جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ |۹ شوال ۱۴۴۵ | Apr 19, 2024
کد خبر: 859160
۱۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۱:۰۲
حج

حوزه/ جمعی از فعالان شبکه های اجتماعی با انتشار بیانیه ای اعلام کردند: کمپینی برای بزرگداشت مراسم حج امسال در شبکه های اجتماعی راه اندازی کرده اند.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، جمعی از فعالان شبکه های اجتماعی با انتشار بیانیه ای عمومی اعلام کردند که کمپینی برای بزرگداشت مراسم حج امسال در شبکه های اجتماعی راه اندازی کرده اند.

این کاربران در بیانیه خود ضمن تاکید بر شکوه و عظمت گردهمایی مسلمانان در مکه همچنین به تقویت اتحاد مسلمانان و ترویج تمدن اصیل اسلامی اسلامی نیز پرداخته اند.

همچنین فعالان مسلمان از بقیه کاربران شبکه های اجتماعی نیز دعوت کرده اند با انتشار محتوا در هشتگ های KaabaUnitesUs# و #الکعبه_تجمعنا برای رساندن پیام اصیل حج که اتحاد و برادری عنوان شده است یاری رسانند.

در این بیانیه ابراز امیدواری شده است که کمپین بتواند در برابر تلاش های آمریکا و رژیم صهیونیستی برای تفرقه افکنی بین امت های اسلامی مبارزه کرده و در طولانی مدت سبب تحقق اهداف تمدن بزرگ اسلامی در جهان شود.

حَجّ) یکی از مهم‌ترین فروع دین اسلام است؛ که مسلمانان در دهه اول آخرین ماه قمری (ذی‌الحجه) به مسجد الحرام در شهر مکه رفته و مناسک خاص آن را به جا می‌آورند. هر مسلمان در صورت دارا بودن شرایطی خاص، مکلف است حداقل یک بار در طول عمر خود آن را انجام دهد.

از جمله منافع و برکات حج تجلی وحدت و همدلی مسلمانان بر محور قبله ای واحد است. مسلمانان جهان از هر گروه و ملیتی با هدف مشترک از شرق و غرب جهان در گرداگرد خانه خدا جمع می شوند و با ایجاد ارتباط نزدیک همدیگر را بهتر می شناسند. آنان با تشکیل جلسات آگاهی بخش به تبادل افکار و تضارب آراء خویش می پردازند و با قرار گرفتن در صف واحد و زمزمه نغمه توحید در کنار یکدیگر، اتحاد و یگانگی و اخوت اسلامی را از نزدیک احساس می کنند.

حج گزاران مسلمان در این عبادت دسته جمعی، وحدت و همبستگی خود را به نمایش گذاشته و با مشارکت در مناسک روح بخش آن بر اهداف مشترک خویش که همان صفابخشیدن به روح و جسم در پرتو آیین توحیدی ابراهیمی و محمدی است، تأکید ورزیده، عوامل نفاق و جدایی و انگیزه های تفرقه و تشتت را از خود دور می کنند.

مراسم حج از دیرباز ستون اتحاد مسلمانان شمرده شده است، اما بروز اختلافات متعدد بین مسلمانان در سالهای اخیر تا حدی آن را تحت الشعاع قرار داده است.

حادثه منا در سال ۲۰۱۵ که کشته شدن هزاران حاجی را در پی داشت موجب شد انتقاداتی در خصوص مدیریت این مراسم الهی توسط عربستان سعودی مطرح شود و نگرانی ها مانع شرکت مسلمانان تعدادی از کشورها در مراسم حج سال های اخیر شود.

بحران سیاسی بین قطر،  سوریه و یمن از یک سو و عربستان در سوی دیگر نیز در سال های گذشته باعث شده مسلمانان بعضی کشورهای اسلامی نتوانند در مراسم حج شرکت کنند.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha