یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
حوزه بابل

حوزه/ به مناسبت هفته وقف گزارشی در مورد آشنایی با موقوفات حوزوی شهرستان بابل ارائه شده است.

به گزارش خبرگزاری از مازندران، به مناسبت هفته وقف گزارشی در مورد آشنایی با موقوفات حوزوی شهرستان بابل ارائه شده است.

مدرسه علمیه سرهنگ عبدالحسین خانی یکی دیگر از موقوفات حوزوی شهرستان بابل است.

این مدرسه علمیه در روستای مقری کلا از توابع بندپی غربی شهرستان بابل بوده و بنای‌آن‌تـوسـط عبدالحسین خـان حـلالخـور حـاکـم بنــدپـی در سـال ۱۲۸۹ هجری قمـری در عصر ناصری سـاختــه شـده است.

متولی موقوفه عبدالحسین خانی؛

اکنون تولیت مدرسه علمیه عبدالحسین خانی بابل را حجت الاسلام سید نصرالله حسنی دارد. تا دو نسل پیش از او نیز خانواده وی این مسئولیت را برعهده داشتند.

حضور علماء و مدرسین در این مدرسه؛

حضور آیت الله شیخ عبدالصمدگرجی از مدرسین در این مدرسه علمیه می‌باشد.

مدرسه علمیه عبدالحسین خانی‌ در گذر زمان ؛

سرهنگ عبدالحسین خانی در سال ۱۲۸۹ تصمیم بر ساخت تکیه و مدرسه علمیه داشت و در اسرع وقت یک معمار ماهر از شهر اصفهان استخدام کرد. این معمار اصفهانی را به“معمار باشی می‌شناختند و در عرض ۱۲سال توانست مدرسه و تکیه روستای مقریکلا را به زیبایی تمام کند. ستون‌های چوبی به کار رفته در این تکیه به ستون‌های داخل چهلستون شباهت می‌دهد؛عبدالحسین خان برای ساخت این ساختمان هزینه‌ی بسیار زیادی کرد.

او همچنین برای این تکیه و مدرسه زمین‌های بسیاری را در خود روستای مقریکلا و همچنین روستاهای اطراف وقف کرد.موقوفه عبدالحسین خانی بابل در دوره‌های مختلف بهره‌های فرهنگی مختلفی برده می‌شد.برای مثال در ابتدا تا سال ۱۳۴۶این تکیه مدرسه علمیه بوده یعنی و دردوره معاصر نیز تکیه روستا مقریکلا محل عزادارای اباعبدالله الحسین (ع) می باشد.

رقبات مدرسه؛

این مکان موقوفی دارای ۲۰۰ رقبه می باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha