جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۶ شوال ۱۴۴۵ | Apr 26, 2024

حوزه/ نشست علمی نقد کتاب «باورهای ادیان ایران باستان»، به همت پژوهشگاه بین المللی المصطفی، به صورت برخط برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، سیدسعیدرضا منتظری در نشست علمی نقد کتاب «باورهای ادیان ایران باستان»، نویسنده کتاب باورهای ادیان ایران باستان، ابراز داشت: این کتاب به منظور بررسی باورهای ادیان ایران باستان در پنج فصل تنظیم شده است. در فصل نخست کتاب، به تاریخ دین زرتشت و شقوقی که در این دین پرداخته شده است که مطرح می شود.

وی ادامه داد: زندگی زرتشت، آیین زرتشت پیش از اسلام و پس از اسلام و تاریخ زرتشت در هندوستان، در فصل نخست کتاب مورد بررسی قرار گرفته است.

نویسنده کتاب درباره فصل دوم این کتاب خاطرنشان کرد: در فصل دوم، به متون اوسطایی، که از کهن ترین متون ما به شمار می آید و نیز متون تفسیر اوسطا، که به زبان فارسی میانه و خط پهلوی نگارش شده است، پرداخته ایم. بحث یزدان شناسی و دیوشناسی، از مباحث مهم دین زرتشتی به شمار می آید که در فصل بعدی کتاب بیان شده است.

آقای منتظری با اشاره به بررسی مزدک و مزدکیان در فصل چهارم کتاب باورهای ادیان ایران باستان، اظهار داشت: در تألیف این کتاب تلاش شده است آیین زرتشتی با نگاهی نقادانه مورد بررسی قرار گیرد و دستمایه مناسبی برای پژوهشگران و دانش پژوهان حوزه ادیان و مذاهب باشد.

در ادامه این نشست، حجت الاسلام والمسلمین دکتر غلامرضا مهدوی، به عنوان ناقد این نشست علمی، ضمن تقدیر از تلاش های مؤلف کتاب باورهای ادیان ایران باستان، ابراز داشت: در تألیف کتب درسی باید ابتدا توجه کنیم این متن برای دانشجویان چه سطحی تألیف می شود.

وی ادامه داد: در مطالعات ادیان و مذاهب، مباحث انسان شناسی از اهمیت بالایی برخوردار است، به ویژه در ادیان شرقی، انسان شناسی محوریت دارد که در این کتاب چندان بدان پرداخته نشده است.

حجت الاسلام والمسلمین مهدوی، در ادامه، یادآور شد: از نظر ما، قاعده ادیان آسمانی توحید است و زرتشت به عنوان یکی از ادیان دارای کتاب آسمانی، می تواند از این منظر نیز مورد بررسی دقیق تری قرار گیرد. کتاب «باورهای ادیان ایران باستان»، قطعاً برای مجموعه ادیان شرق پژوهشگاه بین المللی المصطفی اثری فاخر به شمار می آید و امیدوارم در چاپ های بعدی، با مقداری تغییرات شکلی و محتوایی، در آینده به عنوان کتاب درسی مورد بهره برداری قرار گیرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha