دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۲۰ شوال ۱۴۴۵ | Apr 29, 2024
یوسفی مقدم

حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین یوسفی مقدم گفت: دانش و فنون فهم قرآن کریم می تواند ما را در درک هرچه بهتر معارف آیات مبارک این کتاب آسمانی کمک کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین محمد صادق یوسفی مقدم رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن در مدرسه شبهه‌پژوهی «مطالعات قرآنی خاورشناسان» که به همت مرکز مطالعات و پاسخ‌گویی به شبهات حوزه های علمیه‌ و با همکاری مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث، پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن و مؤسسه آموزش عالی ائمه اطهار(ع) برگزار شد، به سخنرانی پرداخت و گفت: قرآن کریم دو گونه آیات دارد؛ یکی از این دو گونه برای عموم مردم و قابل فهم برای همه انسان هاست، اما فهم برخی دیگر از آیات نیازمند فهم عمیق، پیشرفته و دقت بیشتر است.

تعقل در قرآن کریم را بنا بر فرمایش این کتاب آسمانی ویژه عالمان برشمرد و تصریح کرد: ما باید بتوانیم ظرفیت فهم آیات قرآن را با استفاده از رشد معلومات علمی و لوازم فهم قرآن در وجود خودمان ایجاد کنیم.

وی ادامه داد: دانش و فنون فهم قرآن کریم می تواند ما را در درک هرچه بهتر معارف آیات مبارک این کتاب آسمانی کمک کند. مستشرقان قرآن پژوه موضوعات مختلفی را که به فهم بهتر معارف قرآنی کمک می کند، دنبال کرده اند؛ موضوعاتی همچون اصالت قرآن، تاریخ قرآن، الفاظ و ادبیات قرآن، اوصاف قرآن کریم، قرائت آن، اعجاز این کتاب آسمانی، چگونگی جمع آوری آیات آن و ارتباط و انسجام آیات قرآن کریم از جمله این موضوعات به شمار می آید.

حجت الاسلام والمسلمین یوسفی مقدم گفت: علم تفسیر شامل تفسیر موضوعی، ترتیبی و ترکیبی و شناخت پیشینه این علم هم می تواند ما را در فهم عمیق معارف قرآن کریم یاریگر باشد.

وی اظهار کرد: منهج شناسی و روش شناسی قرآن کریم شامل تفسیر قرآن به قرآن، تفسیر قرآن به روایات، تفسیر قرآن به عقل و تفسیر جامع نیز یکی دیگر از راه های رسیدن به فهم عمیق معارف این کتاب آسمانی است و می بایست ما در این زمینه نیز به اجتهاد پیدا کنیم.

رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن خاطرنشان کرد: فقه القرآن شامل فقه اکبر و فقه اصغر نیز می بایست در دستورکار ما قرار گیرد تا در زمینه فهم عمیق قرآن به ما کمک کند.

وی اظهار داشت: کسانی که می خواهند قرآن پژوهی های مستشرقان را مورد واکاوی و نقد و بررسی قرار دهند، لازم است در مرحله اول خود را به علوم قرآنی مختلف مسلح نمایند و سپس بر پایه آن ها وارد مباحث مطرح شده از سوی خاورشناسان شوند.

حجت الاسلام والمسلمین یوسفی مقدم در پایان با اشاره به برخی فعالیت های پورتال «قرآن و استشراق» گفت: ظرفیت بسیار خوبی در این پورتال ایجاد شده است تا علاقه مندان و محققان عرصه استشراق بتوانند با پژوهش های اسلام شناسان غربی آشنایی بیشتری پیدا کنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha