چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۴ شوال ۱۴۴۵ | Apr 24, 2024
آیت الله اعرافی

حوزه/ مدیر حوزه‌های علمیه گفت: قبل از انقلاب، بسیاری از تحلیلگران از حیات دین و معنویت ناامید بودند، اما حضرت امام خمینی ثابت کرد دین در متن حوادث و تحولات زندگی بشر زنده است.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه در نخستین برنامه سفر به ایتالیا در مراسم بزرگداشت ارتحال حضرت امام خمینی در مرکز اسلامی المهدی در شهر رم و در جمع مسلمانان و شیعیان ایتالیا سخنرانی کرد.

آیت الله اعرافی در این مراسم امام خمینی را احیاگر دین در عصر جدید دانست و گفت: امام خمینی شخصیتی بزرگ است که حق بزرگی بر ملت ایران و بلکه بر همه شیعیان و مسلمانان و حتی بر همه دینداران و آزادی خواهان دارد.

وی افزود: بسیاری از تحلیلگران در سال های قبل از انقلاب، از حیات دین و معنویت ناامید بودند و تصور می‌کردند عصردین داری به پایان رسیده است؛ اما حضرت امام ثابت کرد که دین در متن حوادث و تحولات زندگی بشر همیشه زنده است.

مدیر حوزه‌های علمیه ادامه داد: امام خمینی معجزه‌وار پیامی نوین را به بشر رساندند و به همه نشان دادند که می‌توان به عصری جدید و محوریت دین و معنویت و اخلاق امیدوار بود.

وی با اشاره به شخصیت علمی حضرت امام بیان داشت: شخصیت و مقام سیاسی امام نباید مانع از توجه به شخصیت و جایگاه فاخر و کم نظیر علمی ایشان شود؛ امام خمینی در مهم‌ترین علوم اسلامی در قله قرار داشت در حالی که رسیدن به هر کدام از این قله ها و به ده‌ها سال تلاش و مجاهدت علمی نیاز دارد.

آیت الله اعرافی در ادامه بیان کرد: امام خمینی در فقه به عالی ترین سطوح فقهی و مرجعیت دست یافته بود؛ ایشان در سنین جوانی به عالی ترین درجات علم فلسفه رسیده، در علوم پیچیده و ظریف عرفانی و گرایش ها معنوی مهمترین کتاب های عرفانی را در سنین جوانی تألیف کرد و از سرآمدان عرفان نظری و عملی به شمار می آمد.

وی تألیفات امام خمینی را کتاب های مهم فقهی، عرفانی و فلسفی فراتر از جامعه علمی شیعی و برای جامعه علمی اسلامی دانست و افزود: این کتب حتی برای جامعه فکری و معرفتی بشریت امروز گنجینه ای ارزشمند و قابل مطالعه است.

مدیر حوزه های علمیه با بازخوانی نامه تاریخی امام به گورباچف محتوای این نامه را نمایانگر عمق علمی و بصیرت والای امام خمینی(ره) معرفی کرد.

وی گفت: علاوه بر جنبه علمی و معرفتی، ذوق شاعرانه و متعالی و روح هنری امام در کنار نطق و بیان نافذ ایشان و قلم شیوا و فاخر ایشان از دیگر ابعاد شخصیتی امام است.

عضو فقهای شورای نگهبان بعد سوم شخصیتی امام خمینی را عمق بینش سیاسی و بصیرت حیرت‌انگیز و شناخت جریان‌های سیاسی جهان دانست و گفت: نگاه بلند اجتماعی و سیاسی امام عامل نجات ملت ایران و بلکه عامل اتحاد و انسجام امت اسلامی گردید و با هدف گذاریِ آزادی فلسطین، عزت فلسطینیان را رقم زد.

وی افزود: امام خمینی فراتر از نگاه به امت اسلامی، مروج همبستگی های ادیانی و گفتگو ها و تعاملات ادیانی بود.

مدیر حوزه‌های علمیه بعد چهارم شخصیت امام خمینی را  معنویت، اخلاق و تهذیب ایشان معرفی کرد و اخلاق اسلامی امام را در ابعاد مختلف فردی، خانوادگی و اجتماعی ستود.

آیت الله اعرافی کتاب چهل حدیث امام را تجلی بخش اخلاق، اخلاص و معنویتِ متعالی و متمایز امام دانست.

وی در ادامه به ذکر مصادیق ای از ابعاد معنوی امام پرداخت و به نقل از شهید مطهری و دیگر بزرگان گفت: درسهای اخلاق امام تاثیر فراوانی در تحصیل و تربیت شاگردان داشت و تاثیر آن تا مدت ها در روح و روان شاگردان باقی می ماند.

آیت الله اعرافی افزود: امام برای ریاست، مرجعیت و دنیای خود هیچ قدمی بر نداشت و محو تکلیف و مسئولیت خود بود.

مدیر حوزه های علمیه رابطه صمیمی امام با همسر، فرزندان و اطرافیان را حاوی فصل‌های درخشانی از اخلاق و تربیت معرفی کرد و گفت: این تربیت عالی نتیجه نماز شب، تهجد و خلوت ها و مناجات های عاشقانه و نیز مراعات حقوق دیگران و توجه خاص به حق الناس است.

آیت الله اعرافی در ادامه  شجاعت و دلیری امام خمینی را به عنوان یادآورِ شجاعت بزرگان دین و اولیای الهی در روزگار کنونی تبیین کرد.

وی با اشاره به جامعیت کم‌نظیر و لایه های متعدد و متنوع شخصیتی امام، آینده انقلاب را روشن دانست و ابراز امیدواری کرد تا امت اسلامی و بشریت معاصر با الگو گیری از ایشان مسیر رهایی و سعادت معنوی را طی کند.

امام خمینی احیاگر دین در عصر جدید است

امام خمینی احیاگر دین در عصر جدید است

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • م IR ۱۴:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۹
    0 1
    خیلی هم خوب
  • Muhammad IR ۱۴:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۹
    0 0
    ایتالیا چقدر جمعیت داره؟
  • موخد IR ۱۰:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۰
    0 0
    طه هاشمی نماینده قبلی قم اونجا چه می کنه؟