شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کد خبر: 933996
۳۰ آذر ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۱
کتاب شیعیان نیجریه

حوزه/ کتاب شیعیان نیجریه به همت پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع) منتشر که روند رو به رشد شیعیان در این کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی را بیان کرده است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، کتاب شیعیان نیجریه توسط رضا ادبی فیروزجائی و دکتر حبیب زمانی محجوب به رشته تحریر در آمده است و در مورد وضعیت شیعیان نیجریه بحث کرده است.

با پیروزی انقلاب اسلامی ایران در ۱۳۵۷ نغمه آرمان های انقلاب اسلامی بلافاصله مرزهای جغرافیایی را درنوردید و با عبور از منطقه غرب آسیا، به گوش ملت های مسلمان آفریقایی رسید و آهنگ رشد تشیع در کشورهای مختلف آفریقا  ازجمله نیجریه طنین‌انداز شد.

این رشد به‌گونه‌ای بود که شیعیان نیجریه به رهبری شیخ ابراهیم زکزاکی از یک اقلیت بسیار محدود چند هزار نفری در سال ۱۹۷۹میلادی به جمعیت چند میلیون نفری در سال‌های اخیر  تبدیل شدند.

    

هنوز جهانیان معجزه انقلاب اسلامی در نیجریه را باور نداشتند تا اینکه در روز قدس سال۲۰۱۴ (سوم مرداد ۱۳۹۳) ارتش نیجریه به روی تظاهرکنندگان شیعه در زاریا آتش گشود و جمع بسیاری ازجمله سه تن از فرزندان شیخ زکزاکی را شهید کرد.

با رسانه ای شدن این خبر همه نگاه ها به زاریا و جمعیت میلیونی شیعیان نیجریه دوخته شد؛ این تعداد شیعه چگونه و با چه اقدامات و تبلیغاتی در نیجریه پدید آمدند؟ رهبر شیعیان نیجریه دارای چه شخصیتی است؟ اقداماتی مانند برگزاری تظاهرات روز قدس با این شکوه و گستردگی از چه آرمانی ریشه می‌گیرد؟ و...... .

در پاسخ به این سؤالات مطالب بسیاری در منابع ژورنالیستی دنیا نگاشته شد که عمدتاً به دلیل عدم وجود منابع و آگاهی‌های کافی ناقص بودند؛ ازاین‌رو، ضرورت مطالعه و بررسی وضعیت شیعیان نیجریه در دستور کار بسیاری از مراکز علمی و پژوهشی دنیا قرار گرفت و در کشور ایران نیز، به دلیل عدم وجود حتی یک کتاب مطالعاتی درباره شیعیان نیجریه، این ضرورت بیش‌ازپیش احساس شد. کتاب شیعیان نیجریه نیز در پی این دغدغه و معرفی دقیق و همه‌جانبه از شیعیان نیجریه انجام‌گرفته است.

کتاب شیعیان نیجریه در پنج فصل نوشته شده است که در فصل اول مختصات از غرب افریقا بحث می شود، ابتدا به مختصات و مشخصات جغرافیایی منطقه پرداخته شده و سپس تاریخ آن مورد بررسی قرار گرفته است.

   

در فصل دوم، به مشخصات کشور نیجریه پرداخته شده، در این فصل کوشش شده است با بررسی جغرافیا، جمعیت، قومیت، ادیان، زبان، اقتصاد و ساختار سیاسی نیجریه تصویر روشنی از وضعیت کنونی این کشور ارائه شود.

فصل سوم، به وضعیت شناسی دین اسلام در نیجریه اختصاص دارد، تاریخ اسلام، نحله ها و گروه های اسلامی نیجریه در این فصل بررسی و معرفی شده اند.

در فصل چهارم وضعیت شیعیان نیجریه بررسی می شود، در این فصل نشان داده می شود که مذهب تشیع چگونه از یک جمعیت ناچیز به یک اقلیت مؤثر و منسجم تبدیل شده است، تأثیر مهاجرت ها، انقلاب اسلامی ایران در ۱۳۵۷ و تلاش شیخ ابراهیم زکزاکی در این تغییر و تحول به‌عنوان عوامل مهم این تحول موردبررسی قرار می گیرد.

    

بخش دوم این فصل به جنبش اسلامی نیجریه و ساختار و فعالیت آن اختصاص دارد. وضعیت شناسی اقتصادی، فرهنگی و سیاسی شیعیان نیجریه پایان بخش فصل چهارم است.

در فصل پنجم کتاب نیز به نتیجه‌گیری از مباحث ارائه‌شده و پیشنهادات اختصاص داده شده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • جمیله شکوری IR ۲۲:۰۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۹
    0 0
    هارد این کتاب را از کجا میتانم تهیه نمایم