یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۴ ذیقعدهٔ ۱۴۴۵ | May 12, 2024
سیدامیرسخاوتیان

حوزه/ معاون علمی ستاد فناوری‌های هوشمند حوزه‌های علمیه گفت: در زمینه‌های فلسفی فقهی حقوقی، اخلاقی، سبک زندگی، آینده پژوهی، آسیب شناسی اجتماعی و... در نسبت به هوش مصنوعی نیازمند این هستیم که محققین زیادی تربیت کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام سیدامیرسخاوتیان، معاون علمی ستاد فناوری‌های هوشمند حوزه‌های علمیه، طی سخنانی در نشست هم اندیشی گفتمان علمی هوش مصنوعی که در تالار اندیشه مؤسسه امام خمینی(ره) در سخنانی اظهار کرد: حوزه‌های علمیه پیرو وظیفه ذاتی خود در سه لایه اقدام می‌کنند لایه‌های آموزشی، پژوهشی و ترویجی تبلیغی. با توجه به اینکه هوش مصنوعی یک پدیده‌ی نوظهور است و ما هنوز مرکزی که متکفل این مساله باشد نداریم؛ ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند تصمیم گرفته است دوره تربیت پژوهشگر هوش مصنوعی را با این هدف برگزار کند که نیروهای مختلفی را برای سطوح مختلف هوش مصنوعی تربیت کند گروهی به عنوان استاد و مدرس، گروهی به عنوان پژوهشگر و محقق و گروهی هم به عنوان مبلغ. این نیروها بعدها با توجه به توانایی و تخصص خود در بخش‌هایی که آموزش دیده اند در جامعه مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی افزود: به عنوان مثال ستاد راهبری به دنبال این است که یک مرکز تخصصی مربوط به هوش مصنوعی تأسیس کند و در این زمینه دارد تلاش‌هایی می‌کند که باقی آن به لطف الهی بستگی دارد. زمانی که این مرکز تأسیس شود و یا حتی در سطح پایین‌تر دوره‌هایی پودمانی در مراکز یا دانشگاه‌های مختلف بخواهد برگزار شود نیازمند استاد است. ما الان کمبود استاد داریم، اولویت‌های اول ما در تأمین اساتید، محققین و بزرگوارانی هستند که در این دوره‌ها آموزش دیده اند.

حجت الاسلام سخاوتیان ادامه داد: ما در زمینه‌های فلسفی فقهی حقوقی، اخلاقی، سبک زندگی، آینده پژوهی، آسیب شناسی اجتماعی و غیره در نسبت به هوش مصنوعی نیازمند این هستیم که محققین زیادی تربیت کنیم که با توجه به مبانی دینی کتاب و مقاله بنویسند و به شبهات این عرصه جواب دهند و همچنین در نگاه آرمانی خودمان -که امیدواریم به آن برسیم- حتی به طراحی هوش مصنوعی هم بخواهند ورود کنند گرچه ضرورت ندارد که در بحث طراحی حتماً در توسعه‌ی فناوری حضور پیدا کنند، اما ضرورت دارد که ساختارهای هوشمند را متناسب با سبک زندگی اسلامی طراحی بکنند و در اینجا ما نیازمند محققینی بسیار قوی هستیم.

وی بیان کرد:ما به شدت نیازمند طلبه‌های فاضل و اندیشمندی هستیم که بتوانند در این محیط‌های علمی حاضر شده و به سوالات پاسخ دهند لذا با این انگیزه‌ها ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند در حوزه‌های علمیه سراسر کشور تصمیم گرفته است دوره آموزشی تربیت پژوهشگر در زمینه هوش مصنوعی برای داوطلبان این عرصه برگزار کند.

۳۱۳/۱۷

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha