سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۲۱ شوال ۱۴۴۵ | Apr 30, 2024
کنگره علوم انسانی

حوزه/ حجت الاسلام شریفی در نشست خبری ششمین کنگره علوم انسانی اسلامی گفت: برای ششمین کنگره چهار علوم انسانی اسلامی چهار کمیسیون جدید با عناوین: قرآن و علوم انسانی اسلامی، سیاستگذاری و علوم انسانی اسلامی، هنر و علوم انسانی اسلامی، حقوق و علوم انسانی اسلامی در نظر گرفته شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» حجت الاسلام احمد حسین شریفی دبیر علمی ششمین کنگره علوم انسانی اسلامی، نشست خبری ششمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی و کنفرانس ملی سیاست گذاری عمومی و حکمرانی اسلامی، اظهار داشت: مجمع علوم انسانی اسلامی با همکاری ۵۰ مرکز دانشگاهی و حوزوی به فعالیت مشغول است. بیشتر فعالیت‌های این مجمع در قالب ستادی با هدف هم‌افزایی، هماهنگی و گفتمان‌سازی در زمینه علوم انسانی اسلامی تاسیس شده است. این مجمع بدون حمایت‌های قانونی و سیاسی به کار خود ادامه داده و پرچم این ایده را بلند نگه داشته است و به یاری خداوند توانسته مجمعی از اندیشمندان علوم انسانی اسلامی از داخل کشور و حتی کشورهای غربی را داشته باشد و به نزدیک به ۳ هزار استاد و پژوهشگر در داخل کشور شناسایی و با آنها ارتباط برقرار شده است و نزدیک به ۷۰۰ نفر استاد و پژوهشگر مقالات و تحقیقات را ارزیابی کردند.

وی با بیان اینکه این کنگره ۱۶ کمیسیون علمی و تخصصی خواهد داشت، بیان کرد: فلسفه و روش‌شناسی علوم انسانی، مدیریت تحول علوم انسانی اسلامی، الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت، قرآن و علوم انسانی اسلامی، سیاست‌گذاری عمومی و حکمرانی اسلامی شش اقتصاد اسلامی، اقتصاد و علوم انسانی اسلامی، تعلیم و تربیت علوم انسانی اسلامی، ارتباطات و جامعه شناسی علوم انسانی اسلامی، روانشناسی و علوم انسانی اسلامی، حقوق و علوم انسانی اسلامی، مدیریت و علوم انسانی اسلامی، شهرسازی و معماری اسلامی، تمدن نوین و علوم انسانی اسلامی، فقه و علوم انسانی اسلامی، هنر و علوم انسانی اسلامی از جمله کمیسیون‌های علمی و تخصصی این کنگره است.

شریفی ادامه داد: برای ششمین کنگره چهار علوم انسانی اسلامی چهار کمیسیون جدید با عناوین: قرآن و علوم انسانی اسلامی، سیاستگذاری و علوم انسانی اسلامی، هنر و علوم انسانی اسلامی، حقوق و علوم انسانی اسلامی در نظر گرفته شد.

وی با بیان اینکه پیش از کنگره ۱۰ پیش نشست با موضوعات مختلف جهت نقد و بررسی کرسی نظریه پردازی در حوزه علوم انسانی اسلامی برگزار شده است، اظهار کرد: چهار نشست با حضور اساتید منتخب و نخبه علوم انسانی برگزار شد، یک نشست آن مربوط به مطالعات نظری تمدن نوین اسلامی بود که اواخر سال ۹۸ برگزار شد. نشست دیگر در خصوص عدالت اجتماعی از نظر تا عمل بود که دیدگاه های مختلف در این جلسه به اظهار نظر پرداختند.

دبیر علمی ششمین کنگره علوم انسانی اسلامی افزود: نشستی از منتخبان، صاحب نظران و مدعیان سیاست‌های اقتصاد اسلامی در ۶ مرداد ۱۴۰۰ برگزار شد که در قالب کتابی نزدیک به ۲۵۰ صفحه به دولت سیزدهم تقدیم و از سیاست‌های پیشنهادی آن استقبال شد. ۵ آبان نیز نشستی از اندیشمندان در حوزه سیاست‌های پولی و بانک اسلامی برگزار شد که محصول آن روز افتتاحیه رونمایی و سپس تقدیم دولت می شود.

شریفی با بیان اینکه اعضای کمیته‌های علمی ۲۳۰ نفر بودند که مدیریت علمی این ۱۶ کمیسیون را بر عهده داشتند و به حق تلاش‌های جهادی در این زمینه انجام دادند، ابراز کرد: این کنگره در سطح عالی علمی تدارک دیده شده است. اعضاء و روسای کمیسیون‌ها چهره‌های شناخته شده و در بالاترین توان علمی و تحقیقاتی هستند.

دبیر علمی ششمین کنگره علوم انسانی اسلامی در ادامه بیان کرد: پس از افتتاحیه تا ۱۲ روز هر روز یک یا دو کمیسیون در مقاطع مختلف و در مراکز مختلف علمی، پژوهشی و دانشگاهی کشور نظیر موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)، دانشگاه امام خمینی(ره)، دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، دانشگاه امام حسین(ع)، دانشگاه قم، دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه علوم اجتماعی دانشگاه تهران، حوزه علمیه جامعه المصطفی(ص)، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، دانشگاه امام صادق(ع)، دانشگاه علم و صنعت، دانشگاه شاهد، دانشگاه هنر اسلامی تبریز، آموزشگاه عالی حوزوی امام رضا(ع) برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه در ششمین کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی پنجمین جایزه جهانی علوم انسانی اهداء خواهد شد، عنوان کرد: در این زمینه انتخاب افراد شایسته فرآیند پیچیده ای داشت که صاحبنظران متنوع و متعدد کشوی و بین المللی درباره منتخبان، کاندیداهای مورد نظر خود را به مجمع پیشنهاد دادند. بر اساس این انتخاب به ۳ نفر از برگزیدگان این حوزه جوایزی اهدا خواهد شد.

شریفی با بیان اینکه یک ویژه‌برنامه جهت بزرگداشت علامه مصباح یزدی در کنگره ششم برگزار می‌شود، گفت: این مراسم که تقریباً در سالگرد رحلت ایشان قرار دارد در راستای تقدیر از زحمات بی نظیر علامه مصباح یزدی است که در شکل‌گیری علوم انسانی اسلامی طرح و نظریه پردازی برجسته داشتند و مجمع علوم انسانی اسلامی از حمایت های راهبردی ایشان بهره‌مند بوده است.

وی با بیان اینکه در ششمین کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی اصل را بر این قرار داده شد که محققان برجسته شناسایی و دعوت به همکاری شوند، عنوان کرد: به همین علت جهت فراخوان مقالات سرمایه‌گذاری نشد و تلاش کردیم که مقالات برجسته و شاخص دانشجویان و طلابی که در این زمینه فعالیت دارند شناسایی و دریافت شود. با این هدف ۶۹۸ مقاله دریافت و از بین آنها ۱۷۱ مقاله پذیرفته شد که به احتمال مقالات برگزیده در ۱۴ جلد منتشر شود.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha