و حتی تربتیی و تمرینی آن را از بین می برد والدین و خانواده های دین دار هیچگاه کودکان بلکه حتی دختران بالاتر از 9 سال را نیز به حجاب اجبار نمی کنند.

لذا گرچه قوانین موضوعه در هر کشوری می تواند بر اساس فرهنگ و آداب خاص آنان شکل بگیرد ولی اصولاً تصویب قانون ممنوعیت حجاب برای دختران زیر 10 سال همان طور که بی احترامی به سنت های فرهنگی قطعی مسلمانان است باعث ایجاد محدودیت برای آنان نیز می باشد، چه این که با قوانین مصوّب و نیز اعلامیه جهانی حقوق بشر هم سازگار نیست. لذا قانون یادشده به نفع هیچ کس نیست، بلکه چه بسا زیان هایی برای جامعه به دنبال داشته باشد چرا که موجب رنجش مسلمانان به عنوان عضوی مهم و ارزشمند از جامعه اروپایی خواهد شد و آثار روحی وروانی منفی مانند گسست اجتماعی و بدبینی بخش هایی از جامعه نسبت به یکدیگر و بی اعتمادی به قوانین و دولت ها را در پی خواهد داشت.

بر این اساس، اتحادیه اروپایی علما و تئولوگ های شیعه مخالفت صریح خود را با تصویب قانون منع حجاب برای دختران کمتر از 10 سال اعلام می نماید و از مراجع ذی ربط درخواست دارد نسبت به این حکم مسلّم شرعی مسلمانان با دقت نظر و اندیشیدن به پیامدهای آن تجدید نظر صورت دهند.

رضا رمضانی

رئیس اتحادیه اروپایی علما و تئولوگ های شیعه

7 دسامبر 2018

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha