شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کارگاه کاربردی آموزشی خبرنگاری

حوزه/ دوره مقدماتی کارگاه کاربردی- آموزشی خبرنگاری و خبرنویسی ، با هدف تربیت طلاب و فضلا و اندیشه ورزان المصطفایی در زمینه آشنایی با خبر و خبرنویسی و فضای مجازی در پژوهشگاه بین المللی المصطفی(ص) در حال برگزاری است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حسن صدرایی عارف، در  کارگاه کاربردی آموزشی خبرنگاری و خبر نویسی، به هدف گذاری های این دوره از کارگاه دانش افزایی اشاره نمود و ضمن اشاره به اهمیت جایگاه خبرنگاری در حوزه های دینی، اظهار داشت: برخی اصرار دارند که روحانیت و طلاب در عرصه های سیاسی حضور نداشته باشند و می گویند سیاست پدر و مادر ندارد و جایی برای سیاستِ اخلاقمدار وجود ندارد؛ به عنوان مثال بعد از جریان مشروطه و اتفاقاتی که رخ داد، بسیاری از شخصیت ها بر این باور اصرار داشتند اما امام خمینی(ره) با حرکت انقلابی خویش و معماری انقلاب کبیر اسلامی ایران، این باور را تغییر دادند که می توان حضور داشت و موفق شد.

سردبیر خبرگزاری حوزه با بیان این که در مقوله رسانه نیز همچون سیاست می خواهند روحانیون وارد کار رسانه ای نشوند گفت:برخی با بیان این مطلب که رسانه پر از نیرینگ و فریب و بزرگنمایی و امور غیر اخلاقی است، تلاش دارند تا وانمود کنند که نمی توان فعالیت رسانه ای مطابق موازین اخلاقی داشت و لذا طلاب و روحانیون و عموم متدینین را از کار رسانه ای برحذر می دارند! در حالی که فعالیت رسانه ای ریشه در معارف دینی و مبانی قرآنی دارند و یکی از جدی ترین راه ها برای عمل به آیه شریفه «و ما علینا الا البلاغ»، فعالیت های رسانه ای است؛ همچنان که انبیاء الهی نیز قبل از هر چیز، پیام آور بودند و تحلیل و بررسی واژه «نبأ» در قرآن کریم، نتایج شگفت انگیزی را به بار خواهد آورد.

مدرس کارگاه کاربردی آموزشی خبرنگاری در پژوهشگاه بین المللی المصطفی(ص) توسعه تجهیزات رسانه ای و گوشی های تلفن همراه و شبکه های اجتماعی در زندگی روزمره را مورد اشاره قرار داد و گفت: بدون آنکه متوجه باشیم از صبح تا شام در وسط اقیانوس رسانه ای هستیم و با رسانه ها زیست می کنیم که لاجرم برای غرق نشدن در موج های رسانه ای و نجات دیگران، باید شناگران ماهر این امواج باشیم.

صدرایی عارف با تأکید بر این که سیاستمداران پیش از اعمال طرح های سیاسی از ابزار رسانه استفاده ای هدفمند دارند، خاطرنشان کرد: در فضاهای بین المللی، داخلی و ملی و حتی فضاهای خانه و خانواده نیز رسانه حضوری پررنگ دارد و درصد قابل توجهی از طلاق ها و مشکلات خانوادگی ناشی از استفاده ناصحیح از ابزار رسانه ای در فضای خانه و خانواده است.

وی گفت: در حال حاضر هیچ تصمیم مهم سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و حتی ورزشی بدون پیوست رسانه ای، امکان تحقق ندارد.

این فعال عرصه رسانه به ابزارهای پیشرفته رسانه ای و موتورهای جستجوی مرسوم در فضای مجازی اشاره نمود و بیان کرد: موتورهای جستجو، بر اساس رفتارها و نوع جستجوها، نیازسنجی نموده، خدمات خود را ناظر به همین نیازسنجی ها ارائه می دهد؛ فضای وب پس از نیازسنجی، عنصر وابستگی را در آدمی تحریک نموده، دلبستگی و اعتماد را در مخاطب ایجاد می کند.

سردبیر خبرگزاری رسمی حوزه های علمیه در ادامه کارگاه افزود: فضای وب جهانی پس از تقویت دلبستگی، مبانی و معیارسازی را رقم زده، به سمت نیاز سازی حرکت نموده، تکنولوژی مدیرت انسان را به منصه ظهور می رساند.

صدرایی عارف  که در جمع طلاب و اندیشه ورزان خارجی جامعه المصطفی(ص) سخن می گفت، به دایره نفوذ فضای مجازی در میان الگوهای اجتماعی جوامع بشری اشاره نمود و خاطرنشان کرد: برخی از این افراد خودشان تولید محتوا دارند و اثرات، دیدگاه ها و نظرات خود را در اختیار علاقه مندان می گذارند که بسیارارزشمند است اما حقیقت آن است که عمده فعالیت ما و از جمله مبلغان، صرفا واکنش به موج هایی است که قبلا ایجاد شده و ما ناخواسته در این زمین تبلیغاتی بازی می کنیم که لازم است پشت پرده موج های رسانه ای را به خوبی تشخیص دهیم.

مدرس کارگاه کاربردی آموزشی خبرنگاری، مدیریت امواج در فضاهای رسانه ای به ویژه اینستاگرام را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: بسیاری از جریان سازی های رسانه ای در شبکه های اجتماعی همچون اینستاگرام از سوی سلبریتی ها انجام می گیرد؛ اما سوال اینجاست که سلبریتی ها از چه طریقی مدیریت می شوند؟ پاسخ به این سوال بسیاری از ابعاد پنهان اینستاگرام در مدیریت کردنِ صفحات سرشناس از طریق ربات ها را روشن خواهد ساخت.!

صدرایی عارف، راه اندازی شبکه ملی اطلاعات را از اقدامات بنیادین و تحولی در امر رسانه دانست و گفت: تاکیدات چندباره رهبر معظم انقلاب بر این موضوع ناشی از اشراف فوق العاده ایشان به زوایای پیچیده رسانه ای و مباحث آی تی است.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha