چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۴ شوال ۱۴۴۵ | Apr 24, 2024
شبکه ملی اطلاعات

حوزه/ قائم مقام مدیریت حوزه علمیه خواهران استان تهران در نشست کرسی آزاد اندیشی «بررسی لزوم و عدم لزوم شبکه ملی اطلاعات» گفت: طلاب حوزه های علمیه باید با افزایش آگاهی پیرامون فضای مجازی و خصوصا شبکه ملی اطلاعات، زمینه های مطالبه گری شبکه ملی اطلاعات را در جامعه ایجاد نمایند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تهران، خانم معصومه سادات صادقی، قائم مقام مدیریت حوزه علمیه خواهران استان تهران، در نشست کرسی آزاد اندیشی «بررسی لزوم و عدم لزوم شبکه ملی اطلاعات» که با حضور طلاب پژوهشگر مدرسه علمیه الزهرا(س) تهران به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد، با اشاره به اهمیت توجه به فضای مجازی گفت: طلاب در حوزه های علمیه باید با افزایش آگاهی پیرامون فضای مجازی و خصوصا شبکه ملی اطلاعات، زمینه های مطالبه گری شبکه ملی اطلاعات را در جامعه ایجاد نمایند.

وی افزود: مدت ها بود در این فکر بودیم که چگونه می توانیم حوزه های علمیه و خودمان را وارد فضای مجازی نمائیم با این عنوان که بتوانیم اثراتی را داشته باشیم، تغییراتی را انجام دهیم و کارآمد باشیم.

وی ادامه داد: در نهایت سال ۹۶ با همفکری و اقدام جهادی که از طرف اساتید فضای مجازی آقایان افسری و شخ الاسلام صورت گرفت، اقدامی به منظور وارد کردن حوزه های علمیه خواهران در عرصه فضای مجازی صورت گرفت که این جزء نعمت ها و موهبت های الهی بود که نصیب ما شد.

مدیر مدرسه علمیه الزهراء(علیهاالسلام) تهران گفت: در سال ۹۶ فراخوان آموزش فضای مجازی با شرایطی که مدنظر بزرگواران بود، برای حوزه های علمیه خواهران ارسال شد و در نهایت بعد از گزینش ها، افرادی برای این پژوهشکده انتخاب شدند و در این دوره حضور پیدا کردند که این کار پژوهشی و مطالعاتی را ادامه دادند. 

وی با اشاره به هدف از تشکیل این پژوهشکده اظهار کرد: هدف از تشکیل این گروه پژوهشی – مطالعاتی این بود که می خواستیم کاری انجام دهیم که، در بحث حاکمیتی، در فضای حوزه علمیه خواهران و در فضای جامعه و عموم افراد؛  اثرگذار باشد که با عنایت خداوند متعال تا کنون کارهای خوبی اعم از  کارهای پژوهشی و کارهای اجرایی، برای اثرگذاری در فضای مجازی توسط این گروه انجام شده است.

صادقی ادامه داد: در این دوره آموزشی ما به دنبال این نبودیم که به افراد فقط حجمی از اطلاعات بدهیم که از آنها اثر وتاثیری نبینیم، بلکه هدف اثرگذاری در جامعه بوده است.

مدیر مدرسه علمیه الزهراء(علیهاالسلام) تهران ضمن اشاره به بیان علامه جوادی آملی که این فضا، فضای حقیقی است نه مجازی؛ زیرا فکر و اندیشه در آن وجود دارد، گفت: فضای مجازی، ابزاری است که دست ما داده اند و اگر قرار است ما آموزش فضای مجازی ببینیم و اثرگذار باشیم باید خودمان ابزار ساز باشیم. با آموزش دیدن فضای مجازی نمی توانیم به مقابله با دشمن برویم که از هر طرف دارد برای ما شبیخون می زند و تیراندازی می کند.

قائم مقام مدیریت حوزه علمیه خواهران استان تهران ادامه داد: با تشکیل این دوره آموزشی و پژوهشکده فضای مجازی می خواهیم افرادی را توانمند سازیم که بتوانند در این عرصه به مقابله با دشمن بروند و لبیکی گفته باشیم به ندای رهبر معظم انقلاب که در خصوص بحث فضای مجازی حضرت آقا فرمودند که اگر رهبر نبودم خودم مدیریت فضای مجازی را بر عهده می گرفتم و این نشان دهنده اهمیت بحث فضای مجازی است.

صادقی در پایان خاطرنشان کرد: ما در این دوره  به مباحث مرتبط با فضای مجازی عمق بخشی کردیم و امروز کرسی آزاد اندیشی ما در همین مسیر قرار دارد که دوستان با بحث لزوم و عدم لزوم ایجاد شبکه ملی اطلاعات در جمهوری اسلامی در خدمت شما هستند.

حواسمان به دیتاهایی که می دهیم، نیست

 در ادامه این نشست، گروه های پژوهشی مطالعاتی فضای مجازی در دو گروه به نظریه پردازی پیرامون لزوم و عدم لزوم ایجاد شبکه ملی اطلاعات پرداختند.

خانم نجمه حسینمردی از طلاب پژوهشگر مدرسه علمیه الزهرا(س) تهران در خصوص لزوم ایجاد شبکه ملی اطلاعات، گفت: همه ما در طول روز با داده، خصوصا داده گوشی همراه در ارتباط هستیم که خود این علامت داده نشان دهنده رفت و برگشت این اطلاعات است.

وی ادامه داد: با این رفت و برگشت یک شبکه عظیم و پیچیده، از داده ها بوجود می آید. داده هایی که سرمایه هستند و ما این را با عنوان طلای دیتا می شناسیم. ما در این مسیر حواسمان به دیتاهایی که می دهیم، نیست، اما حواسمان فقط به دیتاهایی است که دریافت می کنیم.

حسینمردی با اشاره به نقش حاکمیت در این فضا گفت: در این شبکه پیچیده و درهم، حاکمیتی وجود دارد. این حاکمیت طلاهای دیتای ما را می گیرد. و اینکه چه کسی است که این طلاهای دیتا را می گیرد و از آن استفاده می کند؟ این مدیریت و برنامه ریزی از طرف چه کسی صورت می گیرد؟ سؤال هایی است که در این زمینه مطرح است.

وی ادامه داد: بستر فضای مجازی از نظرما شبکه ملی اطلاعات است. ما داریم اطلاعاتمان را می دهیم و الآن یک چیز می خواهیم و آن حفظ اطلاعاتمان است. نمی خواهیم اطلاعتمان در جای دیگری قرار گیرد.

حسینمردی بااشاره به نقش شبکه ملی اطلاعات در کسب قدرت گفت: کسی که اطلاعات را دارد، قدرت دارد. کسی که حاکمیت  دارد، فرد قدرتمند است و کسی نیست که  قدرت را دوست نداشته باشد و از آن بیزار باشد؛ لذا ما در راستای همین حفظ اطلاعات و بدست آوردن قدرت در عرصه علمی، سیاسی، اجتماعی خواستار تشکیل شبکه ملی اطلاعات هستیم.

نقد یک بانوی طلبه

در ادامه خانم زینب خالقی از دیگر طلاب این مدرسه ضمن بیان عدم لزوم شبکه ملی اطلاعات و استفاده از اینترنت آزاد گفت: این روزها زمزمه شبکه ملی اطلاعات شنیده می شود که با این طرح، محدودیت به وجود می آید.

وی ادامه داد: شبکه ملی اطلاعات نیازی نیست و شما فقط باید فرهنگ سازی کنید تا مردم بدانند از این فضا چگونه استفاده کنند نه اینکه فضای مجازی را تبدیل به شبکه ملی اطلاعات بکنیم.

فرهنگ سازی در این فضا معنا ندارد

همچنین خانم مریم صداقتی از طلاب پژوهشگر این مدرسه نیز در پاسخ به این تفکر که فرهنگ سازی در خصوص استفاده از اینترنت، ما را از شبکه ملی اطلاعات بی نیاز می سازد؛ گفت:  بله فرهنگ سازی لازم داریم، اما فرهنگ؛ آداب و رسوم، عقاید، ارزش ها و سبک زندگی ماست، در پدیده فضای مجازی که جهت دارد و ماهیت آن سلطه است که مغز جهانی آن را کنترل می کند و فرمانده و طراح دارد که مطابق زیست بوم من طراحی نشده و برای سلطه بر من طراحی شده است، فرهنگ سازی در این فضا معنا ندارد.

وی ادامه داد: مولفه های فرهنگ؛ امنیت و حریم خصوصی، استقلال، کرامت انسانی است که در این فضا و از سوی طراحان آن برای مصرف کنندگان مورد توجه قرار نگرفته است و در این زمینه به منافع خود توجه کرده اند و از روند تهاجم و نفوذ در پی تغییر فرهنگ جامعه هستند و به همین دلیل با روند سلطه پیش می آیند که این قضیه در این سالها مشهود است.

آزادی انسان ها را محدود نکنیم

در ادامه خانم نعیمه حسینی مقدم با اشاره به آزادی و ناسازگاری آن با شبکه ملی اطلاعات گفت: با بحث شبکه ملی اطلاعات باعث می شود که  نظام متهم شود که آزادی انسان ها را محدود می کند.

آمریکا هم شبکه ملی اطلاعات دارد

خانم زهرا کاشانی در پاسخ به سؤال خانم حسینی مقدم گفت: اولا باید آزادی تعریف شود آزادی نسبی منظور است یا آزادی مطلق و از طرف دیگر با ایجاد شبکه ملی اطلاعات دیکتاتوری رخ نمی دهد، چنانچه در بسیاری از کشورها شبکه ملی اطلاعات وجود دارد، در حال حاضر هند، چین، آلمان، برزیل، روسیه و کشورهای دیگری شبکه ملی اطلاعات دارند و درباره این کشورها دیکتاتوری مطرح نمی شود. پس نباید بگوئیم ما اگر شبکه ملی اطلاعات داشته باشیم دیکتاتور می شویم.

وی ادامه داد: این نکته مهم هم وجود دارد که حتی خود آمریکا که اینترنت آزاد را به وجود آورد و راه اندازی کرد، برای خود آمریکا و مردم شان شبکه ملی اطلاعات را تاسیس کرد و مردم آمریکا از شبکه ملی اطلاعات استفاده می کنند.

کاشانی در پایان با اشاره به اهمیت شبکه ملی اطلاعات در زمینه اقتصاد کلان گفت: با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات، شش میلیون ایرانی شاغل می شوند  که این حمایت از جوانان و سرمایه های ملی کشور ما هست.  

جمع بندی مباحث

در پایان این نشست و در جمع بندی مباحث مطرح شده در کرسی آزاد اندیشی، معصومه سادات صادقی مدیر مدرسه علمیه الزهراء (علیهاالسلام) تهران گفت: این کرسی فقط یک طرح مسئله بود که شبکه ملی اطلاعات چیست و چرا باید رخ دهد؟ و این می تواند موضوع بسیاری از پژوهش ها و تحقیق ها باشد.

صادقی گفت: باید بدانیم نقش و رسالت حوزویان چیست؟ نقش حوزویان فقط آگاهی از یکسری علوم و انباشت آنها در ذهن و رسوب اطلاعات در ذهن نیست، بلکه ما در همه حوزه ها می توانیم نقش آفرینی کنیم.

قائم مقام مدیریت حوزه علمیه خواهران استان تهران با توجه به نقش حوزویان در این زمینه گفت: اگر ما متوجه باشیم که وجود شبکه ملی اطلاعات چه محاسنی دارد و نبود آن چه معایبی در کشور دارد ؛ می توانیم در جامعه مطالبه گری داشته باشیم.

خبرنگار: فاطمه فرح زادی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha