جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
استرس

حوزه/ نشست علمی_پژوهشی کارکردهای دعا در کاهش استرس‌های ناشی از بیماری کرونا با محوریت صحیفه سجادیه، در موسسه آموزش عالی فاطمة الزهرا(س) اصفهان به صورت مجازی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، محمد مهدی احمدی فراز در این نشست، شیوع بیماری کرونا را عامل افزایش نگرانی و اضطراب در سطح جامعه معرفی کرد و از طریق پرسش و پاسخ به بررسی انواع نگرانی در انسان ها پرداخت و گفت: انسان ها در رابطه با مسائل و مشکلات به یک شکل رفتار نمی کنند. دسته اول کسانی هستند که دچار نگرانی نمی شوند چنین افرادی به صورت غیر منطقی رفتار خواهند کرد. نمونه آن افرادی هستند که هیچ یک از نکات بهداشتی را رعایت نمی کنند و به خود و دیگران آسیب وارد می کنند. دسته دوم افرادی هستند که دچارنگرانی عادی می شوند. دسته سوم افرادی هستند که دچار نگرانی آسیب زا می شود.

وی، نگرانی عادی را حالت طبیعی در مواجه با مسائل و مشکلات دانست و اظهار داشت: برون داد طبیعی بیماری کرونا و بحران ناشی از آن نگرانی عادی است که سبب حرکت و انجام وظیفه خواهد شد. همانطور که خداوند به حضرت موسی(ع) در پاسخ به درخواست شفایش فرمود: طبق وظیفه ات عمل کن. یعنی به پزشک مراجعه کن.  

 احمدی فراز در ادامه به تبیین دسته سوم انسان ها در مواجهه با مشکلات پرداخت و بیان کرد: برخی افراد در مواجهه با مشکلات دچار نگرانی شدید می شوند این نوع نگرانی آسیب زا است و موجب اضطراب و ترس بیش از اندازه، درد روانی و مختل شدن زندگی انسان می شود. افرادی که دچار نگرانی شدید هستند برای کاهش نگرانی خود باید اقداماتی انجام دهد.

وی با طرح این سؤال که اسلام به عنوان دین کامل آیا برای حل نگرانی شدید در مواجهه با مشکلات راهکاری دارد، طلاب را به گفتگو در این زمینه دعوت کرد و در پاسخ آنها اظهار کرد: مسلمانان فارغ از نیاز جامعه آنچه خود مهم می دانند را در قالب توصیه مطرح می کنند نه در قالب یک فرایند مؤثر؛ به همین خاطر از پاسخ خود قانع نمی شوند و نمی توانند دیگران را هم قانع کنند؛ چون آنچه جامعه مذهبی روی آن کار می کند با آنچه نیاز امروز جامعه است تفاوت دارد.  

در پایان با توجه به استقبال طلاب از موضوع مورد بحث و تمایل آنان به تحقیق و پژوهش بیشتر زیر نظر استاد، از معاونت پژوهش درخواست تشکیل گروهی در پیام رسان ایتا  برای انجام کار پژوهشی و متخصص شدن در روش کاربردی سازی آموزه های دینی شد که این محقق گردید.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha