آیت الله سید محمد غروی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اشاره به سالگرد امام راحل و ۱۵ خرداد گفت: امام راحل مؤسس انقلاب و نظام اسلامی است و اگر شخصیت خاصشان نبود، انقلاب حادث و پیروز نمی شد و بعد از پیروزی انقلاب هم نظام ثبات پیدا نمی کرد.
عضو شورای عالی حوزه افزود: ایشان مرجع بزرگی بودند که جایگاه شان مورد وفاق همه و دارای جامعیتی فقهی، اخلاقی و عرفانی و شاگردان خوبی بوده و اگر مدتها این شاگردان همراهشان بودند به دلیل جایگاه خاص علمی و عرفانی شان است.
این استاد حوزه اظهار داشت: ایشان دارای خصوصیات شخصیتی چون شجاعت، روحیه توحیدی و اخلاص و ایمان به خدا و باور به قدرت مردم بود. این موارد، خصوصیاتی است که سبب شکل گیری انقلاب و انقلاب را با همان فکر و اندیشه هدایت و به پیروزی رساند.
وی عنوان کرد: اگرچه نقش دیگران در پیروزی انقلاب اسلامی مشهود است؛ اما نقش کلیدی از آن امام راحل است؛ به طوری که اگر ایشان نمی بود، انقلابی به وجود نمی آمد و اگر ایجاد می شد تنها برای اصلاحات بود نه پیروزی.
آیت الله غروی گفت: ایشان انجام عمل را وظیفه می دانست و ولایت فقیه را به نحوی تئوریزه کرد که بتوان براساس آن حکومت کرد؛ مسئله ولایت فقیه هم امر تازه ای در بین فقهای شیعه نبوده بلکه امر مسلم و قطعی است و همه فقهای شیعه قبول داشته اند و اگر اختلافی هم در مواردی بود، حداقلی است.
عضو شورای عالی حوزه افزود: این موارد باعث شد ایشان بهترین شیوه رهبری را داشته و بعد از انقلاب این گونه نبوده که تداوم آن به راحتی انجام گرفته باشد بلکه امر بسیار پیچده است، ولی آنچه مسلم بود، پایه های انقلاب مانند مجلس و خبرگان و... شکل گرفت.
این استاد حوزه اظهار داشت: در این بین هم گروه و گروهک هایی بوده اند که هدف شان اختلاف و از بین بردن انقلاب است اما انقلاب امام راحل از همه این توفانها به سلامت عبور کرد.
وی عنوان کرد: ایشان بعد از جنگ تحمیلی کارهایی انجام داده اند که مخصوص ایشان بود؛ در این رابطه بحث قائم مقامی هم این گونه است و تنها از خود شخص شان پذیرفته است و شاید اگر کس دیگری می بود این گونه کارها پیش نمی رفت و اساسا انجام کارها غیر ممکن می شد.
آیت الله غروی گفت: امام راحل به معنای واقعی کلمه معجزه قرن می باشد؛ ایشان آدمها را می ساخت، در دیگران تحول معنوی ایجاد می کرد و تنها رهبر سیاسی نبود؛ بلکه نقش سازندگی داشت.
عضو شورای عالی حوزه افزود: باید بعد ایشان تلاش کرد انقلابی را که برای آن خون های زیادی داده شد، حفظ کرد و به سرانجام رساند.
۳۱۳/۴۰
نظر شما