دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۲۰ شوال ۱۴۴۵ | Apr 29, 2024
تبریز

حوزه/ نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی گفت: تبریز و آذربایجان مهد پرورش علمای بزرگ بسیاری است که باید نسبت به معرفی آنها بیش از پیش تلاش کنیم.

یه گزارش خبرگزاری حوزه از تبریز، حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل هاشم در دیدار رئیس بنیاد ایران شناسی، خواستار بذل توجه بیشتر این بنیاد نسبت به معرفی علما، دانشمندان و فرهیختگان آذربایجان در تاریخ اسلام و ایران شد و افزود: چاپ و نشر کتب مختلف و برگزاری همایش‌ها و بزرگداشت‌ها از سوی بنیاد ایران شناسی می‌تواند در این زمینه مؤثر باشد.

وی اظهار کرد: متأسفانه به دلیل بی توجهی‌ها در گذشته بسیاری از علمای آذربایجان و تبریز ناشناخته باقی مانده اند و هنوز نسبت به آثار و تأثیرات آنها گامی اساسی بر نداشته ایم که لازم است در این خصوص اقدامات عاجل به عمل آید.

حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم، تبریز و آذربایجان را مهد پرورش علمای بزرگ بسیاری عنوان کرد که باید نسبت به معرفی آنها بیش از پیش تلاش کنیم.

وی با بیان اینکه تبریز و آذربایجان همواره در طول تاریخ ایران پیشرو بوده است، ادامه داد: این خطه با داشتن قابلیت، ظرفیت‌های متعدد و پیشینه افتخارآمیز خود در ادوار مختلف تاریخی خاستگاه علما، اندیشمندان و بزرگانی بوده که نقش بسیاری در شکوفایی تمدن ایرانی - اسلامی ایفا کرده اند.

امام جمعه تبریز با تاکید بر توسعه فعالیت‌های بنیاد ایران شناسی در استان‌های مختلف کشور از جمله آذربایجان شرقی، گفت: این اقدام موجب شناسایی و معرفی آثار تمدنی و اسلامی استان‌ها در بین مردم می‌شود که البته نمایندگی بنیاد در استان با عملکرد مناسب برنامه‌های خوبی را آغاز کرده است که امیدواریم تداوم یافته و تقویت شود.

وی همچنین با اشاره به سابقه فرهنگی و قدمت تاریخی مسجد قدیمی کریم خان تبریز، یادآور شد: در این مسجد تاریخی مدت نیم قرن پدر آیت الله سبحانی و همچنین سه سال پدر حضرت آقا و نیز مدت ۲ سال پدر شهید شیخ محمد خیابانی اقامه نماز داشته اند که می‌توان نسبت به چاپ و نشر مجموعه‌ای در این زمینه اقدام کرد.

محمدحسین رجبی دوانی رئیس بنیاد ایران شناسی نیز در این دیدار با بیان اینکه این بنیاد در تلاش است تعداد شعبات و نمایندگی‌های خود را در سراسر کشور را گسترش دهد، گفت: اکنون در ۱۹ استان کشور نمایندگی بنیاد فعال است.

محمدحسین رجبی دوانی بر همکاری هر چه بیشتر استانداری‌ها با بنیاد ایران شناسی تأکید و اظهار کرد: در نشست اخیر استانداران در تهران، مقام وزارت کشور نیز بر این موضوع مهم تاکید و اعلام کردند این همکاری‌ها باید توسعه و تقویت شود.

وی ادامه داد: بر همین اساس اکنون مدیران بنیاد در استان‌ها عضو شورای برنامه ریزی شده و پیشنهاد حضور آنها به عنوان عضو رسمی در شورای فرهنگ عمومی را نیز ارائه کرده ایم که با توجه به شرایط مناسب آذربایجان شرقی انتظار داریم این موضوع از این استان آغاز شود.

رجبی دوانی مهمترین رسالت بنیاد ایران شناسی را توسعه و تقویت هویت ایرانی - اسلامی عنوان کرد و گفت: این مجموعه با تمام توان و امکانات خود در اختیار دستگاه‌ها و سازمان‌های اداری و اجرایی، بخش عمومی و تشکل‌های مردمی است.

وی با اشاره به سابقه طولانی آذربایجان و تبریز در حوزه‌های گوناگون هویتی ایران اسلامی، اظهار کرد: این خطه مهد علمای بزرگی بود که نباید در لابلای اوراق و اسناد بمانند و باید با معرفی و الگو سازی آنها در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی معرفی شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha